Lidí, kteří se nebojí být výjimeční, je mnoho

Lidí, kteří se nebojí být výjimeční, je mnoho

Tisk

pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne 200Ve vydavatelství Presco Group jedou na oblíbené vlně a přináší tak další knihu s Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné s podtitulem Osudy skutečných kluků a holek, kteří nemlčeli a nestáli při zdi.

 

 

Kniha je tedy nástupcem titulů Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční a Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné. Jak název napovídá, zde jsou zastoupena oboje pohlaví a čtenáře tak čeká přes 100 velmi zajímavých příběhů.

Stejně jako u minulého titulu tohoto autora je každé osobě věnována dvojstrana, kdy jedna obsahuje text a druhá související ilustraci od Quintona Wintera. Text začíná jménem osobnosti, datací jeho narození a krátkým úvodem. Za tím následuje krátký, leč výstižný příběh přehledně členěný na odstavce.

Jednotlivé příběhy jsou každý jiný, ale ve všech se nachází nějaká unikátní vlastnost. Nejčastěji jde o odvahu, talent nebo píli. Jde o lidi, kteří šli proti davu, nedělali si nic z předsudků a podařilo se jim něco dokázat. Tyto popisované osobnosti si rozhodně zaslouží obdiv a je dobré, že se o nich píše, a to zrovna takovou formou.

Některé „děti“ jsou notoricky známé jako například Björk, Whoopi Goldbergová, Andy Warhol, nebo Andrea Bocelli a o jiných jste možná neslyšeli. Právě takové příběhy jsou nejsilnější a přiznám se, že mě mnohdy až dojaly. Zaujal mě například příběh Chrise Colfera známého ze seriálu Glee, bezruké pilotky Jessicy Coxové nebo Roberta Smitha z kapely The Cure.

 pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne 1

Pro tyto příběhy lidí, kteří se nebojí být výjimeční mám slabost – moc mě baví si je číst a těším se, jak je budu předávat dál svým dětem.

Ben Brooks se narodil v roce 1992, žije v Berlíně a je autorem několika knih, včetně Grow Up a Lilito, které v roce 2015 získaly ocenění Somerset Maugham Award.

pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne

Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné
Autor: Ben Brooks, ilustrace Quinton Winter
Překlad: Lucie Kellnerová Kalvachová
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2018
Počet stran: 208
Hodnocení: 90 %

www.presco.cz/pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S paní Jarmilou se hezky »pracovalo« i výborně »kamarádilo«

Hlasatelka 200Televize provází náš život víc jak šedesát let. Tato fascinující instituce prošla řadou etap, stále se vyvíjí. Mnohé profese zanikly, nové vznikají. Právě tohoto tématu se dotýká kniha Daniela Růžičky, v které první televizní hlasatelka J...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Čekáte miminko? Je tu knížka pro vás!

oMATCEaDITETI perexNarození děťátka bývá jednou z nejradostnějších rodinných událostí. Ale jak se na toto období dobře připravit? Pomohou jak zkušenosti našich maminek a babiček, tak rady zkušenějších kamarádek, kte...


Literatura

Cesta za žlutým trikotem přes mrtvoly

CernyTrikot 200V nakladatelství Kniha Zlín vyšel v červnu thriller z prostředí Tour de France s názvem Černý trikot. Nemusíte šlapat do pedálů, ale do stránek byste mohli.

 

...

Divadlo

More Than Just Theatre. Mezinárodní tvůrčí rezidenci v KD Mlejn završí work-in-progress taneční sci-fi performance

Oxy-Gen Embers. Foto Vojtěch Brtnický3 (2)More Than Just Theatre je název rezidenčního projektu, který vyhlásila produkční platforma ProFitArt společně s německým partnerem The Theater...

Film

Hotel – když nedokážete žít sami se sebou

hotel uvodkaŠtěstí, to je krásná věc, ale ani snaha a pečlivé plánování ho v životě nezajistí. O tom, se přesvědčí i hlavní hrdinka švédsko-dánského dramatu Hotel. Skandinávský dům ve spolupráci s Komorním kinem Evald v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky ...