Zopakujte si názvy zvířat s další Velkou knížkou pro malé vypravěče

Zopakujte si názvy zvířat s další Velkou knížkou pro malé vypravěče

Tisk

velka-knizka-zvirata-pro-male-vypravece 200Nakladatelství Presco Group vydalo další Velkou knížku pro malé vypravěče, kterou tentokrát zaměřili na zvířata.

 

 

 

Velké knížky pro malé vypravěče se vyznačují větším formátem, lepenkovými listy jako u leporela a především krásnými ilustracemi plnými drobností. Pokaždé se na stránkách dá najít něco nového, čtení je navíc podpořeno několika postavami, které se nachází na každé stránce. Děti se zpočátku mohou jen dívat, nebo poslouchat vyprávění rodičů a později sami přicházet s nejrůznějšími příběhy. A to za to stojí!

Tato knížka je věnována zvířatům a zobrazuje je v jejich přirozeném prostředí. První strana je věnována lesu a domácím mazlíčkům (o křečka i leguána je jistě dobře postaráno), druhá nás přenáší na ranč a do pouště za kojoty a bizony, další zase do Austrálie a mořského světa. Živo a barevno je také v džungli, na africké savaně plné slonů a žiraf nebo za polárním kruhem a v horách. Prostředí jsou nenásilně kombinována a věrohodně zobrazena, tak, že to jednoduše dává smysl.

Kniha v sobě navíc nese přidanou hodnotu v podobě názvů zvířat. Ta jsou na poslední straně doplněna kolečky a především legendou. Úplně žasnu, co vše se autor rozhodl a hlavně dokázal zachytit – na každé stránce je kolem 40 nejrůznějších druhů zvířat. Sama jsem našla své oblíbené vlky, tapíry nebo keporkaka a moc mě zaujaly i méně známá zvířata. Například bělokur, luskoun, ocelot nebo malá rybička klipka. A je toho mnohem víc.

velka-knizka-zvirata-pro-male-vypravece1

Jak jsem psala výše, součástí knih jsou také postavičky, které mohou děti hledat na jednotlivých stránkách. Tentokrát je jich hned 9: od poštovní holubice, přes Leoše na motorce, veterinářku Pavlu, smolaře Martina až po Formanovi s karavanem nebo Petra a Roberta pozorující zvířata. Tentokrát zde chybí Ella a Max – maskoti stejnojmenné edice nakladatelství Presco Grou. To je dáno tím, že je autorem knihy německý ilustrátor Stefan Lohr. Princip však zůstal zachován a hledání těchto postaviček je další skvělou kratochvílí.

Pořád si stojím za tím, že jsou Velké knížky pro malé vypravěče skvělým počinem pro malé i větší děti a těším se na další kousky.

Stefan Lohr je knižní designér a ilustrátor žijící v německém Ravensburgu. Vystudoval komunikaci a design na Univerzitě aplikovaných věd ve Stuttgartu a poté se stal nezávislým ilustrátorem a grafikem. Od roku 1999 pracuje jako ilustrátor mnoha reklamních agentur a renomovaných vydavatelů knih pro děti.

velka-knizka-zvirata-pro-male-vypravece

Velká knížka ZVÍŘATA pro malé vypravěče
Autor: Stefan Lohr
Překlad: Tomáš Kapic
Žánr: leporelo pro děti
Nakladatelství: Presco Group
Rok vydání: 2018
Počet stran: 14
Hodnocení: 95 %

https://www.presco.cz/velka-knizka-zvirata-pro-male-vypravece/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Zinnerová je nyní doma na jihu Čech

zinnerova zabrodska perexJana Semelková požádala o rozhovor se spisovatelkou Markétou Zinnerovou. Bude zřejmě trochu jiný, protože bydlíme ve stejném domě, navštěvujeme se a víme o sobě dost osobních věcí, které ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Cesta na Dakar: Kniha o opravdové odvaze a odhodlání

Cesta na dakar 200V nakladatelství Jota vyšla v lednu kniha Gabriela Novotná Cesta na Dakar. Příběh první české motorkářky, která se vydala na nejnáročnější rally světa sepsal novinář a motorkář Jan Somerauer.

 


Literatura

Lužanská mše Valji Stýblové

Luzanska mse 200Ty čtyři svazky mi ležely na nočním stolku mnohem déle, než tomu bývá u jiných knížek. Ne snad proto, že bych se bála kvality, naopak. Autorka Valja Stýblová byla jasnou zárukou příjemného čtení. Šlo o čas a pohodu. Cít...

Divadlo

Antonius a Kleopatra – premiéra slavného dramatu v Brně

Antonius a Kleopatra perexPandemie a divadelní představení se velmi v lásce nemají. Ale Městské divadlo v Brně již v červnu odehrálo venku, na nádvoří Biskupského dvora, ve své premiéře pohádku O statečném kováři. První skutečnou premiér...

Film

Argo – filmový podfuk o skutečné misi aneb když jsou Američáně stále nepoučitelní?!

argo ben affleckV těchto předvánočních dnech přichází do českých kin filmový thriller se záhadným názvem ´Argo´, který byl natočen na základě odtajněné pravdivé události, kterou si mnozí z nás možná ještě pamatujeme. V době, kdy vrcho...