Máme tu týmovku! Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý

Máme tu týmovku! Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý

Tisk

deadpool3 perexVloni zavalil čtenáře komiksů šílenec jménem Deadpool a nejinak tomu je i letos. V květnu vydalo nakladatelství Crew další komiks s tímhle bláznem v hlavní roli: Deadpool 3- Hodný, zlý a ošklivý. A jak naznačuje název, DéPéčko na to nebude sám, pokocháme se přítomností Captaina Ameriky a Wolverinea.

 


Žoldák Wade Wilson aka Deadpool je s námi už od roku 1991! Crew nám loni nabídla knihy Drákulova výzva, Mrtví prezidenti a Lovec duší. Scénáristy je uctívaná dvojka Gerry Duggan a Brian Posehn a kresbu měl pod palcem Scott Koblish a Declan Shalvey.

deadpool3 2


Začínáme zapomenutým příběhem z minulosti, který nese název Deadpool, Power Man a Iron Fist a odehrává se v New Yorku v roce 1977. Příběh má sloužit jako odlehčení a ohlédnutí do doby minulé a taky jako ukázka toho, jak Deadpool spolupracuje s Lukem Cagem a Danny Randem. Spousta textu a retro styl mě odrazovala od čtení a musím přiznat, že tohle mi nesedlo.

deadpool3 3

Zato hlavní příběh, Hodný, zlý a ošklivý, vsadil na vážnější notu a známější kolegy Deadpoola – Captaina Ameriku a Wolverinea. Netušila jsem, že DP dokáže být vážný a až tak emocionální. Taky se mi líbilo, jak nenásilně byla do příběhu zapracovaná backstory obou sidekicků. Projekt X ohrožuje všechny, a proto se mu hrdinové musí postavit spolu jako tým.

deadpool3 4

Opět musím pochválit překlad pana Šmída, který ošetřuje narážky a dvojsmysly a tříbí tak Deadpoolův slovník. Za mě jednička s hvězdičkou! Zapište si do kalendáře, že v říjnu můžeme očekávat Deadpool 4: Deadpool versus S..H.I.E.L.D.

Pokud vás nezaujaly předešlé díly, doporučuji vám zkusit novinku. Jestli se dokážete prokousat retro příběhem (ale třeba s tím mám problém jen já, netuším), čeká vás plnohodnotný a ucelený příběh. Není to slepovačka historek a vtípků, ale má to hlavu a patu a taky je to o dost temnější, osobnější a vážnější, než díly předchozí.

deadpool3 1cover


Deadpool 3: Hodný, zlý a ošklivý
Autor scénáře: Gerry Duggan, Brian Posehn
Kresba: Scott Koblish, Declan Shalvey
Barvy: Val Staples, Jordie Bellaire
Obálky: Kris Anka, Declan Shalvey, Jordie Bellaire
Překlad: Darek Šmíd
Žánr: akční komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení:  85 %

www.crew.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondrej Kandráč a Kandráčovci: Už jedenásť rokov s Alexandrovcami

Kandracovci perexS Alexandrovcami je to v poradí už siedmy a záverečný koncert, ktorý sme na Slovensku odohrali Je nám veľkou cťou, že sme mohli byť ich predkapelou. Hrali sme s nimi všade okrem Humenného. Najskôr sme mali koncert pol hodinu pred ich ko...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Literární událost podzimu? Nový Lars Kepler!

zrcadlovy-muz 200Od vydání poslední knihy Larse Keplera uběhly dva roky, a tak není divu, že se na další novinku příznivci této spisovatelské dvojice těšili a napjatě vyhlíželi její vydání.

...

Literatura

Prostě je to tak, aneb svět očima známého herce

Depardieu perexGérarda Depardieu zná kde kdo. Pod jeho jménem si lehce vybavíme názvy filmů jako Danton, Buzíci, Hrabě Monte Cristo, Cyrano z Bergeracu, Muž se železnou maskou, ale také dětskou komedii Asterix a Obelix. Možná si vzpomeneme na jeho nedáv...

Divadlo

Studio Marta zažije ROZPAD

rozpadani200Sezonu brněnského Studia Marta uzavře projekt ROZPADÁNÍ. V jeden večer se představí dvě inscenace autorských her, které spojuje téma rozpadu. Aktovky Bublifuk a Je potřeba změna! tak uvidí diváci na jevišti poprvé, a to v podání budoucích absolve...

Film

Kráčející skála se vrací domů

kracejici skala200Kráčející skála (2004) je film jako vystřižený ze staré akční školy. Kdysi dávno nebyly třeba lasery, umělá inteligence ani vesmírné bitvy s mimozemšťany. Akční zážitek uměl zprostředkovat i obyčejný mezilidský problé...