Její život se zvlhl ve volný pád: Komu může věřit?

Její život se zvlhl ve volný pád: Komu může věřit?

Tisk

 

volny padZ trosek letadla vylézá zraněná mladá žena, loučí se pohledem na pilota bez obličeje, který byl ještě donedávna jejím milencem, a vydává se vstříc cestě za vlastním přežitím v džungli tohoto světa i problémů, do nichž vplula svou vlastní neopatrností. Nastává napínavé dobrodružství, které pro vás připravilo nakladatelství Domino. Hodí se třeba na letní dovolenou a odreagování od běžných starostí.

Hlavní hrdinka Allison má totiž více problémů než vy. V knize se střídá pohled její matky, která nevěří, že je její dcera mrtvá, s napínavým bojem Allison o vlastní přežití po pádu letadla. Protože ženy už spolu pár let nemluvily a zoufalá matka neví vůbec nic o tom, jaký život její dcera vlastně vedla, dává se do pátrání na vlastní pěst. Věří, že je Allison naživu.

Allison se v hlavě odehrávají vzpomínky, které vedou až k situaci, ve které se octila po svém volném pádu a setkání s nebezpečím. Ve hře jsou praktiky farmaceutického průmyslu, nevyřešený vztah s matkou, vztahy a spousta nebezpečí. Děj ani pointu prozrazovat nebudu, věřím, že si napínavý román patřičně užijete, třeba na dovolené u moře.

O autorce:

Jessica Barry vystudovala univerzitu v Bostonu - angličtinu a historii umění, dále pak studovala v Londýně, kde se usídlila se svou rodinou. Věnuje se psaní románů.

Ukázka z knihy:

Posadím se na horní schod a nastavím obličej slunci. Sním trochu nakládané zeleniny a dávám pozor, abych nepolykala sousta příliš rychle. Můj žaludek je teď velký jako hrášek nebo jako perla. Zvednu ruku k náhrdelníku, a vzápětí si uvědomím, že je pryč. Dotknu se ostře vystouplých klíčních kostí. Před měsícem bych za takové dala, nevím co. Teď mi připomínají, jak jsem křehká, zranitelná.

Název: Volný pád
Autor: Jessica Barry
Překlad: Květa Palowská
Žánr: román
Vydáno: 2019
Stran: 384
Vydalo nakladatelství: Domino
Hodnocení: 85 %

volny pad


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Romantikem jsem byl a zůstávám jím, říká divadelní a televizní herec Josef Vrána

josef vrana200I když má za sebou téměř čtyřicet let u divadla, je Josef Vrána rovněž vyhledávaným filmovým a televizním hercem, jehož určitě znáte. Jednou z divadelních novinek je komedie britského dramatika Davida Lodge Bez zábran, kde hraje slavného au...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Není špatné dostat Posledu

altMám ráda knížky dvojice autorů Rada – Žák. Kdysi jsem je doslova hltala, smála se nad nealko prohibicí na Žižkově (Z tajností žižkovského podsvětí), trampovala o sto šest (Dobrodružství šesti trampů)...


Literatura

Stoprocentní lahůdkový guláš

200 nesserČíst švédskou detektivku je jako si uvařit guláš s úplně jiným kořením. Získá tak jinou chuť, jinou vůni a chutná znamenitě. Ovšem číst knížku Čtvrtá oběť a přitom vařit nedoporučuji, příběh vonící mořem a deštěm vás k tomu pr...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede poetickou komedii Happy End. Dlouholetý pár v ní ztvární Bohdana Pavlíková s Lubošem Veselým

Happy End 200Poetickou komedii Happy End zvoucí diváky na návštěvu bytu dlouholetých manželů uvede Švandovo divadlo v Praze. Režisérem a spoluautorem inscenace je Daniel Hrbek, ředitel smíchovské scény, premiéra se uskuteční 25. března ve Studiu Švandova di...

Film

Severský filmový čtvrtek vyprodala islandská komedie

kralovska cesta 200První čtvrtek v srpnu patřil pravidelnému setkání u promítání severského filmu. Skandinávský dům společně s Komorním kinem Evald tentokrát přichystaly pro návštěvníky dramatickou komedii Královská cesta, která nás zavedla do malé k...