Ne/nadčasovou knihu Jak na sítě čtěte hned, tady a teď!

Ne/nadčasovou knihu Jak na sítě čtěte hned, tady a teď!

Tisk

Jak na site perexJestli máte pocit, že ve světě sociálních sítí pohybujete jako ryba ve vodě, nebo jste začínající rybář a hledáte zde návod, jak utkat svou první síť, neztrácejte čas a principy úspěchu plavte hledat jinam. Ale pokud potřebujete píchnout s orientací v onlinovém světě, popadněte tuhle knížku, zalezte na chvíli do podpalubí a pozorně čtěte, Jak na sítě.

Možná jste už, stejně jako já, absolvovali nějaké školení, které autorky Eliška Vyhnánková a Michelle Losekoot pořádají. Hltali jste každé slovo, ukládali si do hlavy poznatky z praktických příkladů a napsali jste si desítky poznámek. Domů jste odcházeli skálopevně přesvědčeni, že teď už to bez problémů dáte, a těšili jste se na vítězné tažení po sociálních sítích. Ale pak jste se do toho zase nějak zamotali… Naštěstí nás Michelle s Eliškou nenechaly ve štychu, obětovaly asi dva roky života a připravily návod, jak ovládnout 4 principy úspěchu na sociálních sítích.

Zaujmi – naslouchej – vyprávěj - vyhodnocuj
Toto jsou čtyři principy, které musí ovládnout každý, kdo chce být na sociálních sítích úspěšný. Ať už hodlá vybudovat loajání komunitu, prosadit značku nebo zvýšit prodeje. U sociálních sítí platí dvojnásob, že „kdo chvíli stál, stojí opodál“.

„Největší otázkou, kterou jsme během vzniku diskutovali, byl problém „ne/nadčasovosti” takové knihy – všichni víme, že sociální sítě jsou technologie a ty zastarávají či dokonce mizí ze scény. Autorky samy proto cítily potřebu vystihnout téma v jeho podstatě a rady pojmout spíše nezávisle na konkrétních sítích a technologiích… Hledala se např. vyváženost mezi tím, jaký rozsah budou mít v knize (vždy velmi atraktivní) konkrétní příklady a kolik prostoru je naopak nutné věnovat z podstaty abstraktnějším „vyšším“ principům.“ Tomáš Baránek, nakladatel, Jan Melvil Publishing (www.databazeknih.cz)

Z mého pohledu se jim to povedlo a navíc nejde o žádné suchopárné dílo. Kapitoly jsou sice plné rad, ale zároveň i povzbuzení. Z každého řádku jako by čišelo přesvědčení, že to všichni hravě zvládneme přenést do praxe a sítě, které máme na starosti, budou jen vzkvétat.

Jak na site


Bez Karla a použitých spoďárů to nepůjde, tak snad se z toho nezblázníme
Má to však několik háčků. Musíme se seznámit s Karlem, a pak na něj pořád myslet a neustále mu podstrojovat. Dále si máme ujasnit, jak použít sesbírané spoďáry, abychom nedopadli jako jistí nejmenovaní skřítci. No a hlavně se z toho všeho nemáme zbláznit. To jsem samozřejmě vytrhla z kontextu, aby vám zvědavost nedala spát a knihu jste si přečetli. Podobných osvěžujících příběhů v ní najdete víc.  

Michelle Losekoot se živí marketingem už přes deset let. Vymýšlí pro své klienty strategie a obsah na sociální sítě, pečuje o online komunity a píše texty. Posledních sedm let také školí firemní týmy a vede veřejné kurzy obsahového marketingu. Pravidelně usedá v porotách marketingových soutěží a přednáší na konferencích.

Eliška Vyhnánková od roku 2011 působí jako konzultantka a lektorka sociálních sítí pro jednotlivce, firmy i státní úřady. Pravidelně přednáší, moderuje odborné akce, píše články a je porotkyní marketingových soutěží. Odchodu na volnou nohu předcházela dlouholetá aktivní práce se sítěmi a také rozvoj nástrojů na monitoring sociálních sítí ve společnosti NEWTON Media. Má za sebou stovky seminářů pro tisíce účastníků.

Jak na site obalka

Jak na sítě. Ovládněte 4 principy úspěchu na sociálních sítích
Žánr: Literatura naučná, Ekonomie a obchod, Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2019 (první vydání), Jan Melvil Publishing
Počet stran: 328
Ilustrace/foto: Karolína Urbánková
Vazba knihy: pevná / vázaná

Hodnocení: 100 %

www.melvil.cz/kniha-jak-na-site/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlady Gryc přichází s albem, na kterém se hudebně podílí exmanžel Heleny Vondráčkové Hellmut Sickel

vlady gryc perexJá svý sny mám. Tak se jmenuje debutové CD zpěváka Vladyho Gryce. Navíc jde v tomto případě o album autorské – všechny texty si zpívající textař napsal sám, zatímco hudební stránka je dílem Hellmuta Sickela. Ten všechny písničky napsa...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Vezměte si k vodě Nestydaté plavky

Nestydate plavky 200Ani to dlouho netrvalo a je tady další knížka amerického humoristického klasika C. D. Payna, který se proslavil především edicí Mládí v hajzlu. Hrdinové jeho knih jsou povětšinou nešťastníci a to je možná důvod, proč jej lidé ta...


Literatura

Ms. Marvel: (Ne)normální

ms.marvel 200V říjnu spojily síly nakladatelství Paseka a Crew, aby vydaly cenami ověnčený komiksový titul Ms. Marvel: (Ne)normální od americké autorky G. Willow Wilsonové. Příběh o dospívání a hledání sebe sama v hávu přerodu z obyčejné holky do super...

Divadlo

Společenstvo vlastníků ukazuje přehlídku typických Čechů

spolecenstvo vlastniku 200V rámci festivalu Setkání Stretnutie do Zlína přijelo také pražské Divadlo Vosto5 se svou hrou Společenstvo vlastníků. Letošní ročník se nesl v duchu biografií, ale také tématu „co dnes znamená být jiný“, což se v n...

Film

Jarní smršť České televize: ČT art a Déčko

CT Z mrtveho domu perexV závěru naší trilogie nazvané „Jarní smršť České televize“ se sluší představit také programovou nabídku nejmladších stanic České televize - ČT art a Déčka. Přestože se tyto dva programy dělí o jeden kanál, a jejich vys...