Albatros Media představilo novinky pro nadcházející období

Albatros Media představilo novinky pro nadcházející období

Tisk

big noc-bSt-364296 200Nakladatelství Albatros představilo na tiskové konferenci v pražské kavárně Louvre své novinky a oznámilo několik zajímavých zahraničních spisovatelů, kteří navštíví v letošním roce Českou republiku. Na konci článku se můžete podívat i na video nabízející záznam celé tiskové konference.

 

Před novináře předstoupil programový ředitel nakladatelství Albatros Ondřej Müller a PR manažerka Veronika Sonnková. Na začátku představili knihy pro menší čtenáře v podobě Příběhů na dobrou noc pro malé rebelky nebo především velice zajímavou encyklopedii Botanicum, která vychází až 16. dubna.

Ondřej Müller představil i svoji knihu Malované dějiny Evropy, která nabízí obrázkovou četbu pro všechny zvídavé čtenáře. Dozvíte se v ní i mnoho zajímavostí, které nejsou tolik známé. Kniha vznikala deset let a vychází 19. března. Zajímavostí je rovněž fakt, že v ní najdete obrázky od vícero ilustrátorů.

l299009

Velice důležitou složku nakladatelství Albatros tvoří thrillery a detektivky, které se pravidelně stávají i v našich končinách bestsellery. Právě v těchto dnech vychází další díl série Mráz od Bernarda Miniera s názvem Noc. Tento autor je velice oblíbený a jeho knihy nepostrádají obrovskou porci napětí.

big noc-bSt-364296

Z dalších knih bych rád vypíchl knihu v Pasti lží od B. A. Paris, která nabízí pohled na terorizování jedné ženy. V první knize autorky Za zavřenými dveřmi jsme se setkali zejména s fyzickým terorizováním, tentokrát přechází na formu psychickou. Autorka píše až neskutečně realisticky, takže vám při čtení jejich knih bude mrazit v zádech. Navíc se B. A. Paris chystá navštívit 9. a 10. dubna Prahu, takže si můžete nechat její knihy podepsat.

big v-pasti-lzi-e5n-368180

Mezi další vycházející tituly v tomto žánru bude i špionážní thriller Musím to vědět od Karen Cleveland nebo povídky Holčička, která milovala hřbitovy od proslulé autorky P. D. Jamesové. Oproti její klasické tvorbě čítající již celou řadu knih se bude v tomto případě jednat o příjemné osvěžení. Samozřejmě nechybí ani trocha severu, již s devátou knihou ze série o spisovatelce Erice a policistovi Patrikovi přihází Camilla Läckberg.

Ze zcela jiného soudku je zábavné Rozmačkané ego se slaninou od Lenky Požárové. Velice zajímavou knihou bude Žaloba od spisovatele s přízviskem Bondy. Má se jednat o zápisky propašované ze Severní Koreje. Asi si dokážete představit, že v tomto případě to bude hodně drsná literatura. Nebe je naše naopak představuje pohled do života rodiny, která se musí potýkat s vážnou nemocí svého potomka.

42901774

Válečnou literaturu zastupuje Drago Jančar, který přináší pohled na druhou světovou válku z pohledu Slovinska. Dozvíte se tak zajímavosti o válečných dobách, které běžně nejsou tolik propírané. Hlavní hrdinkou je žena, která se snaží zůstat apolitická a žít nadále svůj dosavadní život. I tento autor k nám letos přijede, můžete ho potkat na pražském festivalu Svět knihy 2018.

Jestliže máte rádi baviče Jana Krause, můžete se těšit na jeho soukromý buzynes. Přináší zážitky ze života tohoto moderátora a herce, které samozřejmě nepostrádají ani velkou porci humoru. O ilustrace se postaral jeho syn David Kraus.

36884757

Mezi novinky letošního roku bude rovněž patřit HumbookStage, která se nově objeví na Světu knihy. V sobotu 12. května na ní budete moci vidět celou řadu zajímavých young adult autorů. Odkazuje na akci Humbook pořádanou na podzim, která je určená právě pro všechny fanoušky žánru pro mladé.

Trochu tajemný konec byl ve znamení projektu Knihozem, který přinese nové dílo od J. K. Rowlingové.

A nyní vám nabízíme video celé tiskové konference, ve kterém se dozvíte i řadu dalších zajímavých informací. Omlouváme se za kvalitu, jedná se o amatérský záznam.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Anna K. a Kryštof Michal hodnotí festivalovou sezónu

anna k krystof michalOpen Air Festival sice hostil zahraniční hvězdy velkých jmen, které na sebe strhly značnou pozornost, ale Kultuře21 neunikly ani stálice české poprockové scény. Kryštof Michal ze Support...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Guláš pro Masaryka

gul 200Knížka Guláš pro Masaryka mě okouzlila. Už dlouho jsem nečetla tak dlouho do noci, abych se dozvěděla, co bude dál. A taky jsem o přečteném přemýšlela. Děj se odvíjí od slavné bitvy u Hradce Králové až po konec druhé světové války a začá...


Literatura

Příběh spředený jako pavučina

ospanku perexNebylo lehké pročíst se začátkem. Stejně jako k vám přicházejí sny, tak Katharina Hagena spřádá příběhy několika lidí. Zprvu se zdá, že každý jednotlivý příběh je tady sám o sobě, že se každý odehrává v určitém čase a prostoru ...

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Příběh kmotra se netýká jen jednoho konkrétního případu

200filmUž dříve čeští filmaři, inspirováni skutečnými událostmi, učinili protagonistou svých filmů zločince (připomenu aspoň Sametové vrahy a Kajínka), a přitom se zjevně pokoušeli čerpat z poetiky amerických thrillerů. Takže leckdy převáží výrazová expresivi...