Co se děje v lidském těle hravou formou

Co se děje v lidském těle hravou formou

Tisk

co se deje v lidskem tele 200Spolu se začátkem školy nás v září nakladatelství Edika chtělo poučit děti o tom, jak funguje lidské tělo a vydalo zábavnou knihu Pavly Šmikmátorové s parádními ilustracemi Pavly Navrátilové Co se děje v lidském těle.

 



Pavla Šmikmátorová (* 1980) je česká autorka knih výtvarné a tvořivé činnosti. Vystudovala Střední průmyslovou školu stavební v Brně a v současnosti je zaměstnána na pozici šéfredaktorky časopisu pro děti Pojď si hrát. Spolupracuje také s časopisy Golem a Creative Amos, kde zveřejňuje své příspěvky, tipy a nápady o kreativní tvorbě. Je autorkou knih: Záhadné případy detektiva Foxe, Nápady na podzim a zimu, Víš, co jíš?, Dětské laskominy z ovoce a zeleniny atd.

Pavla Navrátilová pracuje jako ilustrátorka a grafička a na svědomí má mimo jiné tyto knihy: České dějiny mají své hrdiny, Výlet myšky Toničky, Srandičky pro chytré hlavičky, Jak se O stalo králem. Věnuje se i omalovánkám, rébusům a hrám pro děti.

Co se děje v lidském těle má příjemný paperbackový formát o velikost 210 × 297 mm a dodrží to, co nám slibuje na obalu – obrázkové křížovky, rébusy a osmisměrky poučné, ale také zábavné! Kniha je přehledně rozdělena do pěti kapitol, což jde pěkně vidět, už když si učebnici vezmete do ruky, protože každá kapitola má svou barvu.

Na úvod nám autorky vysvětlí, že tu najdeme 5 hlavních kapitol: 1. Hlava, mozek a krk, 2. Kosti, svaly a končetiny, 3. Vnitřní orgány, 4. Povrch těla, 5. Fungování těla. Vždy zde ke každému tématu najdeme 6 anatomických zajímavostí, ale abychom se dozvěděli tyto informace, musíme si je vyluštit. Všechno je pečlivě barevně vysvětleno, nikde nechybí opravdu podrobný návod k luštění. Ale kdyby to přece jen nevyšlo, správnost řešení rébusů si můžete ověřit na závěr každé kapitoly.

Pokud jsem vás doteď nepřesvědčila, možná na vás zapůsobí čísla: 72 stran plných zajímavostí s bezva ilustracemi, 5 kapitol, 30 kreslených zajímavostí se skrytou pointou a 80 důmyslných luštěnek (rébusy, křížovky, osmisměrky, šifry, doplňovačky).

Pro čtenáře od deseti let tu máme zajímavou naučnou publikaci a myslím, že na své si přijdou malí i velcí luštitelé. Kniha je zpracována zábavnou formou, ale zároveň obsahuje zásadní fakta o lidském těle a podle mého jde o vynikající kombinaci!

co se deje v lidskem tele

Název: Co se děje v lidském těle
Autor: Pavla Šmikmátorová
Ilustrace: Pavla Navrátilová
Žánr: zábavná učebnice
Nakladatelství: Edika
Rok vydání: 2019, paperback
Počet stran: 72
Hodnocení: 90 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/422469-co-se-deje-v-lidskem-tele-obrazkove-krizovky-rebusy-a-osmismerky.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Martinák: To, že jsem nemohl být se svými dětmi, mě málem zabilo, teď už jsem opět šťastný

Martinak 200Petr Martinák, skvělý imitátor, herec, který na nějaký čas zmizel z televizních obrazovek i z povědomí diváků se pomalu vrací na pódia, odráží se ode dna a cítí se znovu šťastný. O tom, co ho potkalo a jak se s tím vypořádal hovoří na následují...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Divoké labutě – síla a odvaha tří generací žen

labuteNa pozadí novodobých čínských dějin se odehrávají osudy jedné rodiny, vyprávěné pohledy tří žen – babičkou, matkou a její dcerou, což je autorka knihy Jung Chang. Knihu Divoké labutě vydalo nakladatelství Euromedia Group. 

...

Literatura

Moudrost vlků by nás měla inspirovat

moudrost vlku 200V nakladatelství Mladá fronta vyšla kniha s názvem Moudrost vlků a podtitulem Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe. Mít ji ve své knihovně by měl jak každý milovník vlků, tak přírody jako takové.

...

Divadlo

Záchranná mise Ferdy Mravence

ferda mravenec mala scena zlinZlínské divadlo Malá scéna uvedlo poslední zářijový den pohádku z pera Ondřeje Sekory Ferda Mravenec aneb Škola jízdy na kolečkových bruslích. Tu si otevřel Ferda Mravenec, sympatick...

Film

Hlásí se zvláštní jednotka - Památkáři

pamatkari1 uvodkaFilm o závěrečné části druhé světové války, o které vás v dějepise zřejmě neučili. Pátý film George Clooneyho, při kterém zasedl na režisérskou židli, ale stihl si v něm i zahrát. Takže: „Kdo zařídí, aby socha Davida pořád stála a Mona...