J.K.Rowlingová: Harry Petter a Kámen mudrců

J.K.Rowlingová: Harry Petter a Kámen mudrců

Tisk

HP1 perexHarry Potter není žádnou novinkou, přesto však dokáže i po více než dvaceti letech stále získávat nové čtenáře a nepřestává fascinovat stálé fanoušky. Právě k příležitosti dvacetiletého výročí od vydání první knihy ve Velké Británii, vydává nakladatelství Albatros celou knižní sérii J. K. Rowlingové.

 

 

Na první pohled precizně zpracovaná obálka s ilustracemi Jonnyho Duddleho, které budou sérii provázet až do posledního dílu, ukrývá magický příběh o chlapci, který zůstal naživu. Harry je jedenáctiletý chlapec, který žije u strýčka, tety a stejně starého bratrance Dudleyho – jediných příbuzných, kteří ovšem o jeho společnost zdaleka nestojí a dávají mu to každodenně najevo. Později toho léta, kdy Harry oslaví narozeniny, se má všechno změnit. Dostane totiž dopis informující ho o přijetí na Školu čar a kouzel v Bradavicích, kam, jak se později dozvídá, chodili i jeho rodiče. Zjišťuje, že je nejznámější osobou ve světě kouzel a nalézá i své vůbec první skutečné přátele. Ale více o Bradavicích, oblíbeném famfrpálu, nenáviděném profesoru Snapeovi i Voldemortovi už prozrazovat nebudu, to nechám na každém čtenáři.

Knihy o Harrym Potterovi jsou mojí srdeční záležitostí, proto jsem si nemohla nechat ujít ani novou sérii. Věřím, že tímto krokem nakladatelství Albatros pomohlo získat další čtenáře a zaryté fanoušky. V příběhu je ukryta celá řada motivů ze života samotné autorky J. K. Rowlingové, které pozorný čtenář alespoň částečně může odhalit a nebo si nechat trochu napovědět, a potom si knihu vychutnat z trochu jiného úhlu.

HP1

Název: Harry Potter a Kámen mudrců
Autor: J. K. Rowlingová
Rok vydání: 2017 (anglický originál v roce 2017)
Počet stran: 334
Nakladatelství: Albatros Media a. s.
Překlad: Vladimír Medek
Odpovědný redaktor: Petr Eliáš
Technická redaktorka: Petra Mejstříková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Révai – herec a hrdý otec

revai200Jan Révai momentálně vystupuje v inscenaci Osmý světadíl v divadle Kalich.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zachraň planetu, staň se motýlem. Nebo vycestuj s Redline expedition

Putovani za zviraty perexAutorka knihy Putování za zvířaty, podnikatelka, cestovatelka, lektorka a velká milovnice přírody Kamila Paličková, zve prostřednictvím stránek čtenáře na cestu do Afriky. Představuje zdejší fascinující přírodu a z...


Literatura

Záhada jménem Muž v černém

muz v cernem 200V květnu vydalo nakladatelství XYZ knihu renomovaného kanadského autora Sylvaina Renarda s názvem Muž v černém. Doufám, že se necháte nalákat na příjemný čistokrevný román nejen pro ženy.

...

Divadlo

Zdenek Merta oslaví 70. narozeniny!

Zdenek Merta 200Respektovaný skladatel a producent hudebního divadla Zdenek Merta se narodil v Hranicích na Moravě a své dětství trávil například u své tety ve Veselíčku u Lipníka nad Bečvou, prožil ale také čtyři roky v Bejrútu, kde byl jeho otec dipl...

Film

Bláznivá komedie aneb Což takhle dát si špenát

altKomedie Což takhle dát si špenát vznikla v roce 1977 a od té doby patří mezi nejlepší filmy, které se u nás vůbec kdy podařilo natočit. Velmi vhodně navržené hlavní postavy, které se dostávají vinou stroje na omlazování do rů...