Thriller, lži a úskoky: Zatímco jsi spala

Thriller, lži a úskoky: Zatímco jsi spala

Tisk

zatimco jsi spala200Ještě včera byl tvůj život dokonalý. Dnes zjistíš, že to všechno byla lež. Těmito slovy nás nakladatelství Ikar láká na nový thriller britské autorky Kathryn Croftové s názvem Zatímco jsi spala.

 



Kdo za tím stojí?

Kathryn Croftová je britská autorka sedmi psychologických thrillerů, která prodala přes milion výtisků. Její knihy se přeložily do třinácti jazyků a díky tomu se může věnovat psaní na plný úvazek. V češtině vyšla ještě její kniha Tvář mojí dcery (2018).

O čem to je?

Mladá učitelka a výtvarnice Tara Loganová má dvě děti, manžela, dobrou práci, no zkrátka dokonalý život. Všechno se ale zvrhne v okamžiku, kdy se ráno probouzí v posteli svého souseda. Ba co víc, soused je mrtvý a ona si nevzpomíná, co se stalo. Její perfektní život začíná dostávat trhliny, jak se této záhadě snaží přijít na kloub. Kdo je vrahem a jaký byl jeho motiv k něčemu tak záludnému?

Jaký mám z knihy pocit?

Ač se námět může zdát okoukaný, v podání autorky mi přijde působivý. Na povrchu máme pohodový rodinný život protagonistky, když se ale podíváme pod lupu, zjistíme, že s manželem to neklape tak, jak má, dospívající dcera je poněkud vyšinutá a problémy přímo překypuje. Do toho pár dalších podivínských postaviček, včetně podivně úlisného kolegy, její sestry s nevyrovnaným novým vztahem, nebo taky hlavním vyšetřovatelem vraždy. Ale utíká to svižně, autorka sází na rychlé dialogy a dynamické kratší věty a ono to funguje velmi dobře. Drží nás v napětí, kdo je vrahem a co se vlastně stalo. A vyvrcholení je opravdu nečekané.

Komu knihu doporučit?

Pokud si libujete v thrillerech, tak vám zatímco jsi spala vřele doporučuji, protože zde najdete ten správný mix napětí, klamů a lží a celé je to umně namícháno. Dáváte-li přednost britské tvorbě, pak se vám tento příběh jistě zalíbí!

zatimco jsi spala

Název: Zatímco jsi spala
Autor: Kathryn Croft
Originální název: While You Were Sleeping (2016)
Žánr: thriller
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 312
Hodnocení: 75 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/381489-zatimco-jsi-spala.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Kromě Óčka, který mám většinou doma puštěný jako kulisu, si nic moc nepouštim,“ přiznává Petr Hrdlička

skwor peta hrdlickaSkupina Škwor dala českému rockovému světu především cover písně Shut  Sraž nás na kolena, ale od té doby už urazila velký kus cesty. Poslední album Drsný kraj je toho důkazem. Zpěvák a...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Se psem ve městě je i není legrace

Pes ve městěVeronika Hájková ve své knížce představuje rok života moderní, soběstačné ženy, jejíž věk se blíží padesátce, pracuje jako redaktorka na volné noze doma, má syna Diviše, jenž navštěvuje první třídu a moc neposlo...


Literatura

Užijte si víkend v Hampshire

Vikend-s-panem-Darcym 200Nakladatelství Sofa Book přineslo četbu pro všechny milovníky Jane Austenové v podobě knihy Víkend s panem Darcym. Udělejte si pohodlí a začtěte se do tohoto romantického příběhu.

 ...

Divadlo

7. ročník divadelního festivalu Pernštejnlove přivítá ansámbly z celé republiky a spouští předprodej

pernstejnlove 200Dny 26. - 30. července budou na Zámku Pardubice opět patřit divadelnímu festivalu Pernštejnlove. Pardubický divadelní open air vstupuje do 7. ročníku naplno, návštěvníci se mohou těšit na desítku divadelních produkcí, divadlo pro děti i...

Film

Případ Laurel a Hardy

Nejprve vyšlo několik DVD hrdě oznamujících, že obsahují grotesky s Laurelem a Hardym, poté lákala Nova na tutéž osvědčenou značku a nyní rovněž Česká televize hlásá, že nachystala cyklus Laurela a Hardyho. Potíž je v tom, že oba komici v nich sice ...