Nenechte si ujít další audioknihu s Joonou Linnou

Nenechte si ujít další audioknihu s Joonou Linnou

Tisk

Lovec kraliku 200Vydání další knihy Larse Keplera, tedy manželů Alexandry Coelho Ahndorilové a Alexandera Ahndorile, se stalo senzací začátku tohoto roku. Tentokrát se příběh točí kolem Lovce králíků a vydavatelství OneHotBook neponechalo nic náhodně a audiokniha spatřila svět téměř zároveň s tištěnou podobou.

 

Děj Lovce králíků nás seznamuje s několika novými postavami, ale všemu samozřejmě dominuje komisař Joona Linna nacházející se toho času ve vězení a také Saga Bauerová. Ti se společně, a přesto spíše každý sám snaží odhalit vraždy, které doprovází dětská říkanka o deseti králících. Nejprve to vše vypadá na teroristický čin, ale oběti něco spojuje…

Příběh Larse Keplera je opět skvěle vystaven, je promyšlený a velmi čtivý. Po odbočce v podobě posledního díla Playground je to příjemná změna. Já jsem tentokrát měla knihu přečtenou už před audioknihou (lačně jsem se na ni vrhla hned, jak to bylo možné), ale o to více jsem si poslech užívala, hledala věci, kterých jsem si nevšimla a více se soustředila na poslech.

Interpretem audioknihy není nikdo jiný než Pavel Rímský, který pro OneHotBook načetl i další Keplerova díla (Hypnotizér, Svědkyně ohně, Paganiniho smlouva, Stalker, Písečný muž). Má to tím pádem zmáknuté, ví, co a jak a vůbec mu nedělají problémy různé pro nás tak krkolomné finské názvy. Jeho vyprávění se velmi dobře poslouchá, umí udržovat napětí i podle potřeby měnit hlas. Zkrátka je to profesionál na svém místě.

Audiokniha je poměrně dlouhá, v tomto případě je poslech delší než nadšené a nárazové čtení, ale záleží na každém. Detektivky Larse Keplera jsou pověstné tím, že jsou jednotlivé kapitoly krátké a střídají se různé dějové linie. Nejinak je tomu i v tomto případě, pověstná dynamika nechybí, jen je to vše tou promluvou delší. To by celkově nevadilo, chvíle s audioknihou mě moc bavily, ale problém jsem tentokrát viděla v předělech jednotlivých kapitol. Interpret začíná mluvit vždy v prvních vteřinách nové kapitoly a často tak docházelo k useknutí prvního slova. Působilo to na mě nedoladěně a vadilo mi to. Nepomohly ani výrazné hudební předěly na konci kapitol, které klasicky skvěle korespondovaly s právě se odehrávajícím dějem.

Audiokniha Lovec králíků je velmi zdařilá, protože jde o skvělou předlohu a výborného vypravěče. Když se sejdou tyto dva aspekty, nemůže být posluchač zklamán, ba naopak povzbuzen a nadšen do dalšího poslechu…

Lovec kraliku audiokniha

Pavel Rímský po studiích na JAMU získal angažmá v divadle v Hradci Králové, později vystupoval v divadle Dílna 24 a Účinkoval v mnoha oblastních i pražských divadlech, například v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, Městských divadlech pražských, Realistickém divadle (dnešní Švandovo divadlo) i v Divadle v Dlouhé. Od roku 1997 je členem souboru Divadla na Vinohradech. Filmoví diváci jej znají z rolí ve filmech Colette, Zemský ráj to napohled, Hanele či Učitel tance ale i z televizních filmů a seriálů jako Četnické humoresky, Dobrodružství kriminalistiky nebo Ulice. Díky svému charakteristickému hlasu se uplatnil také v dabingu.

Lovec králíků
Autor: Lars Kepler
Interpret: Pavel Rímský
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 20 hodin 45 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

http://www.onehotbook.cz/audioknihy/lovec-kraliku/

Zdroj foto: onehotbook.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Albrecht - Klenoty naší krajiny

Klenoty nasi krajiny 200Pod názvem Klenoty naší krajiny se představuje nový osmidílný dokumentární cyklus, který se zabývá mimořádnými oblastmi v Chráněných krajinných oblastech.  Provázet nás tímto pořadem bude Miroslav Vladyka. Chcete-li v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Od semínka v prach: Něžné vyprávění o jedné zahradě

Od semínka v prach 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Od semínka v prach od Marce Hamera nabízející milý pohled na práci s rostlinami.

 

...

Literatura

Snaha o obnovení kapradinové horečky

kapradiny200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Kapradiny od Antona Sundina, na kterou je opravdu radost pohledět a obsahuje plno zajímavých informací.

...

Divadlo

Řádná dávka originality, abstrakce a destrukce v belgickém Springville

altUmíte přesně určit hranice své představivosti? Co je pro vás tak akorát a co je už příliš? Belgické uskupení CAMPO se vás neptá, co zvládnete vydržet, parta z Gentu jen předvádí a neručí za následky (a možné psychosoma...

Film

Walt Disney a hledání genderových stereotypů

200filmHodnocení odkazu Walta Disneye (nebo Disneyho?), ať již jeho samého, nebo studia nesoucího jeho jméno, se zpravidla odvíjelo ve dvou rovinách. Jedna zdůrazňovala kýčovitost produktů, druhá obdivovala obchodní talent. Nalezneme však také badatele, kteř...