Po Diovi je tady Caesar a jeho banda

Po Diovi je tady Caesar a jeho banda

Tisk

ja caesar a banda 200Po necelém roce vydalo nakladatelství Edika pod Albatros Media pokračování knihy Já, Zeus, a banda z Olympu, tentokrát zaměřené na Řím: Já, Caesar a banda z Kapitolu s podtitulem Přímý přenos ze starověkého Říma.

 

 

Tato kniha si klade za cíl seznámit mladší čtenáře s nejznámějšími osobnostmi starověkého Říma. Začíná jeho zakladatelem, Romulem a dále představuje Scaevolu, Hersilii, Acrisia, Sulpiciu, Polyduse, Serva, Caesara, Liciniu, Kleopatru, Thálii, Myrinu, Claudiu a gladiátora Priiscia. Daná osoba je vždy popsána na úvodní dvojstraně s názvěm To jsem já. Na ní nechybí obrázky a texty Moje rodina je jedinečná, protože, Moje oblíbené místo je, Na toto jsem opravdu pyšný, Za toto se dost stydím a Toto dělám nejraději. Tento dotazník poskytuje základní vhled do života postavy a pak následuje nějaký její příběh. Ten je krátký a především čtivý.

Na konci každé kapitoly se ještě nachází nějaké zajímavosti, například o založení Říma, římských hodnotách, oblíbených hrách nebo sportech. Informace z těchto stránek se pak nachází v kvízu, který se nachází v závěru knihy. Tento prvek u předchozí knihy chyběl a rozhodně jsem jej nyní uvítala. Co mě naopak mrzí je odlišná vazba zmíněných dílů. Zatímco příběhy z Řecka měly klasickou pevnou vazbu, tyto jsou pouze v měkkých deskách. Tak kdo ví, jak bude vypadat autorovo nejnovější vyprávění o Odinovi a Vikinzích.

Knihu Já, Caesar a banda z Kapitolu jsem si přečetla s velkým nadšením – se zájmem jsem hltala každý příběh a seznámila se se spoustou nových osobností. Přeci jen antice není v dějepisu věnováno příliš prostoru. Osobně knihy jako je tato velmi vítám a moc se mi líbí jejich zpracování. Tady tuto edici vyzdvihuje fakt, že její autor je učitelem dějepisu a ilustrátorka Ramona Wultschner je velmi talentovaná a její obrázky jsou opravdu hravé.

Frank Schwieger se narodil v roce 1968 a vyrůstal v Holsteinu. Studoval latinu a historii a od roku 1999 pracuje jako učitel na gymnáziu. Frank Schwieger žije se svou rodinou poblíž Rendsburgu.

ja caesar a banda

Já, Caesar a banda z Kapitolu
Autor: Frank Schwieger, ilustrace Ramona Wultschner
Žánr: populárně naučná pro děti
Nakladatelství: Edika pod Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 196 + kvíz
Hodnocení: 85 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/47519388/ja-caesar-a-banda-z-kapitolu/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bára Basiková: Můj syn máminy písničky neposlouchá

BB perexZpěvačka s výjimečným hlasem, jakým se může na naší hudební scéně pochlubit jen málokdo. A také osobnost, které není zatěžko říct pořádně od plic, co si myslí, třebaže se její postoje mohou někomu zdát kontroverzní. Taková je pěvecká stálice Bára Basik...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kočičí depozita. To je kočka, napsala…

to je kocka napsala matejkovaVíte, co jsou to kočičí depozita? Setkala jsem se s nimi poprvé loni na výstavě koček a letos mi do cesty přišla knížka plná smutných, veselých i dojímavých příběhů z kočičích depozit. Pochopila jsem v...


Literatura

Když „román pro ženy“, tak vtipný a střízlivý!

laska pro samouky perexMáte rádi milostné příběhy plné romantiky? Pohádkové happy-endy, v nichž se překrásná Popelka na bílém Juráškovi prohání zasněženou krajinou po boku vyvoleného prince? To proto vás z...

Divadlo

1000 věcí, co mě serou aneb zůstaneme kamarádi?

1000veci uvodkaUž je to 865 hejtů, co se na síti objevil blog 1000 věcí, co mě serou. Moderně pojaté fejetony, kterými nás povedená trojice oblažuje a nebojí se pojmenovat věci, které štvou obvykle i nás ostatní, ale nikdy jsme je nedotvořili do „věč...

Film

Zjevení – když po vás jde to „z druhé strany“

zjeveni dvd 200Nejeden horor dává ponaučení, že není radno si zahrávat s tajemnými silami a s „druhou stranou“. Bohužel se však stále najdou tací, kteří si nedají říct a nedají. A takoví rozjíždí horor Zjevení.

...