Konec receptů na papírkách, pořiďte si zápisník receptů
Banner

Konec receptů na papírkách, pořiďte si zápisník receptů

muj-zapisnik-receptu 200V Apetit edici vyšla kniha Můj zápisník receptů doplněné 106 tipů a triků z Apetitu.

 

 

 

Na zadní straně přebalu a také na úplně první stránce knihy se nachází návod, jak zápisník používat. Na jednotlivých stránkách je prostor pro samotný recept, pro jeho příběh (zde si můžete napsat, jak jste recept sehnali, nebo co jsme pro něj museli udělat a podobně), poznámky a také fotografii. Ta se může stát cennou vzpomínkou ať už na vaše blízké nebo nějaké nezapomenutelné chvíle. Ve spodní části se nachází rady nad zlato přímo od Apetitu a také recept. Ty jsou ty nejlepší z časopisu Apetit.

Kniha je rozdělena na několik sekcí a doplněna souvisejícími zajímavými a praktickými informace. Tou úvodní jsou Předkrmy a chuťovky, kde najdete na prvních stránkách recepty na domácí pečivo nebo pomazánky. Následují polévky s návody na základní vývary i jejich vylepšení. U hlavních jídel najdou čtenáři informace o vepřovém a hovězím mase včetně nákresů. Za to jsem obzvlášť vděčná, protože jak maso tak moc nejíme, tak jsou mé rozlišovací schopnosti na základní úrovni. Přílohy a saláty se věnují knedlíkům a také salátům – zálivkám i jeho anatomii. Poslední část patří Sladkému a logicky těstům. V úplném závěru najdete prázdné stránky na to, co se nevešlo.

Co se týče receptů na dalších stránkách – v zápisníku, můžete si podle nich z chuťovek připravit například zelný závin, cizrnový hummus, nakládaný hermelín nebo polštářky se šunkou, sýrem a špenátem. Polévky jsou nejrůznější: od česnečky přes dýňovou polévku s chilli až po vývar s kuřetem. Hlavní jídla jsou především klasická, nechybí zde špagety carbonara, vepřo knedlo zelo nebo babiččina sekaná. V přílohách a salátech mě zaujalo například rizoto z trouby nebo osvěžující okurkový salát. Sladké recepty jsou pak na bábovky, palačinky i na nádherně vypadající New York cheesecake.

Můj zápisník receptů ocení především začínající kuchařky, ale radost jistě udělá i těm zkušeným, které se mohou jednak přiučit něco nového, ale také si udělat pořádek v receptech. To bude můj případ, protože můj papírový blok je jednak neuspořádaný a také už trochu opotřebovaný. Jsem ráda, že je v zápisníku spousta věcí navíc a těším se, až jej naplním a stane se mým cenným kuchyňským pomocníkem.

muj-zapisnik-receptu

Můj zápisník receptů
plus 106 tipů a triků z Apetitu
Autor: kolektiv
Žánr: zápisník, hobby
Nakladatelství: Apetit
Rok vydání: 2019
Počet stran: 144
Hodnocení: 90 %

Knihu k recenzi poskytlo Knihcentrum.cz a vy si ji můžete pořídit zde: https://www.knihcentrum.cz/muj-zapisnik-receptu


 

Rozhovor

„Lákají nás spíše neznámí autoři“, říká majitel aukční síně Tomáš Hejtmánek


hejtmanek perexV pražské galerii Arthouse Hejtmánek aktuálně probíhá výstava děl sochaře a malíře Milana Beránka. Podařilo se nám vyzpovídat majitele aukční síně, pana Tomáše Hejtmánka. Jaké byly začátky jeho kariéry a jaké lákadlo chystá pro zájem...

Hledat

Chaty s osobností

Z archivu...

Čtěte také...

Transsibiřská magistrála

Transsib oblka 200Miluju cestopisy. A obdivuji lidi, kteří je píšou. Projedou kus světa, aby pak ostatním podali svoje svědectví o tom, jak to chodí jinde, jací taM žijí lidé a v jakých podmínkách, v jakých kulturách, co si na sebe oblékají, jaká je...


Literatura

Príručka prvej pomoci pre laikov

pomoc200„Znalost a dovednost poskytovat první pomoc se v dnešní vyspělé době považuje za běžný standard základního vzdělání každého člověka“. A táto nová príručka, z vydavateľstva Grada, pomáha získať práve túto znalosť.

...

Divadlo

Evropská novocirkusová špička se účastní kreativní laboratoře CircusNext s Robertem Magrem

novy cirkus 200CIRQUEON – Centrum pro nový cirkus hostí jedinečnou kreativní mezinárodní laboratoř vedenou legendárním Robertem Magrem. Do pražských Nuslí přijeli zástupci čtyř novocirkusových autorských projektů z Francie, Izraele a ze Švédska a s dalším...

Film

Fanoušci vaření u televize se dočkají nového speciálního kanálu: Světoznámá TV stanice Food Network, začne po prázdninách vysílat v češtině!

TV Food 200Televizní kanál Food Network přináší v češtině už od 1. září inspiraci každému, kdo rád jídlo připravuje i chutná. Nejen diváci, ale i tuzemští kuchtíci se tak mohou těšit na ověřené televizní menu v podobě celosvětově oblíbených receptů, kulinářs...