Deadpool sází na Prvotní hřích

Deadpool sází na Prvotní hřích

Tisk

deadpool6 200V září vydalo nakladatelství Crew šestý díl série o regenerujícím se degenerátovi, o hvězdě nejhláškovitější a nejbláznivější, o Deadpoolovi. Zabrousíme do minulosti, podíváme se na manželský život Deadpoola a královny metropole monster Shiklah. Ale to pořád není všechno, čeká nás nejedno překvapení.

 

Deadpoola stvořili Rob Liefeld a Fabian Nicieza, ale největšího rozmachu a slávy se dočkal právě díky spolupráci Gerryho Duggana a Briana Posehna, což mohu jen potvrdit. Prvotní hřích obsahuje sešity série Deadpool (Marvel NOW!) #29-34 a v originále vyšel v roce 2014.

Po minulém rozmáchlém díle Deadpool se žení, který je přímo nabit hvězdným hosty a superhrdiny, kdy jen na obálku bych se vydržela dívat hodinu a stejně by mi unikl nějaký podstatný detail, nás čeká uzavřenější příběh. Už od pohledu na obálku, která mnohé napovídá, bude temnější a ucelenější. Ale nepředbíhejme.

Deadpool má tedy manželku, okouzlující královnu temnot Shiklah, a té jdou neustále po krku Drákulovi přívrženci. Takže si Wade Wilson musí zahrát na upírobijce a koho si vezme na pomoc? Vypraví se do minulosti, aby si vypůjčil fešandu Dazzler a pak už půjde zabíjení krvesajů skoro samo. A samozřejmě bude přezábavné!

deadpool6 1

Tento díl je ostatně celý takový rodinný. Nejenom, že tu máme Prestonovou v novém hávu a s novými schopnostmi, jež působí jako agentka i jako Deadpoolova kamarádka. Je tu i nemilosrdná ženuška Shiklah, která k Deadpoolovi sedne pěkně. Nechybí ani honba za dcerou, která se ukáže být reálná a živá! Už to tak bude, jeden z nejlepších žoldáků na světě – rozhodně ten nejvíc na hlavu – je otcem. Vztahový kolotoč doplňuje nemilosrdná vzpomínka na rodiče Wadea.

Prvotní hřích mě překvapil tím, že kápl na pochmurnější notu a přesto si dokázal zachovat všechny atributy, spjaté se svéráznou postavičkou Deadpoola. Komornější kostra příběhu vypravování zhutnila, příběh gradoval, ale z nějakého důvod nedokázal alespoň v mých očích dosáhnout klimaxu. Uvidíme tedy, kam nás zavane další díl. Datum vydání ještě není dané, ale čekání si můžeme zpříjemnit kouskem Spider-Man/Deadpool 2: Bokovky, jenž vyjde už počátkem listopadu.

 deadpool6 cover

Název: Deadpool 6: Prvnotní hřích
Scénář: Gerry Duggan, Brian Posehn
Kresba: Scott Koblish, Irene Y. Lee, John Lucas
Barvy: Val Staples
Obálka: Jordie Bellaire, Declan Shalvey
Název originálu: Deadpool #06: Original Sin (2014)
Překlad: Darek Šmíd
Žánr: akční komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2018, brožované
Počet stran: 144
Hodnocení: 80 %

www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Celosvětový úspěch Fifty Shades stvořil jednoznačně internet“

Tychtl Petr 200Nejúspěšnější knižní série posledních let, romanticko-erotická trilogie Fifty Shades od E L James, se dočkala pokračování. Po Padesáti odstínech šedi, Padesáti odstínech temnoty a Padesáti odstínech svobody získalo nakladatelství XYZ práva...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Malou Marjánku nejvíce zajímalo, jestli mají v nebi skleničky

maji v nebi sklenicky 200Mají v nebi skleničky? Je název knihy, kterou napsala Martina Preissová a vydalo ji nakladatelství CPress. Pojďte do ní nahlédnout prostřednictvím této recenze.

 

...

Literatura

Jsou lidé lepší než jejich zvířata?

Zvirata a lide perexNa zvířata bylo doposud nahlíženo z pohledu lidí když byla považována za potravu, za zdroj fyzické výpomoci, případně za domácí mazlíčky. Už v Bibli nacházíme pokyn, aby lidé panovali nad mořskými rybami a nad nebeským ptact...

Divadlo

Láska kvete v každém věku

posledni romance 200Divadlo Ungelt uvedlo začátkem tohoto roku na své scéně hru Joea DiPietra Poslední romance, ve které se sešly vyzrálé herecké osobnosti Alena Vránová, Petr Kostka a Carme...

Film

Letadla nepřekvapila ani neohromila

200filmNejnovější film ze společnosti Pixar vypráví tentokrát příběh spíše ze vzduchu než ze silnice. Na rozdíl od Aut se v Letadlech neobjevuje žádný známý dabér ani režisér.

...