Máte rádi knihy o randění? Psí tinder vás pobaví

Máte rádi knihy o randění? Psí tinder vás pobaví

Tisk

psi tinder 200V březnu vyšla pod hlavičkou nakladatelství XYZ humoristická kniha Petry Mackové Hrochové s názvem Psí tinder. Už podtitul Randění z po(d)hledu vašeho psa zní zábavně a v podobném laškovném duchu, s lehkostí a odstupem se nese i celá kniha.


Petra Macková Hrochová se narodila v roce 1986 v Pardubicích, kde vystudovala gymnázium; stala se inženýrkou ekonomie. Loni vydala spolu s manželem, bývalým politikem Miroslavem Mackem, debut, kuchařskou knihu Labužníkem na plný úvazek. Má ráda běhání, dobré víno a jídlo a psy.

Jelikož je hlavním hrdinou buldoček Evžen a já jsem také majitelkou zástupce této úžasné svérázné rasy, samozřejmě mou pozornost upoutala obálka s ilustrací francouzského buldočka. Nejen tuto, ale i další povedené a ilustrace v knize obstarala Lucie Králíková.

Proč takový název? Tinder je mobilní aplikace, která se používá zejména k seznamování. Hlavním tématem knihy je totiž hledání toho pravého, který by vyhovoval jak atraktivní majitelce, tak jejímu zhýčkanému pejskovi. Život ve velkoměstě má svá specifika a úspěšná majitelka Evžena má všechno, jen ten správný chlap jí pořád utíká mezi prsty.

Prostřednictvím kapitol, která popisují vždy jeden typ muže (např. Hipster Viktor, Student Štěpán, Fotbalový fanoušek Honza) nám autorka předkládá trable s hledáním toho pravého. Vše zamotává ještě Evžen, kterému se ne každý objev jeho paničky zamlouvá. Ale dojde i na psí vztahy a vše je podáno humorně, s nadhledem.

Kniha se četla jednoduše, kapitoly utíkaly. Jen nevím, jak ji správně ohodnotit, jelikož jsem zaujatá buldočkovitostí. Motiv knihy je totiž dosti profláklý a repetitivní a v jednotlivých kapitolách sklouzává ke klišé a předsudkům. Nicméně stejně jde o humorné čtení, které doporučuji jak zadaným, tak i těm, které prince na bílém koni stále ještě hledají.

psi tinder

Název: Psí tinder - Randění z po(d)hledu vašeho psa
Autor: Petra Macková Hrochová
Žánr: humor
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 280
Hodnocení: 75 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/48278630/psi-tinder/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Vsetín

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Štědrovečerní pohádka v knižní podobě

duchnadzlato perexVánoce už jsou sice dávno passé, ale na naladění a znovu připomenutí vánoční atmosféry není nikdy pozdě. A nic nenavodí lépe pohodovou atmosféru Vánoc tak jako kouzly, humorem a láskou prošpikovaná pohádka čtená dětem před spaním. 


Literatura

Kam na dovolenou? Přece na sever Francie, do Bretaně a Normandie

bretan 200S rozhodováním, který kraj světa při své dovolené navštívit, vám pomůže nový turistický průvodce Bretaň a Normandie od nakladatelství Jota a to již ve třetím upraveném vydání s nejaktuálnějšími informacemi a tipy pro prvotřídní zážitek.

...

Divadlo

„Ale, proboha, já nejsem můj milovaný Sartre, Wilde, Williams, Albee, Shakespeare…“ rdí se Petr Nýdrle

Jméno Petr Nýdrle je zlínským kulturním nadšencům jistě dobře známo, ale tento herec, učitel, scenárista a umělecký šéf zanikajícího divadla Malá scéna má co říct i ostatním. V rozhovoru se dozvíte věci o Malé scéně, ale budete svědky i osobního zamyšlení nad vážnějšími tématy.

Film

Corpus Christi: Polské drama nominované na Oscara přináší očistný příběh hříchu

corpus-christi 200Strhující drama hříchu, který přinesl vykoupení. Corpus Christi, který režíroval Jan Komasa a v jehož hlavní roli exceluje Bartosz Bielenia, se vedle nominace na Oscara v sekci nejlepší zahraniční film pyšní oceněním z MFF Benátky a ...