Harry Potter a Ohnivý pohár s ilustracemi od Jima Kaye

Harry Potter a Ohnivý pohár s ilustracemi od Jima Kaye

Tisk

HP4 perVšechny fanoušky Harryho Pottera jistě potěší dlouho očekávané ilustrované vydání čtvrtého dílu. Těšit se můžete na legendární příběh o mladém čaroději doplněný neotřelými kresbami Jima Kaye.

 

 

Po dvouletém čekání se na podzim letošního roku na pultech knihkupectví konečně objevil čtvrtý ilustrovaný Harry Potter a Ohnivý pohár od J. K. Rowlingové. Není se čemu divit, ilustrace Jima Kaye doplňují celou knihu, která má v novém formátu bezmála 500 stran.

Knihy o Harry Potterovi se dostaly do povinné četby některých škol. Některé univerzity dokonce vyučují filozofii v kontextu se světem čar a kouzel, které autorka ztvárnila. Jsem si jistá, že hlavně moje generace, která na těchto knihách vyrostla, si nové vydání nenechá ujít. Stejně tak nastupující ročníky, které se s příběhem budou teprve seznamovat. Díky ilustracím knihy pozorně poslouchá také náš pětiletý syn.

HP4 2

Ve čtvrtém díle se v Bradavicích chystá legendární turnaj tří kouzelnických škol, kterého se zúčastní také kandidáti z Krásnohůlek a Kruvalu. Účastníky čekají tři nelehké, a jak se ukáže, tak i nebezpečné úkoly, kterým nebudou všichni schopni čelit. Jen jeden může zvítězit a získat ohnivý pohár. Ale cena za vítězství bude vyšší, než kdokoliv očekává.

Právě čtvrtý díl představuje pomyslný mezník. Z relativně dětské četby se najednou stává napínavý příběh plný boje dobra proti zlu. Veselé pasáže vystřídá ponurá atmosféra, která přetrvá až do závěrečného sedmého dílu. Možná právě proto je příběh Harryho Pottera a jeho přátel tak dlouho oblíbený, a to dokonce napříč generacemi.

HP4 1

Hodnocení: 100 %

Název: Harry Potter a Ohnivý pohár

Autor: J. K. Rowlingová

Ilustrace: Jim Kay

Rok vydání: 2019

Nakladatelství: Albatros

Zdroj foto: Albatros


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herci lákají na novou muzikálovou komedii Adam a Eva

muzikal adamaeva perexDivadlo Broadway Praha připravuje muzikálovou komedii ADAM A EVA, na jejímž vzniku se podílí řada zkušených tvůrců, například scenárista a režisér Zdeněk Zelenka, autorka libre...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Těšení na Mrkev pro vězně

Mrkev perexNa Mrkev pro vězně jsem se fakt těšila. Ostatně – já se pořád na něco těším. Já se těším i na pátek třináctého. Ale zpátky k próze.. Protože čtu knihy od předu, začetla jsem se hned do přední záložky. A tady moje myšlenky uvízl...


Literatura

„Život je nekonečný řetězec kuriózních absurdit“

mam se dobre 200Mám se dobře, ale špatně to snáším je název knihy, která loni vyšla Jiřímu Raichlovi. Po humorněji laděných předchozích titulech je nyní tématem historie.

...

Divadlo

Velký Gatsby v režii Petra Gábora poprvé na českém jevišti

Gatsby 200Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského čeká v divadelní sezóně poslední titul – česká premiéra dramatizace jednoho z nejslavnějších románů moderní americké literatury Velký Gatsby. Očekávaná inscenace, kterou připravil kmenový režisér a...

Film

MARKÉTA IRGLOVÁ nazpívala singl pro film POSLEDNÍ Z APORVERU

marketa irglova„Vezme nás vítr, zmizíš, zmizím“, zpívá Markéta Irglová v duetu s kapelou Zrní. Píseň s názvem Mejsó právě vychází v exkluzívní nabídce digitálního servisu SUPRAPHONline jako p...