Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě
Banner

Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Email Tisk

nejsnadnejsi kucharka perexV dnešní době se stává trendem odklon k jednoduchosti a důkazem je i tato nová kuchařka Simplissime s podtitulem Nejsnadnější kuchařka na světě, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

 

V čem tedy spočívá ta jednoduchost? Především v počtu surovin, kterých je v průměru kolem šesti a jsou navíc vyobrazeny na fotografiích, a také v krátké době přípravy. Sám autor k tomu v úvodu kuchařky dodává: „Tato kniha je stejně jednoduchá jako návod k sestavení švédského nábytku.“ Nemusíte se však bát, že by jednotlivé chutě k sobě neladily, nebo že by postupy nebyly dostatečné, právě naopak.

V Simplissime najdete přes 200 receptů, a to na předkrmy, malá jídla, hlavní jídla a moučníky. Jídla navíc následují tematicky za sebou (například pizzy, saláty nebo jehněčí). Co se týče pokrmů, najdete zde tradiční recepty typu chilli con carne nebo hovězí po burgundsku, ale také velmi zajímavé dobroty s netradičními kombinacemi chutí. Například Fusilli se sardinkami, které doplňují mandarinky a rozinky, Vepřové na třešních nebo Carpaccio z mořského okouna s malinami a citrony. Díky tomu je kuchařka jak pro začínající kuchaře, tak opravdu pro ty, kteří rádi experimentují a mají dost neustálého vymýšlení co vařit.

Autor knihy je Francouz a není tedy divu, že se v mnoha receptech nachází spousta ryb a velmi často také foie gras, se kterými v našich kuchyních příliš nepracujeme. V tomto ohledu mě velmi překvapil rejnok na estragonu.

Pokud hledáte nějaký dárek pro nadšeného kuchaře, určitě s touto knihou nešlápnete vedle. Recepty jsou velmi zajímavé, postupy jednoduché a díky málu ingrediencí v pokrmech pořádně vynikne chuť. My jsme se tím doma přesvědčili u zapečené cukety pouze se strouhaným sýrem a máme v plánu ještě kuřecí paličky s perníkem.

Jean-Francois Mallet vystudoval kulinářskou školu École Grégoire-Ferrandi, pracoval jako kuchař s velkými kuchařskými jmény jako je Joël Robuchon nebo Gaston Lenôtre a jeho druhou vášní je fotografování. Také díky tomu se vrhl na psaní pro gastronomické časopisy a je autorem mnoha kuchařek, například Recipes from the Woods: The Book of Game and Forage, Beef and Potatoes nebo odlehčenou verzi této kuchařky Simplissime Light The Easiest Cookbook in the World.

nejsnadnejsi kucharka

Simplissime: Nejsnadnější kuchařka na světě
Autor: Jean-Francois Mallet
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2017
Počet stran: 384
Hodnocení: 86 %



Související články:
Nejnovější články:
Starší články:

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

Anketa


Partneři

Hledat

Čtěte také...

Život (je) byl pes aneb životop(i)es psa Života

zivot byl pes rytirovaO pejscích můžeme psát pořád, jsou to velmi pozoruhodní rodinní miláčci a knihy o nich také můžeme pořád číst. Uvítejme proto další titul o pejskovi, tentokrát s neobvyklým jménem Život, který se s životem musel pořádn...

Nové komentáře


Literatura

Matka vzala roha

matka vzala 200Sám jsem si svůj život nevybral.” Nejenom John Irving napsal svůj životopis velice originálním způsobem sepsaný v knize Moje imaginární přítelkyně. I v českém prostředí se můžeme těšit na netradiční pojetí vzpomínek Edgara Dutky,...

Divadlo

DIVADLO TRAMTARIE UVEDE PREMIÉRU STARCE A MOŘE

starec a more 200Divadlo Tramtarie uvádí další dílo zlatého fondu světové literatury, tentokrát exkluzivní. Inscenace Divadla Tramtarie Stařec a moře je jedinou českou divadelní adaptací životního díla amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye, který ...

Film

Vyšla kniha o pozapomenutém filmaři Chrisi Markerovi

chris markerPřečte-li dnes někdo jméno Chrise Markera, málokomu něco řekne. Nanejvýš si vybaví, že jeho experimentální, ze statických záběrů složená Rampa (na snímku) poskytla námět Gilliamovu sci-fi 12 opic<...