Zemřeš v další kapitole

Zemřeš v další kapitole

Tisk

zemres v dalsi kapitole 200Je to k neuvěření, ale Nora Robertsová pod pseudonymem J. D. Robb vydala již čtyřicátý šestý díl knižní série s Evou Dallasovou. V květnu nám nakladatelství Alpress přineslo detektivní román s lákavým názvem Zemřeš v další kapitole.



J. D. Robb je jeden z pseudonymů světoznámé americké spisovatelky vlastním jménem Nora Robertsová (* 1950). Po studiích pracovala patnáct let v reklamě a public relations. Potom se rozhodla věnovat se psaní, a to jí přineslo ohromný úspěch. Tato vynikající spisovatelka je laureátkou mnoha literárních ocenění a autorkou řady světových bestsellerů. Vychovala dvě děti, je podruhé vdaná a žije v Marylandu.

Po sedmi měsících se zdejší fanoušci Evy Dallasové dočkali nového příběhu z budoucnosti, kde tentokráte nehrají až tak velkou roli vztahy a slovní přestřelky mezi hrdiny, ale spíše poctivá a mnohdy mravenčí policejní práce plná výslechů, dotazování se, sledování stop a dedukce. A ze všeho nejdřív musím pochválit velmi zdařilou obálku, která jistě upoutá oko nejednoho potenciálního čtenáře, a kterou má na svědomí Tomáš Řízek.

Eva se potýká s další vraždou, tentokráte v kině. Nikdo nic neviděl, všichni sledovali horor na plátně. Pomoc s vyšetřováním přichází až od úspěšné autorky thrillerů, která tvrdí, že se tato vražda odehrála podle její knihy. Podaří se Evě a jejímu neohroženému týmu zastavit vyšinutého vraha? Samozřejmě, že ano, ale i cesta může být cíl a tahle cesta stojí za čtení!

Nemusíte sérii číst od začátku, jedná se o uzavřený příběh, který sice přináší oblíbené hrdiny, ale i neznalý čtenář se rychle zorientuje. Od vydání prvního dílu uplynulo téměř dvacet pět let, ve futuristickém světě hrdinky však jen asi čtyři roky, ale je vidět, že autorka má pořád studnici nápadů, ze kterých může čerpat. Schválně jsem vybrala jako úryvek pasáž z knihy ze strany 152, který mi přišla trochu meta, kde možná nemluví Roarke, ale sama autorka:

„Vymyšlené je vymyšlené.“
Roarke zavrtěl hlavou. „Film k tobě přichází se vším všudy, přímo se na tebe valí. Zrakové podněty, sluchové podněty a samozřejmě tě do sebe může vtáhnout. Je to koneckonců cíl filmu – vtáhnout tě do světa, který vidíš a slyšíš. Ale kniha? Do ní se musíš ponořit ty. Nedoprovázejí ji žádné obrazy a zvuky, jen ty, které vytváří tvoje mysl. Představuješ si postavy a scény prostřednictvím slov. Jako čtenář dotváříš tón hlasu, barvy a pohyby, zatímco fyzicky otáčíš stránky….“

Ideální nenáročné čtení na letní dny, spíše pro ženské publikum, i když věřím, že i mužští čtenáři by tímto spletitým příběhem nepohrdli. Zemřeš v další kapitole se čte jedním dechem a proto vřele doporučuji všem!

zemres v dalsi kapitole

Název: Zemřeš v další kapitole
Autor: J.D. Robb
Žánr: román pro ženy, detektivka
Nakladatelství: Alpress
Název originálu: Dark in Death (2018)
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 327
Hodnocení: 80 %

https://www.alpress.cz/zemres-v-dalsi-kapitole/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radka Zaciosová: "Jsem to pořád já, jenom s drsnou životní zkušeností"

radka zaciosova200Právě vyšla kniha Radky Zaciosové Vozík a vězení je pro každého. Radka mi zhruba před dvěma lety poslala první verzi své knihy, neboť byla zvědavá na můj názor. Když jsem knihu dočetla, resp. „zhltla“, zůstala jsem v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Od teď už jedině kávu s malbou!

miluji kávu perexV současné době nemůžeme navštívit specializovanou kavárnu – ať už se jedná o stylový podnik v zahraničí, či módní bistro ve vašem okolí, aby Vám barista s pomocí mléka nepředvedl nějakou tu alchymii. Vzhledem k ...


Literatura

Domov je tam, kde máte noční můry

Pokoj pro hosty perexLisa, problémová mladá žena, má štěstí. Objevila dokonalý pokoj, který si může pronajmout. Dům, ve kterém se pokoj nachází, je velkolepý. Vlastní ho sympatický manželský pár. Martha, okouzlující žena ve středním věku, a ...

Divadlo

Mystifikační balábile s velkým orchestrem

Krokodyl ze Svratky200Wolfgang Amadeus Mozart, asi nejnespornější génius evropské hudby. Pro mnohé dokonce symbol geniality jako takové, tolik úchvatné hudby stihl za pouhých pětatřicet let svého života vytvořit. Ze všech oslavných citátů na té...

Film

Milionář z chatrče Dev Patel jako rytíř kulatého stolu v novém celovečerním filmu Zelený rytíř

Zeleny rytir 200Chrabrý ale svéhlavý rytíř kulatého stolu, synovec krále Artuše, Sir Gawain, se vydává na troufalou cestu, na jejímž konci ho čeká osudový vyzyvatel – obrovský a tajemný Zelený rytíř. Sir Gawain na této pouti, během níž blíž poznává i s...