Léčení včelími produkty

Léčení včelími produkty

Tisk

vceli produkty (2)Nakladatelství Esence si pro nás v dubnu připravilo zajímavou příručku, částečně odbornou, částečně řadící se do kolonky zdravého životního stylu. Jedná se o Léčení včelími produkty od slovenského autora Štefana Demetera. A nabízí nám přírodní léčbu mnoha neduhů, ale i prevenci.

 


Ing. Štefan Demeter, CSc. je včelař a odborný poradce s dlouholetými zkušenostmi. Věnuje se včelaření a zaměřuje se na potenciál včelích produktů při léčení nejrůznějších zdravotních problémů. Je spoluautorem tří knih o využití medu, autorem tematických článků a přednášek. V této publikaci systematicky shrnuje dostupné zkušenosti a poznatky z apiterapie – tedy léčby člověka pomocí včel a jejich produktů.

Kniha je velmi přehledně zpracována do osmi hlavních kapitol: Apiterapie, Léčení medem, Léčení pylem, Léčení propolisem, Mateřská kašička, Léčení včelím jedem, Včelí vosk a Včelí stimulanty (afrodiziaka). Samozřejmostí jsou názorné barevné fotografie.

Dozvíte se nejen popis jednotlivých látek a výrobků, ale i to, jak vznikají, jaké mají vlastnosti a jak je můžeme nejlépe využít při konkrétním onemocnění. Najdeme zde návody na využití medu, pylu, propolisu, kašičky i včelího jedu při prevenci zdraví, posilování imunity i jako podpůrné léčby mnohých onemocnění. Nechybí ani tipy na využití včelích produktů v kosmetice (zaujal mě například propolisový šampon).

Léčení včelími produkty nás seznamuje s blahodárnými produkty včel. Byť snad každý z nás zná med a jeho účinky při ochraně zdraví, je zajímavé podívat se podrobně na ostatní – mnohdy opomíjené – produkty. Doporučuji všem, kteří se snaží žít v souladu s přírodou a chtějí pro své zdraví jen to nejlepší.

vceli produkty

Léčení včelími produkty
Autor: Štefan Demeter
Žánr: odborná literatura
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017
Počet stran: 176
Vazba: paperback
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Březnice

zamek breznice 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Výjezdovka potěší všechny milovníky policejní práce

vyjezdovka 200Výjezdovka je druhou knihou kriminalisty Davida Urbana. Po povídkách sdružených v titulu Tři opice přichází Výjezdovka více zaměřená na práci odborníků, která navíc vychází ze skutečných případů.

 

...

Literatura

Makléř = příběh nejen o chamtivosti a strachu

makler 200V nakladatelství Bizbooks ve společnosti Albatros Media vyšla na první pohled nenápadná, ale o to zajímavější kniha s názvem Makléř.

...

Divadlo

„Psaní je líbání v hlavě“

dobry proti severaku200Únor začal v Městském divadle Zlín premiérou půvabného díla Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera. Já jsem se do Dílny vydala hned na první reprízu, protože mě tato kniha dostala a byla jsem moc zvědavá, jak se s ní di...

Film

Křečovitá taškařice Život je život/ dvojrecenze

zivot je zivot perexJak moc se liší pohled našich dvou redaktorů na komedii Život je život? Jan Jaroš uvádí: Milan Cieslar - po diváckém úspěchu "nekorektní" komedie Láska je láska - zjevně již opustil někdejší u...