Snoubenci - druh v ohrožení

Snoubenci - druh v ohrožení

Tisk

ostry-rez200Spisovatele Jefferyho Deavera netřeba českým čtenářům představovat, jelikož je u nich už léta velmi oblíbený. Letos k nám doputovala novinka z týmu kolem Lincolna Rhymea a Amélie Sachsové. Vypadá to, že jsme tentokrát narazili na vraha, kterému štěstí zamilovaných párů leží hodně v žaludku.

 

 

Případ začíná, když si jde mladý pár vybrat zásnubní prsteny k vyhlášenému diamantérovi panu Patelovi. Ve výtahu s nimi jede nenápadný muž. Ten ale pár i pana Patela během pár vteřin napadne a usmrtí.

S případem se newyorská policie obrací na známého konzultanta Lincolna Rhymea. Jeho tým se tak dostává do nového světa diamantérů a snaží se vyřešit, proč pachatel napadá šťastně zadané páry, které se rozhodly pro společný život.

Do vyšetřování se jim zapletou ještě nejasná zemětřesení, která způsobují výbuchy plynu a přináší další zbytečné oběti. Vyšetřovatelé mají naspěch, ale jelikož se jim do týmu infiltruje zrádce, jejich závěry a sledování vychází dlouho do ztracena.

Čtenáři ale nemusí mít strach - Lincoln se svou dokonale bystrou myslí všechny podrazy odhalí a na jméno pachatele přijde - ale jistě budete i vy překvapení, kdo to je a jaké indicie dopomohly k rozluštění záhady.

Pobavilo mě, když autor zmínil ve své knize kultovní seriál Hra o trůny. Z jeho tvorby jsme také zvyklí na to, že nás prostřednictvím kriminálního případu seznamuje s méně známými odvětvími - tentokrát s obchodem s diamanty a jejich zpracováním. Co bych uvítala, tak lehké zkrácení, někdy mi už popisy připadaly zbytečně dlouhé a mini epizody také.

Čtenáři očekávali známou kvalitu a já myslím, že ji dostali. Složitý případ, neskutečně zamotaný, plný nečekaných zvratů a překvapivým závěrem.

ostry-rez

 

Ostrý řez/The Cutting Edge
Autor: Jeffery Deaver
Překlad: Jiří Kobělka
Žánr: krimi, thriller
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2018
Počet stran: 520
Hodnocení: 85 %                                    
Zdroj foto: www.dominoknihy.cz
https://www.dominoknihy.cz/napeti/ostry-rez


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Marie Rottrová: „Zpíváním jsem si vždy naplňovala vlastní touhy“

rottrova 200Marie Rottrová oslavila 13. listopadu letošního roku životní jubileum, osmdesáté narozeniny. Při té příležitosti vydal Supraphon vinylovou podobu alba Lady Soul 14x / 1970-2021. V následujícím rozhovoru zpěvačka vzpomíná na své začátky, na c...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Než se rozední, zbývá jim poslední tanec...

svitani nad savanou 200Hana Hindráková vydala další knihu Svítání nad savanou s podtitulem Než se rozední, zbývá jim poslední tanec. Její fanoušci nepřijdou o Afriku, ale mohou se těšit na více odpočinkové čtení.


Literatura

RECENZE: Urban Games

Urban games200Dnes jsem se rozhodla připravit recenzi na knihu Urban Games, která není mezi čtenáři zas až tak známá, a kterou nenajdete v žádném kamenném, či internetovém knihkupectví . Rozhodně to ale není tím, že by snad byla méně kvalitní, ba naopak. D...

Divadlo

„My pijeme rum!“

zavislosti navzdory200Závislost. Máte taky na něčem závislost? Možná nějakou, která není škodlivá pro vaše okolí – dezert po obědě? Ranní káva? Že nesmíte chybět na žádné premiéře filmu, divadelní hry…? A co ty horší formy závislosti, které už ovli...

Film

Bláznivé nebo geniální? Oldřich Kaiser a Jiří Lábus stříhají jednu rolu za druhou...

pension lola kaiser labusPension Lola (1993) je padesátiminutový televizní film dvou komiků, který působí trochu jako rarita. Oldřich Kaiser a Jiří Lábus v něm obsadili úplně všechny postavy ...