Bernadette von Dreien: Christina: Dvojčata zrozená jako světlo

Bernadette von Dreien: Christina: Dvojčata zrozená jako světlo

Tisk

Christina 200Příběh, který asi není pro každého. Maminky a lidé se zájmem o vyšší duchovno ale zaplesají. Tohle určitě zanechá hluboký emocionální čtenářský otisk.

 

 

Christina je jasnovidné dítě, které přišlo na svět jako jedno z dvojčat předčasně. Potud obyčejný příběh. Na autorce nebylo nic zvláštního, nic, co by předznamenávalo, že její dcera bude tak zvláštní a neobyčejné dítě.

Knihu bych rozdělila do dvou rovin – osloví maminky tělem i duší, načež druhá rovina osloví každého, kdo má rád silnou, těžkou a hlubokou ezoteriku a úvahy nad smyslem světa a nad láskou. 

Tady zatím opravdu nevíme, jestli podobní lidé jsou jen o generace napřed, nebo zůstávají o pár úrovní jinde, protože „kéž by to tak na světě skutečně bylo“. No, bylo by hned lépe!

Být maminkou dvojčat není jednoduché

Autorka přesně popisuje svůj život do narození dětí i po něm – nelehké období, kdy jedno dvojče zemřelo a druhé zůstalo. V tu chvíli se jejich život změnil. Ačkoliv možná jinak než čekáte, tehdy nejspíše začal celý příběh, díky kterému je matka přesvědčena, že dvojče Elena s nimi stále je, že se do jisté míry stala součástí Christiny. A ona zůstává mámou obou děvčat.

Rodina si zvyká na novou životní situaci, mění se, sílí, některé vlivy ji oslabují, jiné posilují. Střídá se tu popis těžkého mateřství a prvních zvláštních až povznášejících pocitů a událostí. Život a svět se skládá z úkolů s nejistým výsledkem. Naučit Christinu přijímat potravu, vyžaduje velkou trpělivost, a je až neuvěřitelné, jakými těžkými zdravotními situacemi se rodina prošla. A přesto, nebo právě proto, je tu tato zvláštní dívka.

„Zatímco mi Christina přibližuje každý den kousek po kousku své pozoruhodné vidění světa, a rozšiřuje tak můj duchovní horizont o další dimenze, velmi jasně cítím ve svém nitru, že její výklady nejsou určeny pouze pro mě…“

A proto vznikla tato kniha…. Ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že to, co Christina postupně vzkazuje nejen matce, ale celému světu, bere autorka tužku a papír a vzniká celé toto poselství. Kniha Christina: Dvojčata zrozená jako světlo.

CHRISTINA ODPOVÍDÁ: O čem je svět, o čem je život?

Jaký má smysl? Kladete si někdy právě tuto otázku? Pak je Christina jednou z dobrých a velmi hlubokých odpovědí. Na podobné téma je řada knih, mohu říci, že to, co v Christině, se často dočtete i jinde, v různých knih vycházejících ze channelingu, něco je prostou známou duchovní pravdou, něco je nové… ale pořád tu je ten apel, o kterém si můžete myslet cokoliv. Vše na světě je podřízeno lásce. Ta je odpovědí na všechno. JAKÉ MÁ FORMY? Jak s ní nakládat? To už jsou odpovědi, které vnímám v této knize jako pouze inspirativní, protože každému do jeho osobního příběhu mohou zapadat různě.

Zajímavé jsou i Christininy vize. Ať už současného povrchu Země, ale také možných budoucností.

Prolínají se tu historické mýty i současnost. Například:

„Dozvídáme se také, že v současné době je ohniskem elementárních bytostí zejména Island. Odhaduje se, že polovina tamní populace ví o jejich existenci. Silnice na Islandu jsou obvykle velmi vinuté a žádná nevede rovně na delší vzdálenost. Islanďané se vyhýbají stavbách a sídlům elementárních bytostí, aby je nerušili a nevypudili. Údajně vždy, jakmile se má stavět nová silnice, je přizván jasnozřivý člověk, aby poradil, kudy má silnice vést, aby nenarušila trollí sídla.“

A to je třeba jedna z informací, která mi utkvěla v paměti, a když se řekne Island – představím si národ, který má posvátnou úctu ke své mýtické historii, protože… protože ona stále platí?

A to je ta zvláštní příchuť na jazyku i na duši, kterou tato fialková kniha zanechává….

Je dobře, že v přípravě jsou další díly. Nezbývá než se těšit…

O autorce:

Autorka s pseudonymem Bernadette von Dreien napsala tuto knihu jako svědectví jejich života a způsob, jakým dát světu vědět filozofické úvahy (další díl bude následovat) a způsob, jakým nahlížet na svět v pravdě, lásce a jednoduchosti vědomí. S vydáním knihy jim pomohl osud, když jim přivedl do cesty po mnoha peripetiích i vydavatele této knihy. „Kam to všechno povede, ukáže čas. Předpokládáme však, že v příštích letech můžeme počítat s dalšími tituly.“

Dvojčata zrozená jako světlo jsou průvodci tímto příběhem, který vám naťukne sem a tam myšlenku, že celý svět je mnohem jemnější, barevnější a protkaný nejrůznějšími bytostmi a světy, víc než si jsme ochotni si připustit.

IMG 20190926 155850

Vydalo nakladatelství Anch Books, 2019, www.anch-books.eu

Original: Christina Band 1, Zwillinge als Light geboren

Překladatel: Zuzana Kyllerová

Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jana Pronská: Psaní je jako dýchání, když se jednou nadechnete, už nemůžete přestat

archiv Jana Pronská 4Psát začala již v dětském věku, nejdříve krátké historické příběhy a již tehdy snila, že jednou vydá knihu. První velký příběh Kethy, který má 750 stran začala psát ještě na ZŠ a psala jej celou střední a stal ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

raw200Tuto knihu lze považovat za jedinečný projekt, který spojuje recepty živé stravy a příběhy lidí, kteří v naší republice spojili svůj život s aktivní propagací všeho, co se raw food týká. Od distribuce speciálních kuchyňských spotřebičů, až po restaurace neb...


Literatura

Inspirativních žen je spousta

pribehy-pro-holky-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne 200Presco Group vydalo pod značkou Ella a Max další knihu, tentokrát Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné.

...

Divadlo

Pohádka O Človíčkovi akrobatickými kousky pořádně rozvibruje bránici

O clovickovi 200Městské divadlo Zlín razí heslo „děti do divadla patří“, a tak se první letošní premiéra, která se konala 20. ledna 2013, týkala především dětských diváků. Ti měli tu čest spatřit první uvedení pohádky O...

Film

Krimi thriller Promlčeno hlásí dotočeno

promlceno 200Promlčeno je natočeno. Diváci budou mít možnost spatřit vynikající herecké výkony a malý zázrak, který se stal během natáčení celovečerního krimi thrilleru Promlčeno s hvězdným obsazením. Film mimo jiné otevírá kontroverzní společenské téma p...