Inspirativních žen je spousta

Inspirativních žen je spousta

Tisk

pribehy-pro-holky-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne 200Presco Group vydalo pod značkou Ella a Max další knihu, tentokrát Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné.

 

 

Osobně mám doma i PŘÍBĚHY PRO KLUKY, kteří se nebojí být výjimeční od Bena Brookse, a těšila jsem se, že budu mít doma pěkný komplet. Bohužel tomu tak není, tato kniha vychází z originálu HERSTORY – 50 Women and Girls Who Shook the World a tím pádem je vše jiné. A to od formátu, přes až křiklavý obal po samotné provedení a texty. Nicméně nedá se nic dělat, i tak jde o velmi pěknou knihu.

PŘÍBĚHY PRO HOLKY, které se nebojí být výjimečné vzdávají tedy hold padesáti skvělým ženám a dívkám z celého světa, a to napříč letopočty. Jejich příběhy jsou rozděleny do několika kapitol: Odvaha stát v čele představuje panovnice, Tvořivá síla imaginace zase umělkyně a Vítězství vědy a rozumu představuje významné objevy. V části Dar léčit a pomáhat potřebným najdete například Marii Terezii nebo Mariu Montessori a kapitola Naděje neumírá přináší opravdu silné příběhy.

U každé ženy nechybí její obrázek, nákresy nebo fotografie s ní spojené a především texty, které ji představují. A to od jejího dětství po významné okamžiky jejího života. A poslední podnadpis nese název Jak změnila svět a nejvíce ukazuje zásluhy. Každý příběh je úplně jiný, přesto jsou všechny plné odvahy a obdivuhodné ženské síly.

pribehy-pro-holky-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne-1

Oproti výše zmíněným Příběhům pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční je v této knize více textu a také grafiky. Ta je mnohem hravější a na můj vkus i trochu rušivá. I když zase si díky ní mohou ke knize sednout i mladší děti a třeba si právě zapamatují více prostřednictvím vizuální stránky. Tu má na starosti talentovaná Sarah Walsh. Pracuje se také s typografií – texty nejsou v jednotlivých blocích, ale rozděleny prostřednictvím výrazných podnadpisů. A na mnoha stránkách jsou také samostatně zvýrazněné citáty daných osobností.

Jsem moc ráda, že takové knihy vznikají , protože jsou plné zajímavých informací a představují důležité osobnosti srozumitelnou a nenáročnou formou.

pribehy-pro-holky-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne

PŘÍBĚHY PRO HOLKY, které se nebojí být výjimečné
Autor: Katherine Halligan, Sarah Walsh
Překlad: Lucie Kellnerová Kalvachová
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group
Rok vydání: 2018
Počet stran: 112
Hodnocení: 85 %

https://www.presco.cz/pribehy-pro-holky-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne/

Zdroj foto: www.presco.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Honzou Vedralem o crowdfundingové kampani Headlineru

1 titulka-marpo-300x400Hudební magazín Headliner je na české scéně určitým unikátem. Navazuje totiž na kvalitní tištěné časopisy, ale v jeho stránkách si můžete listovat digitálně. Navíc velice často nabízí exklusivní obsah, který nik...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Komiksoví Muži, kteří nenávidí ženy jsou kompletní

Larsson perexSlavná trilogie Milénium Stiega Larssona dobyla svět. Čtenáři po celém světě hltají romány s investigativním neúplatným novinářem Mikaelem Blomkvistem a hackerkou Lisbeth Salanderovou. Stejně tak milovníci audioknih naslouchají v...


Literatura

Komiksová série Mýty vás zve do pohádky

Myty 200Komiksová nakladatelství Crew a Netopejr nám na podzimní dny nadělila kouzelnou sérii Mýty, v pořadí již osmý díl s kusým názvem Vlci. Vstupte do pohádky pro dospělé a nechte se pohltit světem Mýtů, rozhodně nebudete litovat!

Divadlo

Kulturní centrum Vzlet uvádí celovečerní divadelní inscenaci Příchozí, která tematizuje život lidí s tělesným postižením

Příchozí perexCelovečerní divadelní inscenace Příchozí, kterou v dnešní premiéře uvedlo kulturní centrum Vzlet, propojuje na jevišti lidi s tělesným postižením s herci. Podává téma života s handicapem jako silnou metaforu pro setkávání s čímkoliv novým,...

Film

Kafarnaum – strhující výpověď o životě těch nejchudších v libanonském slumu

kafarnaum perexU soudu proti sobě stanou dvanáctiletý Zain a jeho rodiče. Je to netypická situace – chlapec totiž žaluje své rodiče za to, že ho zplodili. Za to, že mu dali život – život v bídě a nedostatku, plný utrpení.

...