Užijte si víkend v Hampshire

Užijte si víkend v Hampshire

Tisk

Vikend-s-panem-Darcym 200Nakladatelství Sofa Book přineslo četbu pro všechny milovníky Jane Austenové v podobě knihy Víkend s panem Darcym. Udělejte si pohodlí a začtěte se do tohoto romantického příběhu.

 

 

 

Víkend s panem Darcym se odehrává v Hampshire, v rezidenci Purley Hall, kde se odehrává akce pro všechny fanoušky Jane Austenové. Na programu je toho opravdu mnoho – od různých vážných i nevážných přednášek přes kvízy až po slavnostní ples nebo výlet do rodného místa spisovatelky. Právě zde se setkává mnoho žen toužící zažít lásku jako z románů… Hlavními hrdinkami jsou Katherine Robertsová, uznávaná profesorka anglické literatury na Oxfordské univerzitě a Robyn Love mající problémy se svým současným partnerem. Pro obě je ten víkend velmi speciální a čtenář je pak svědkem velmi netradičních a přesto poměrně uvěřitelných situací.

Jak název napovídá, Víkend s panem Darcym je určený především pro obdivovatelky děl Jane Austenové, nebo alespoň ty, které viděly Pýchu a předsudek. Pro ně je kniha opravdové must have, must read, o tom nepochybuji. Mě tato spisovatelka úplně minula, takže vůbec nejsem cílová skupina tohoto románu a měla jsem tak problém si ke knize najít cestu. Mnohdy jsem se řádky a stránkami dost prokousávala a nutila se do čtení.

Také mě trochu rušila typografie. Na malé mezery na okrajích stránky jsem si zvykla, ale vadilo mi, že v knize scházely mezery mezi odstavci, když se střídaly příběhy hrdinek. V závěru knihy to tak bylo a hodně to pomáhalo se orientovat v ději.

Kniha Víkend s panem Darcym je romantický slaďák, kterému se nedá vytknout zapálenost do tématu a také skvělé popisy, ať už budov nebo atmosféry obecně. Podruhé už bych si knížku nepřečetla, ale do pohodové atmosféry vánočních svátků se hodila.

Victoria Connellyová je populární anglická spisovatelka, která získala četná literární ocenění. Je známá zejména díky oblíbené sérii svých knížek pro fanoušky Jane Austenové. Její literární díla byla přeložena do mnoha jazyků a jeden z jejich románů Flights of Angels/Let Andělů se dočkal i zfilmování. Victoria Connelly žije se svým manželem a loveckým psem na anglickém venkově v hrabství Suffolk.

Vikend-s-panem-Darcym

Víkend s panem Darcym
Autor: Victoria Connellyová
Překlad: Denisa Štrbová
Žánr: román
Nakladatelství: Sofa books
Rok vydání: 2017
Počet stran: 331
Hodnocení: 70 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Lihač: K21 je pro mě nástrojem, kterým bych rád zúročil své zkušenosti a využil je pro dobrou věc

Lihac perexV redakci internetového magazínu Kultura21, který si klade za cíl přinášet co největší objem kvalitních informací z kulturní sféry, se za dobu jeho trvání vystřídalo již mnoho redaktorů. Ti skalní zůstávají věrni kme...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nejpodceňovanější autor thrilleru a jeho Ďábel si počká

dabel si pocka200Po více než roce jsme se dočkali druhého dílu vyprávění o odvážné policistce Ludivine Vanckerové od francouzského autora Maxima Chattama. Bichle Ďábel si počká vyšla v dubnu u nakladatelství Metafora tentokrát ve svých úvahách o kořen...


Literatura

Haló, tady pěkné knížky pro děti!

halo-tam-dole 200V nakladatelství Presco Group, v edici Ella a Max určené pro naše nejmenší vyšly dvě velkoformátové knihy s názvy Haló, město a Haló, tam dole. Pojďte do nich nahlédnout s námi!

...

Divadlo

V disco-operním muzikálu Pudl a pudr představí Geisslers fantastické počátky divadla v Čechách

pudl a pudr 200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v neděli 25. září 2022 v Divadle VILA Štvanice pražskou premiéru autorského nově-barokního muzikálu Pudl a pudr. Představení roztančené v rytmu disco-opery je inspirováno pražskými divadelními ...

Film

Karlovy Vary: lze odmítnout pozvání na slavnost?

KVIFFlogo1Na letošním karlovarském filmovém festivalu bude uvedena řada digitálně restaurovaných filmů, mezi nimi i české podobenství Jana Němce O SLAVNOSTI A HOSTECH. Diváky naprosto přehlížený, ovšem odbornou veřejnosti velebený snímek, v němž se nacházely ...