Projezte se k těhotenství

Projezte se k těhotenství

Tisk

projezte se k tehotenstvi 200V nakladatelství CPress ve společnosti Albatros Media vyšla příručka s názvem Projezte se k těhotenství a podtitulem Jedinečné recepty pro zlepšení plodnosti. Nahlédnout do ní klidně mohou i ti, kteří otěhotnět neplánují, protože je plná zajímavých informací.

 

 

 

Kniha je rozdělena na dvě velké části: na velkou úvodní kapitolu s názvem Plodnost, jídlo a životospráva a recepty. Ty jsou dále členěny na: snídaně a životabudiče, lehká jídla, svačiny a něco na zub, hlavní jídla a dezerty. Zatímco první část má na svědomí Zita Westová, recepty sestavila výživová poradkyně Christine Baileyová, ale toto rozdělení není nijak znát.

Úvodní stránky knihy jsou teoretické, ale velmi čtivé. Seznamují čtenáře například se zásadními úlohami správného stravování, mezi které patří zdravé zažívání, toxicita, hladina krevního cukru a pH. Následují řádky o hormonech a zdraví obecně. Důraz je zde kladen také na tatínky a následují informace o tom, jak se připravit na miminko pomocí stravy, a to včetně popisu různých potravinových doplňků a potřebných látek. Tato část je velmi zajímavá.

Před samotnými recepty následují také informace o pětidenním detoxu v rámci Projezte se k těhotenství. Jedná se o kúru plnou živin, která by měla podpořit funkci jater. Tento detox je velmi pěkně popsaný a logicky obsahuje pokrmy nacházející se v další části knihy. Nechybí ani přehledná tabulka osahující doplňky na podporu detoxikace.

Recepty uveřejněné v knize jsou zajímavé především díky údajům, které je doplňují. Nejedná se jen o běžné informace typu počet porcí, doba přípravy nebo podrobné výživové hodnoty porce, ale v rámci barevných symbolů se čtenář dozví, na co je který pokrm dobrý. Symboly korespondují s předchozí části knihy a jedná se o: podporu zažívání, vyváženou hladinu krevního cukru, rovnováhu pH, zdravé vajíčko, zdrav spermie, posílení imunity, ochranu proti stresu a libido.

Pokrmy jsou velmi rozmanité, například na snídani si můžete připravit avokádový koktejl s ovocem, mandlový chléb bez mouky, muffiny, cereální tyčinky nebo třeba frittatu. V lehkých jídlech jsou hlavě polévky, ale také například lákavě vypadající pikantní kuřecí placičky s mangovou salsou s koriandrem a špenátový salát s vlašskými ořechy a pečenou hruškou a malinovým dresinkem vinaigrette. Na svačinku si můžete chrupnout voňavé kešu ořechy na sladko a křehké krekry s míchanými semínky. Při pohledu na hlavní jídla se pak sbíhají sliny u hrilované makrely s chutí Maroka a mandlového koláče s pečenými rajčaty a česnekem. Dezerty v čele s karamelovou ěnou s pečeným banánem a čokoládovým dortíkem ze superpotravin jsou pak třešničkou na dortu.

Kniha Projezte se k těhotenství mě velmi mile překvapila, protože je plná praktických informací a především je napsána velmi lidsky a také čtivě. Vůbec jsem neměla dojem, že je napsána zahraničními autorkami a se zájmem jsem četla stránku za stránkou. Také se těším, jak si udělám nějakou zdravou a tělu prospěšnou dobrotu.

Zita Westová patří k uznávaným odborníkům na plodnost. Tématem zdravého početí se zabývala během své 25leté praxe z pohledu porodní asistentky, nutriční poradkyně a posléze i jako akupunturistky. S neplodnými páry pracuje na specializované londýnské klinice, informuje je také prostřednictvím knih nebo webových stránek www.zitawest.com

Christine Baileyová je výživová poradkyně, šéfkuchařka a lektorka kurzů, která za svou práci na poli zdravé výživy získala spousty ocenění. Poskytuje odborné poradentsví školám, charitativním zařízením a dalším institucím a také přispívá do několika časopisů. Je také autorkou několika knih zaměřených například na raw stravování nebo výživu kojenců a batolat.

projezte se k tehotenstvi

Projezte se k těhotenství: Jedinečné recepty pro zlepšení plodnosti
Autor: Zita Westová, Christine Baileyová
Žánr: moderní kuchařka, zdraví výživa
Nakladatelství: CPress ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 160
Hodnocení: 89 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/43211177/projezte-se-k-tehotenstvi


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dark metalová kapela z Českých Budějovic právě dokončila své nové album Bittersweet Devotion

dark angels bittersweet devotion200Tímto titulkem bychom Vás rádi pozvali k povídání nejen o DARK ANGELS. Nová deska vyjde na přelomu března a dubna a to je správná příležitost popovídat si se zakládajícím členem k...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Philip Marlowe a jeho případ Vysoké okno

Vysoke okno ChandlerNakladatelství Mladá fronta přichází na knižní trh s nabídkou série klasických detektivních románů autora Raymonda Chandlera, v nichž hlavní hrdina, detektiv Philip Marlowe


Literatura

Benjamin Kuras: Jak zabít civilizaci

civilizace900Co k tomu říct? Čekala jsem historické čtení odlehčeného rázu. Ale výsledek byl ten, že jsem zůstala po přečtení asi tak dvě hodiny jako opařená. Je to kniha, od které jen tak neodejdete: Jak logické, jak psychologické, jak zákonité. Ve zkr...

Divadlo

Jaký vliv může mít los na svatební přípravy? To se dozvíte v komedii Lov na losa od 11. října na scéně divadla Palace

lov na losa 200Komedie s názvem Lov na losa se zdá být banálním příběhem snoubenců Elišky a Kamila plánujících společný životní krok – svatbu. Již v začátku se však kolem příprav odehraje smršť bizarních a absurdních situací a celý příběh tak nabírá neče...

Film

Vyšla výpravná monografie o Jiřím Brdečkovi

brdecka perexNení pochyb, že noblesní, jemně ironický kreslíř, výtvarník, scenárista a zejména režisér animovaných filmů Jiří Brdečka (1917-1982) se trvale zapsal do dějin české kinematografie. Do diváckého povědomí vstoupil díky nápaditým, parodicky styliz...