Vždycky je to manžel… nebo nejlepší kamarádka

Vždycky je to manžel… nebo nejlepší kamarádka

Tisk

Vzdycky manzel perexKate, Jenny a Aubrey neměly nic společného. Kate byla bohatá a divoká kráska, pro kterou neplatila žádná pravidla. Aubrey pocházela z chudé a neúplné rodiny a snažila se utéct před svou minulostí. Jenny byla bystrá, hezká a ambiciozní. Jediné, co tyhle tři dívky spojovalo, byl společný byt na prestižní koleji.

Navzdory rozdílům se z nich staly nerozlučné kamarádky. Na konci prvního ročníku však došlo k strašlivé tragédii a od té chvíle dívky kromě přátelství spojovalo i nebezpečné tajemství. O dvacet let později se našla mrtvola jedné z nich na místě, kde se odehrála i ona vysokoškolská tragédie. Byla to sebevražda nebo vražda? A pokud to byla vražda, kdo je vrah?

Vždycky je to manžel je první román americké spisovatelky Michele Campbell, který je hlavně o tajemství a lžích tří pŕítelkyň, které však ve skutečnosti přítelkyněmi nikdy nebyly.

Kniha je rozdělená na dvě části. V té první se vracíme do období, kdy dívky studovaly na vysoké škole. Najdete zde i několik kapitol z přítomnosti, ale ta se naplno rozvine až v druhé části. Podle anotace by se mohlo zdát, že se jedná o thriller, ale není to pravda. Kniha je spíš psychologickým románem zaobírajícím se mezilidskými vztahy a jejich úskalími.

Nenajdete zde jedinou postavu, která by byla vyloženě hodná nebo špatná. Každá z nich má nejen své silné stránky, ale taky slabosti (a někdy hodné temné), takže je těžké si některou z nich oblíbit nebo jí fandit. Díky tomu však působí realisticky. Samotné vyšetřování je napínavé, protože motiv k vraždě měl úplně každý. Proto se děj stále víc zamotává a identita vraha zůstává tajemstvím až do poslední stránky. Co myslíte, udělal to, jako vždycky, manžel? Nebo to tentokrát byla nejlepší kamarádka...nebo někdo úplně jiný?

Vzdycky manzel

VŽDYCKY JE TO MANŽEL
Autorka: Michele Campbell
Originální název: It’s Always the Husband
Překlad: Monika Pavlisová
Vydáno: Mystery Press, 2018
Počet stran: 384

Hodnocení: 80%


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lukáš Kovanda: „Ekonomie? Především věda o lidech a jejich rozhodování!“

Kovanda foto200Popularizátoři ekonomie a světa financí úspěšně bourají mýtus, že tato oblast je nuda a „suchařina“. K oblíbeným autorům patří Lukáš Kovanda. Jeho stravitelné a svižné texty se dobře čtou v kavárnách nebo při cestování ve...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Válečná nevěsta Jiřího S. Kupky

valecnaNevesta perexUpoutávka na román Válečná nevěsta (Jiří S. Kupka) udává, že poznáme Londýn za druhé světové války v době bitvy o Anglii, útrapy obyvatel, potíže uprchlíků, lásku pod německými bo...


Literatura

Lubomír Müller: Obrázky času

Obrazky casu 200Ti, kdož se s tvorbou Lubomíra Müllera již setkali, otevírají jeho novou knížku (Obrázky času, JaS nakladatelství, 2022) se zvědavostí, co pokládá nyní, ve zralém věku, za důležité, a vězte, nejsou zklamáni. Už jej nezajímají citové zmatk...

Divadlo

Mezi námi děvčaty

Mezi nami devcaty 200V dubnu tohoto roku se na prknech Komorní Fidlovačky uskutečnila již stá repríza autorského debutu irské dramatičky a zároveň také herečky Elaine Murphyové. Slavnostní kulatou reprízu Little Gem si nenechala ujít ani samotná...

Film

Divoká dvojka? Spíš potřeštěná

divoka dvojka 200Skvělou komedii, u které se od srdce zasmějete, najdete poslední dobou horko těžko. Nicméně se filmaři neustále snaží takový film natočit. Reese Witherspoon v jedné z hlavních rolí by mohla být pozitivní známkou úspěchu, ale…