František Kotleta: Spad – české postapo do uší!

František Kotleta: Spad – české postapo do uší!

Tisk

kotleta spad audiokniha 200V prosinci loňského roku vyšel depresivní příběh o postkapokalyptické budoucnosti naší země Spad z pera uzurpátora české moderní nesmlouvavé literatury Františka Kotlety. V srpnu jsme se opět díky nakladatelství Epocha dočkali tohoto příběhu v audio podobě.

 

František Kotleta (*1981) o sobě prohlašuje, že je rodák z Bruntálu, spisovatel, trestanec, podnikatel, jesenický Mauglí a řezník. Ve svém repertoáru má samé řízné fláky: trilogii Bratrstvo krve, slovanskou epopej Perunova krev, povídkovou knížku Příliš dlouhá swingers párty s volným pokračováním Velké problémy v malém Vietnamu a scifi masakr Lovci.

O čem to je? Je po válkách, které nikdo nevyhrál. V sutinách Prahy přežívá pár desítek tisíc lidí a snaží se ze všech sil uchovat něco jako civilizaci. Jenže zbytek světa nemá o civilizaci zájem. Zbytek světa chce za každou cenu přežít, a to zpravidla na úkor někoho jiného. Skupina válečných veteránů musí Prahu opustit. Čeká je cesta územím nikoho, cesta Pustinou. Musí totiž splatit jeden dluh a zachránit mladou dívku.

Audiokniha je rozdělena do 16 kapitol, z nichž úvodní je nejkratší (5 minut) a nejdelší čítá úctyhodnou 1 hodinu a 3 minuty. Oceňuji fakt, že výstřižky z novin, které knihu ozvláštňují a vyprávějí příběh o tom, co se událo ve světě, jsou i v mluvené podobě odlišené od zbytku vyprávění. A co vypravěč? Chvilku mi trvalo, než jsem si navykla na bodrý hlas Borka Kapitančika, ale po nějaké době jsem se s jeho hlasem sžila a spojila si ho s hrdinou příběhu, plukovníkem Michálkem.

Pokud se vám nechce číst a přesto byste rádi poznali Kotletův Spad, díky audioknize tu možnost máte. Na pohodový poslech do auta, do uší při lenošení nebo třeba při uklízení se hodí přímo ideálně. Pro fandy akčních příběhů a „kotletovek“ povinnost!

Borek Kapitančik (*1966) je moderátor, textař, voice-over interpret. Poprvé jeho hlas zazněl v jihomoravském éteru v roce 1991, tehdy na vlnách prvního brněnského soukromého rádia, v letech 1995-2017 působil v Radiu Kiss Hády. Je autorem knihy Pop Story (2003), mapující významná výročí v historii pop-music. Od roku 2006 spolupracuje s brněnským Tyflocentrem, pro nějž načítá časopis Chaloupka a díla nevidomých autorů. Od roku 2008 bývá pravidelně mezi nominovanými na ocenění Brno Top 100 pro nejznámější osobnosti jihomoravské metropole.

kotleta spad audiokniha

Název: Spad
Autor: František Kotleta
Čte: Borek Kapitančik
Žánr: postapo
Nakladatelství: Epocha
Délka: 8 hodin 36 minut
Formát: CD (MP3), MP3
Cena: 199 Kč
Rok vydání: 2017
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renata Petříčková: O hnědých pastelkách se mi i zdálo…

200roByla to první nabídka pro opravdové ilustrace do knihy. „Poprvé jsem vzala pastelky, abych s nimi vytvořila něco, co bude zdobit knižní stránky,“ říká Renata Petříčková, kterou zhruba před rokem s touto nabídkou oslovila autorka knihy Hvězdná obloha. Ilus...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Bůh chodí po světě vždycky inkognito

buh chodi po svete inkognito„Lidi nezměníš. Můžeš jim jen ukázat cestu a probudit v nich chuť se po ní vydat.“ Dalo by se říct, že tahle věta dokonale vystihuje podstatu a hlavní myšlenku knihy. Někomu stačí málo, jin...


Literatura

Co nám Nový zákon nepoví

Mariina zavet 200Klasický biblický příběh o narození Ježíše Krista, jeho životní cestě a zázračných skutcích, které vykonal, nás doprovází od raného dětství. Velký boom způsobil Dan Brown, když ve svých knihách zpochybnil více jak tisíc let vžité dogm...

Divadlo

Hrabě Monte Carlo byl fascinující

HrabeMC perexMěstské divadlo Zlín přeneslo své návštěvníky do město hazardu – Monte Carla, kde se na malém zapadlém náměstíčku rozjela napínavá komedie plná lásky.

...

Film

Filmy 30. Českého lva jsou online na dafilms.cz

cesky lev 200Streamovací portál DAFilms nabízí tradiční online přehlídku nominovaných filmů Českého lva. Diváci si až do 31. března mohou na jednom místě vychutnat nejen filmy nominované na 30. Českého lva, ale i speciál k 30leté historii udílení cen. Milovní...