Zdravé sladkosti si můžete dopřát kdykoliv

Zdravé sladkosti si můžete dopřát kdykoliv

Tisk


zdrave sladkosti 200V nakladatelství Bookmedia vyšla hravá kuchařka Zdravé sladkosti po celý den obsahující 100 skvělých receptů. Neváhejte a připravte si nějakou dobrotu!

 

 

V úvodu kuchařky najdou čtenáři předmluvu, ale také tipy, jak snížit množství tuku a cukru v dezertech a čím tyto složky nahradit. Autorka zde sympaticky upozorňuje, že není potřeba shánět nedostupné náhražky nebo věnovat přípravě pokrmů zbytečně mnoho času kvůli složité přípravě. Díky tomu jsou recepty plné dostupných surovin typu med, sirupy, avokádo nebo banány.

Recepty jsou v návaznosti na dodatek názvu po celý den rozděleny na snídaně, dopolední svačinu, oběd, odpolední svačinu, něco na zub a večeři. Na snídani si můžete připravit různé kaše, koktejly nebo lívance, svačinky jsou zase v podobě různých koláčků, košíčků nebo dortíků. Obědům a večeřím vévodí palačinky, nočky nebo třeba pirohy. Mě nadchly zajímavé nápady jako třeba Šťavnatá ovesná kaše se sušenými plody zapékaná v jablkách, Energetický jogurt z manga a marakuji, Tymiánová zmrzlina nebo Ovocné gumové bonbony bez cukru a želatiny.

Díky skvělému a originálmu foodstylingu (například jogurt ve sklenici na stopce) se mi sbíhaly sliny málem na každé stránce. V receptech je také spoustu ovoce, takže působí takovým letním dojmem. Kuchařce se také nedá upřít hravost – každý list má jiné pozadí, postup je odlišně poskládaný a vše perfektně ladí a pasuje s fotografiemi daných pokrmů.

Pokud rádi mlsáte a přemýšlíte nad nějakou zdravější variantou oblíbených pochoutek, nebo hledáte inspirace na nejrůznější dobroty, pak by vám tato kuchařka rozhodně neměla uniknout. Mně se moc líbila a těším se, co z ní vyzkouším!

Katarzyna Maciejko-Zielińska je kulinární fotografka a blogerka, která zastává názor, že by si každý měl osladit život. Proto se zaměřuje především na sladkosti, které ale připravuje zdravě a z nejkvalitnějších surovin. Navíc miluje společné vaření, které podle ní upevňuje vztahy mezi lidmi a dětem přináší chvilky, na které budou s radostí vzpomínat. Vaří pro svého manžela a dcerku Sarah, ale také pro své příbuzné nebo známé. Když zrovna není v kuchyni, tráví čas aktivně jízdou na kole, na koni nebo cestováním. Rádi si taky odpočine u dobré knížky.

zdrave sladkosti

Zdravé sladkosti po celý den
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielińska
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Bookmedia
Rok vydání: 2017
Počet stran: 232
Hodnocení: 92 %

http://www.bookmedia.cz/products/zdrave-sladkosti/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Práce s dětmi musí procházet skrz duši!

200rozPři fotografování dětí je nejdůležitější navodit tu správnou a uvolněnou atmosféru. Díky tomu, že je sám tatínkem, je vůči dětské duši nesmírně vnímavý a citlivý. Ví, jak moc je pro dítě důležité, aby se cítilo dobře v cizím prostředí, jakým takový foto...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Ze zahrádky rovnou na talíř

moje zahradni kucharka 200V nakladatelství CPress ve společnosti Albatros Media v květnu vyšla Moje zahradní kuchařka lákající na recepty v duchu hesla: ze zahrádky rovnou na talíř! Stojí tato barevná příručka s podtitulem Sezónní recepty za...


Literatura

Celaena Sardothien pozvedá Krvavé ostří
 

kravave ostriNakladatelství CooBoo přináší náctiletými čtenářkami jako zákusek před toužebně očekávaným pátým dílem bestsellerové série Skleněný trůn americké spisovatelky Sarah J. Maaso...

Divadlo

Mimefest 2023

mimeVe dnech 20. až 23. září 2023 se uskuteční 12. ročník tradičního festivalu pantomimy, tentokrát s podtitulem Mime & Smile. Zároveň, sté jubileum jednoho z nejvýznamnějších mimů Marcela Marceaua je příležitostí jak ke vzpomínkám na klasiky bílého umění, tak k setkán...

Film

V únoru bude mít v kinech premiéru rodinný snímek Děti Nagana

deti nagana200Rodinný film Děti Nagana připomene divákům atmosféru devadesátých let, konkrétně roku 1998, kdy čeští hokejisté slavili velkolepé vítězství na olympijském turnaji století v Naganu. Rekvizity, hudba a kostýmy vrátí diváky zpět v čase, největší ...