Indián Umpa-Pa v souborném vydání

Indián Umpa-Pa v souborném vydání

Tisk

indian umpa pa 200V říjnu vyšla u nakladatelství Egmont opravdová lahůdka pro fandy komiksu, konkrétně Indián Umpa-Pa v souborném vydání. Pokud vám název nic neříká, tak vězte, že za tímto zábavným příběhem a zpracováním stojí duo Goscinny a Uderzo, kteří se proslavili příběhy o Asterixovi a Obelixovi.

 


René Goscinny (1926 – 1977) byl francouzský spisovatel a scénárista kreslených seriálů s postavou Asterixe. Společně s ilustrátorem Jean-Jacques Sempé vytvořili postavu malého Mikuláše (Le petit Nicolas) jehož příběhy zaznamenaly značný úspěch. Goscinnyho však nejvíce proslavily kreslené příběhy s postavičkami Asterixe, Obelixe a dalších Galů, jež kreslil Albert Uderzo. Tyto příběhy byly přeloženy do více než stovky jazyků a patří k nejčtenějším dílům francouzské literatury.

Indián Umpa-Pa je silný jako puma (jeho totem) a dokáže bavit, spolu s jeho kmenem a pak hlavně v kombinaci s jeho upjatým anglickým přítelem, rytířem Hubertem z Listového těsta. Společně zažívají roztodivné příběhy a spolu baví čtenáře. A to je vedle příjemné a známé kresby Underza hlavní devízou knihy – vtip, zábava a lehkost.

indian umpa pa 3

Tato kniha obsahuje tři původně samostatné alba v jednom souborném vydání plus doplňkové materiály jako je krátký úvodní komiks, fotky autorů z jejich tvorby (z rodinných archívů), náčrtky, původní náčrty obálek a články o autorech a jejich tvorbě. Jmenovitě články: Scénář jednoho setkání, Walt Disney z Bobigny, It Is a Pity, ale tak ať!, Sedm let rozmýšlení, Čo je, Čo je? Že by Šavanové?, Naši předkové indiáni.

Pokud vás baví Asterix a Obelix, bude vás bavit i indián Umpa-pa. Vtipy jsou jak situační, založené hlavně na základě střetu dvou odlišných kultur, ale taky nechybí jazykové perličky a další úsměvné příhody. I proto dávám knize tak vysoké hodnocení, pro její originální humor, který nezestárne a dokáže pobavit i v českém jazyce. Toto souborné vydání tedy doporučuju hlavně fanouškům autorské dvojice, ale určitě udělá radost i ostatním - a to jak malým, tak velkým!

indian umpa pa cover

Název: Indián Umpa-Pa v souborném vydání
Scénář: René Goscinny
Kresba: Alberto Uderzo
Obálka: Alberto Uderzo
Barvy: Alberto Uderzo
Překlad: Kateřina Vinšová
Žánr: dobrodružný, humorný komiks
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 192
Hodnocení: 90 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/423707-indian-umpa-pa.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jen dobrá týmová spolupráce je základem úspěchu, říká režisér Petr Soukup

souk 200Režisérem televizního pořadu Zpívá celá rodina je Petr Soukup, který už natočil celou řadů pořadů i videoklipů a léta spolupracuje i se zahraniční scénou. Jako producent získal prestižní ceny jako Anděl nebo Český lev, což jen dokládá jeho um, záběr a ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Dům pod náměstím vypráví příběhy

dumPodNamestim (2)Dostala se mi do rukou pozoruhodná kniha, která je zajímavá tím, že její hlavní postavou je dům. A tato neživá stavba, která je vlastně ve skutečnosti až příliš živá, vypráví svůj vlastní příběh, a to od svého samotného zrození. Au...


Literatura

Odložený případ Očistec - seznam hříšníků na zabití

Odlozene pripady-Ocistec perexObyvatele Österlandu sužuje série žhářských útoků. Ve všech vypálených domech policie nachází namalovanou číslici. Inspektorka Tess Hjalmarssonové se svou kolegyní Marií Erlingovou a proslulým dánským profi...

Divadlo

Simply Simplicius aneb Svatá prostoto! Geisslers zvou na premiéru adaptace barokního románu

Simply Simplicius200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v sobotu 29. dubna v Divadle VILA Štvanice premiéru nově-barokní adaptace románu Dobrodružný Simplicius Simplicissimus Hanse Jacoba Christoffela von Grimmelshausena. Vydejte se po st...

Film

Robocop 1 - tip pro čtvrteční lednový večer

Robo 200Za dob komunismu nešlo mnoho amerických filmů do československé distribuce, a tak si bohužel hodně filmů musí fanoušci zopakovat o mnoho let později na VHS, DVD a případně na Blu-ray. Jedním z filmů, které v době své americké premiéry nebyly pro českosl...