Brontík – Kamarád z pravěku

Brontík – Kamarád z pravěku

Tisk

brontik perexVydejte se společně se svými dětmi na dobrodružství malého Brontíka – dinosaura, který přečkal v ledu několik milionů let. A možná by tam zůstal dalších mnoho let, pokud by ho neobjevily a neodnesly dvě neobyčejně zvídavé děti!

 

Kniha Thomase Breziny doplněna úžasnými ilustracemi Pabla Tambruscia vypráví příběh Tomíka a jeho sestry Týny, kteří spolu se svým strýčkem Norbertem objeví zmrzlého tvora nápadně připomínajícího dinosaura. Ale jak by něco takového bylo možné, když dinosauři vyhynuli před desítkami milionů let? Jak určitě čekáte, odnesou si ho domů, kde roztaje. A uteče. A když vám uteče dinosaurus, který vlastně ani neexistuje, nevěstí to nic dobrého!

brontik 2


Nudit se nebudete vy, ani vaše děti. Knížka je opravdu napínavá, vtipná a psaná jazykem, který jistě osloví každého. Oceňuji rozdělení příběhu na celkem 19 kapitol, díky kterým se děti lépe zorientují. Každá strana je doplněna ilustracemi, které děj doplňují a vystihují přesně jeho podstatu. Navíc kombinuje pravěk, potažmo dobu, ve které dinosauři žili s dobou moderní, což je mnohdy velmi zajímavé, a když je Brontík objeven ambiciózním novinářem, kdo ví, jak to dopadne!


Věřím, že najde zalíbení u každého malého příznivce dinosaurů a napínavých příběhů. Celkově nás knížka opravdu nadchla a doufám, že se brzy budeme těšit dalším podobným příběhem.

brontik 1


Název: Brontík – Kamarád z pravěku
Autor: Thomas Brezina
Ilustrace: Pablo Tambuscio
Překlad: Blanka Mizerová
Redakční úprava: Marie Kejvalová
Odpovědná redaktorka: Ilona Sedláčková
Technická redaktorka: Lucie Mikešová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2017
Počet stran: 77

Hodnocení: 100 %


Zdroj foto: www.fragment.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tanečník Štěpán Pechar: „Nežli sen tančit určité role, je mým větším snem je vymýšlet.“

pechar stepan 200Čas na odpovědi pro náš web magazín si v denním shonu našel mladý Štěpan Pechar, stálý člen souboru Laterny Magiky. Momentálně tancuje hlavně v nastudování Havlových kreslených básní Antikódy<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Přečtěte svým dětem před spaním příběhy prasátka Peppy a jeho přátel

pepapig perexVšichni, kdo máme či hlídáme malé děti, víme, jak je občas těžké je uspat. Čtení před spaním je starý dobrý recept našich rodičů a prarodičů, který stojí za to, abychom jej vyzkoušeli. Po večerníčku můžeme doma zavést ritu...


Literatura

Slavný trenér Alex Ferguson poodhalí taje svého řemesla ve vlastní biografii Můj život

fergus 200Jméno trenéra Alexe Fergusona zná každý opravdový fotbalový fanoušek na světě. Legendární trenér, který strávil neuvěřitelných dvacet šest let v Manchesteru United, je uznávanou personou, byl poctěn titulem Sir a svým dlouholetým pů...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede Cyrana z Bergeracu v beatboxovém rytmu

cyrano 200Mimořádná divadelní lahůdka čeká hned v úvodu sezóny diváky pražského Švandova divadla: 18. září bude mít ve Velkém sále premiéru Cyrano z Bergeracu. Slavný milostný příběh o nosatém šermíři, který se nešťastně zamiluje do své sestřenky, se českému ...

Film

Vítězný český snímek soutěže Jameson Done in 60 Seconds

altVítězný film, který bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále, je Vřískot Petra Černého.

 

...