Každodenní život rodičů

Každodenní život rodičů

Tisk

mamoushumorem perMámou s humorem, jinak by to ani nešlo. Útlá knížečka, kterou zvládnete za jeden večer, vám nabídne náhled do života úplně normální matky, která zažívá všechny radosti i starosti spojené s rodičovstvím. Čekáte miminko, nebo už doma děti máte? Potom stojí za přečtení.

 

 

Historky, které zná každý rodič

Rodičovství je náročné, krásné a nezapomenutelné. Ale ať je jakékoliv, otočí život vzhůru nohama. O tom se přesvědčí každý rodič. Stejně je na tom Jana Bitalová, autorka knihy Mámou s humorem. Ta se rozhodla svými historkami čtenáře vyděsit pobavit. I když popisuje zcela běžné věci, které zná praktický každý rodič, nedá se popřít, že její čtivě podaný text přinejmenším zpříjemní večer.

mamoushumorem 2

 

Krátká kniha plná sebeironie

Kniha je rozdělena do třech částí. V první popisuje Jana Bitalová své těhotenství a zakončuje ji samotným porodem. Intimní detaily si ponechává v soukromí, nicméně ani tak to není čtení pro někoho, kdo děti teprve plánuje. :-)

Zbylé kapitoly popisují jednotlivé etapy její, dnes už čtyřleté, holčičky. V žádném případě tady ale nenajdete žádné negativní poznámky na účet dětí. Naopak autorka používá spíše sebeironii, a to stojí za přečtení.

mamoushumorem 3Jedna z mnoha? 

Podobné knihy se na pultech knihkupectví objevují stále častěji. Je tahle něčím jiná? Vlastně není, ale to neznamená, že není zajímavá. Ukazuje, že nikdo není dokonalý rodič, kterého děti občas nerozčilují nebo nevyvedou něco, z čeho se jim kroutí prsty u nohou.

Moc se mi líbí inteligentní humor, který autorka použila. Trefně vystihuje pocity rodičů a myslím, že i čtenáři starších dětí si připomenou chvíle, na které možná zapomněli. AJO! moment se zaručeně dostaví. A ne jen jednou.

Naopak mně trochu vadil ten rodičovský přístup, ale to je čistě můj problém a jsem si jistá, že většině z vás vadit rozhodně nebude. Další drobností, kterou bych vytkla, je řazení příspěvků ze sociálních sítí až na konci knihy. Klidně bych se je dokázala představit v jednotlivých kapitolách, na které by tak tematicky navazovaly.

mamoushumorem 1


Celkové hodnocení: 70 %

Název: Mámou s humorem

Autor: Jana Bitalová

Ilustrace: Denisa Klimentová

Rok vydání: 2019

Nakladatelství: Pointa

Zdroj foto: Albatros Media

 

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Peter Nagy: Vždy som chcel byť pesničkár

Nagy perexV rámci stého výročia Slovenského ochranného zväzu autorského sme spravili pre našu redakciu rozhovor so spevákom, skladateľom, textárom, producentom a fotografom Petrom Nagyom.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Přečtěte si další vyprávění o ježcích

srdce-pro-jezky 200V nakladatelství Kazda vyšlo pokračování knihy 25 gramů štěstí od Itala Massima Vachetty s názvem Srdce pro ježky.

 

...

Literatura

Denise Jarvie: Tajný jazyk světla

tajny jazyk svetla 200Máte sto chutí praštit s tím, co nyní děláte, jak žijete a zkusit to znovu A LÉPE? Pak tyto karty mohou být dobrým průvodcem. Autorka je zpracovala s vědomím, že s každou takovou změnou, která nás má vést více k tvořivosti a sm...

Divadlo

Na podzim do divadla: Soudce v nesnázích

200 divadlo mO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Na britskou komedii můžete vyrazit do Klicperova divadla v Hradci Krá...

Film

Ace Ventura: chlap s gumovým ksichtem

altAce Ventura (1994) je detektiv, který chrání a vyšetřuje zločiny na zvířatech. Jde o dost odlehčené téma, a tak hlavní roli ztvárňuje Jim Carrey, který se v každé scéně ksichtí snad nejlépe ze všech jeho fil...