Od teď už jedině kávu s malbou!

Od teď už jedině kávu s malbou!

Tisk

miluji kávu perexV současné době nemůžeme navštívit specializovanou kavárnu – ať už se jedná o stylový podnik v zahraničí, či módní bistro ve vašem okolí, aby Vám barista s pomocí mléka nepředvedl nějakou tu alchymii. Vzhledem k tomu, že prodej osobních kávovarů raketově vzrůstá, můžete si nyní i vy vlastnoručně připravenou kávu na závěr umělecky doladit!

 

Postačí pouze, když máte doma vybavení, s nímž se dá uvařit káva, která nejenže dobře chutná, ale také skvěle vypadá! Pro výrobu klasické květiny nebo snítky budete potřebovat konvičku napěněného mléka, hustý základ espressa a hlavně – jistou a pevnou ruku!

Tato kniha vám kromě návodů představuje rovněž tvorbu nejlepších světových umělců v oboru latte art včetně pěnových soch Koheie Matsuna.

Na těchto 96 stránkách je naprosto skvěle popsané a ilustrované, jak vlastně doladit ten výsledný efekt k tomu pravému vychutnání kávy. V úvodu knihy autoři popisují, co pro ně káva znamená a proč je pro ně důležité, aby i káva v šálku krásně vypadala. V první kapitole se dozvídáme základní informace, techniky a principy potřebné pro baristy, pokračujeme používáním šablon – jaké vlastně použít, nebo jak si vyrobit vlastní šablonu na ozdobu naší kávy. Velká část knihy je věnována tzv. Free pouringu – způsob jak si upravit svůj šálek kávy pouze tím způsobem, že přiléváte do kávy mléko různými způsoby.

 

miluji kávu

 

Autoři se zde také zmiňují o Etchingu – kresbě špičatým nástrojem na povrchu tvořeném mléčnou pěnou. A vzhledem k tomu, že jeden z autorů je špičkou ve svém oboru – v oboru tvorby pěnových soch – právě této technice je také věnována jedna z kapitol.

Celá kniha je doprovázena opravdu skvěle malovanými obrázky, které nám – kávovým začátečníkům – výborně poradí v úpravě domácí kávy.

Název: Miluji kávu

Autor: Ryan Soeder, Kohei Matsuno

Nakladatelství: Mladá fronta, a.s.

Žánr: Kuchařky

Rok vydání: 2017

Počet stran: 96

Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

VinCafe: „Zákazníci často odcházejí příjemně překvapení - nejlépe pak s lahvinkou v ruce“

VinCafe 200V dubnu tohoto roku se ve Zlíně otevřelo VinCafe – vinotéka s kavárnou. Dobré víno, výborná káva, lahodně vypadající dezerty, to vše v útulném prostředí ve stylu Provence. VinCafe vede matka s dcerou a my oslovili tu mladší z nich, Patricii Hluští...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Seznamte děti s Darwinovou teorií o vzniku druhů

o-vzniku-druhu-darwinova-teorie-pro-deti 200Nakladatelství Presco Group vydalo pod značkou Ella a Max další skvělou knihu pro mladší čtenáře s názvem Darwinova teorie O vzniku dru...


Literatura

Chcete se bát? Povídky Dauphne du Maurier vám to umožní

ptaci a jine povidky 200V únoru vydalo nakladatelství Motto povídkovou knihu britské autorky Dauphne du Maurier s názvem Ptáci a jiné povídky. Ano, ti slavní Ptáci, kteří tak proslavili jejího krajana, režiséra Alfreda Hitchcocka. Takže asi tu...

Divadlo

JAMU přijímá studenty z Ukrajiny, otevřela pro ně transparentní účet a učí je češtinu

jamu 200Třináct ukrajinských studentů prchajících před válkou v současné době studuje na obou fakultách brněnské akademie. Počty však mohou být ještě vyšší. JAMU navrch z iniciativy děkana Divadelní fakulty doc. Mgr. Petra Francána zřídila transparentní účet na ...

Film

Lajna 2 je plná humoru, ale nezapomíná ani na důležitá témata

 

Lajna 2Televize Seznam již za několik dní uvede druhou řadu komediálního seriálu z hokejového prostředí s názvem Lajna. Dokáže svým ostrovtipem a zajímavým tématem navázat na úspěšnou první řadu? Zúčastnil jsem se slavnostní předpremiéry, kte...