Zvířata v kostce – barevná encyklopedie, kterou prostě musíte mít!

Zvířata v kostce – barevná encyklopedie, kterou prostě musíte mít!

Tisk

zvirata v kostce200V srpnu vydalo nakladatelství Universum další ze svých skvělých encyklopedií, tentokráte se zaměřili na živočichy a přinesli nám knihu plnou barevných fotografií a zajímavých informací s názvem Zvířata v kostce. Tato bichle bude studnicí informací ze zvířecí říše nejen pro děti, ale i pro zvídavé dospělé!

 

 

Zvířata v kostce nabízejí nejnovější poznatky, jelikož originál, Knowledge Encyclopedia Animal! vyšel teprve vloni v Londýně. Svým rozsahem, 288 stran o rozměrech 260 × 306 mm a úctyhodnou váhou 1496 g nabízí vše, co si od encyklopedie jen můžete přát. Samozřejmostí jsou vyčerpávající informace a nádherné barevné fotografie a přehlednost.

Co všechno najdeme v obsahu? Nejdříve nám vysvětlí, Co je to živočich?, podíváme se do minulosti na Evoluci a vymírání, vezmeme to přes Dějiny živočichů až k Živočišné říši. Samotné tělo knihy tvoří sekce Bezobratlí, Ryby, Obojživelníci, Plazi, Ptáci, Savci. Na závěr nesmí chybět části Zoologie, Slovníček, Rejstřík a Poděkování.

Zaujala mě část nazvaná Zoologie, kde se dovídáme víc o přírodním výběru, o rozmanitosti živočichů, o komunikaci nebo třeba rozmnožování. Informace jsou opravdu aktuální a upozorňují mimo jiné i na živočichy v ohrožení nebo na boj s pytláctvím. Vše je doplněno nádhernými fotografiemi, případně grafy či jinými popisky.

Pokud hledáte zdroj informací o zvířatech, který je aktuální, tak jste jej v této encyklopedii našli. Nebo pokud chcete svému dítku nadělit něco jak poučného, tak zábavného, opět není co řešit. Zvířata v kostce překonala mé očekávání, i když už bych měla vědět, že encyklopedie od nakladatelství Universum prostě vždycky stojí za to!

zvirata v kostce

Název: Zvířata v kostce
Autor: Tom Jackson, Tim Harris
Žánr: encyklopedie
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 288
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K současné kariéře Dagmar Peckové patří operní i činoherní divadlo, hudební projekty a samozřejmě festival Zlatá Pecka

dagmar peckova200Vždycky tvrdě pracovala, což se projevilo už na začátku její kariéry, kdy proměnila své šance za mnohaletou mezinárodní kariéru. Talent, intelekt, ale také dřina a pokora, to už jaksi patří k pěvkyni Dagmar Peckové léta. A i když má...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zjednodušte život sobě i svým dětem!

jednoducherodicovstvi 200Také máte pocit, že dnešní děti mají všeho příliš mnoho? Příliš hraček, knížek, kroužků, velké možnosti výběru a velmi málo volného času? Není divu, že spousta dětí špatně spí, trpí bolestmi břicha, jsou neklidné, roztě...


Literatura

Dopisy Kafkovi

200litDopisy Kafkovi Ireny Obermannové mi opravdu hodně potrápily mysl. Zpočátku jsem nevěděla, jak se k obsahu postavit. Nechápala jsem souvislosti a snažila jsem se vpravit do děje, ale moc mi to nešlo. Ale potom jsem si nechala text volně plynout do mozkový...

Divadlo

Studenti Divadelní fakulty JAMU se vydali za Hamletem současnosti

hamlet 200V kulisách současné Kodaně se setkává pět mladých lidí. Podobají se Shakespearovým postavám? Variace na téma Hamlet now s průnikem do naší bezprostřední reality. To vše představuje tematické okruhy autorské inscenace Být i nebýt 11.21, jejíž pre...

Film

Jarní smršť České televize: Hraná tvorba

jarni smrst200Zatímco se programová jarní nabídka letošního roku nesla na populární vlně kriminálních a detektivních příběhů, v roce 2017 budou tyto oblíbené žánry doznívat a na jaře se do popředí dostane retrospektiva. Diváci se tak skrze své televizní o...