Nevítaný hotelový host vás nechá v nejistotě

Nevítaný hotelový host vás nechá v nejistotě

Tisk

nevitany host perexV odlehlém hotelu se rozhodne strávit zimní víkend skupinka lidí, kteří nemají nic společného. Tak se zde sejdou bohatí snoubenci Matthew a Dana, zamilovaný mladý pár Lauren a Ian, kamarádky Gwen a Riley, manželé Beverly a Henry, jejichž manželství směruje k rozvodu, proslulý obhajce David a staropanenská spisovatelka Candice, která doufá, že zde konečně dokončí svou knihu.

 

Krátce poté, co všichni dorazí, udeří sněhová bouře, která odstřihne hotel od elektřiny i veškerého kontaktu s vnějším světem. Jako by toho nebylo málo, hned první noc dojde ke smrtelné nehodě – Dana spadne ze schodů a zabije se. Hotelem se šíří panika, baterie v mobilech sa pomalu vybíjejí a podezření, že Danina smrt nebyla nehoda, sílí. Navíc jen několik hodin po Daně zemře další host – a tentokrát je to nepochybně vražda…

Kanadská spisovatelka Shari Lapena se proslávila svými thrillery Manželé odvedle a Někdo cizí v domě. Nevítaný host, její nejnovější kniha, se však od jejiích předešlých děl liší. Není to klasický psychothriller, ale spíš thriller oživený detektivními prvky.

Atmosféra příběhu je velmi temná a ponurá. Osamělý hotel v horách, sněhová bouře – a vědomí, že jeden z hostů je pravděpodobně vrah… strach a nedůvěra, která postupně přechází v paranoii a vzájemné obviňování a podezírání… Navíc se zdá, že nikdo neměl motiv vraždit. Proč tedy lidi umírají? A kdo je vrah? Postupně vyplouvá na povrch několik temných tajemství, které naznačují, že vícero hostů by dokázalo zabít. Nikdo zkrátka není tak nevinný, jak vypadá. Motiv přestává být důležitý, jediné, na čem záleží, je identita vraha. Jedině její odhalení zajistí, že se ostatní hosté dožijí dalšího dne.

I když je zde hodně postav, je velmi snadné si je zapamatovat, protože je každá úplně jiná. Interakce mezi nimi posouvají děj kupředu, budují napětí a především vrhají podezření na jednotlivé hosty. Tohle podezření každou chvíli ulpí na někom jiném a občas se vráti k člověku, který byl podezřelý jako první. Až do konce knihy tedy budete v nejistotě a to, kdo je vrah, budete moct jen hádat. Polední strany nabídnou neotřelé objasnění a nečekaný konec – takový, který je pro knihy Shari Lapeny typický. Tak co, troufáte si odhalit vraha?

nevitany host 1

NEVÍTANÝ HOST
Autorka: Shari Lapena
Originální název: An Unwanted Guest
Překlad: Jana Kunová
Žánr: thriller, román pro ženy
Edice: Edice Světový bestseller
Vydáno: Kalibr, 2019
Počet stran: 256

Hodnocení: 95%


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor o nové desce i nenávisti v rohlíku s Xindlem X

Písničkář Ondřej Ládek alias Xindl X momentálně chystá novou desku s půvabným názvem Láska. V tomto rozhovoru se o ní dozvíte různé zajímavosti. Xindla X také můžete vidět naživo v rámci jeho jarního turné, v nejbližší době například v pátek 30.3. na Rampě v Mariánských Lázních nebo ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Více true crime do českých knihkupectví!

ted bundy200Nakladatelství JOTA odstartovalo novou edici True Crime nejzásadnější knihou tohoto žánru v podobě titulu Ted Bundy, vrah po mém boku od Ann Rule.

 

...

Literatura

Experimentální román Tři! si pohrává s jazykem i identitou

Tři!Anna Luňáková a její experimentální román Tři! vychází v nakladatelství Dauphin. Rozhodně není pro každého, tento román spíše ocení náročnější čtenář, jež preferuje metaforickou hru se slovy a také hru psychoanalytickou.

...

Divadlo

„Panenky“ Dolls – hračky nebo iluze?

Dolls 200Dolls jako návrat do dětství, na samý počátek všeho. Dolls jako výpověď o nás samých. Ve zbrusu novém prostoru pro umění a divadlo Jatka78 bylo před několika dny představeno nové vystoupení Cirku La Putyka s názvem Dolls. Premiéru mělo ovšem již n...

Film

O drogové závislosti až na dřeň

magnea200Přiznávám se, že v dnešní rychlé době jsem si přečetla anotaci k filmu Nech mě padnout velmi zběžně. V paměti mi utkvělo, že jde o výpovědi lidí, kteří se potýkali se závislostí nebo se závislými. Očekávala jsem tedy hraný dokument, který se bude ...