Dokonalá detektivka? Dokonalé ticho!

Dokonalá detektivka? Dokonalé ticho!

Tisk

dokonale ticho 200V dubnu vydalo nakladatelství kniha Zlín další dokonalou knihu britské autorky Helen Fieldsové, tentokráte s názvem Dokonalé ticho. Pojďte se začíst do policejního vyšetřování, kterému nechybí spád, napětí a kde policisté musí vynaložit veškeré úsilí, aby zastavili zlo, jenž právě řádí.

 



Znáte autorku?

Helen Fieldsová třináct let pracovala jako právnička, poté si s manželem založili filmovou produkční společnost, kde se uplatnila jako scenáristka i producentka. Vlastním nákladem si vydala první dvě fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla právě se sérií Inspektor Luc Callanach, která v originále čítá už osm dílů. Fieldsová žije s rodinou v Hamsphiru, má ráda divadlo, filmy, karate a létání ve větrném tunelu.

O čem je tento díl?

V okrajové části hlavního města Skotska je nalezeno tělo mladé ženy, které chybí cáry kůže. Navíc někdo cílí na bezdomovce a vyřezává jim na obličej písmeno Z. Souvisí to s novou drogou Spice, která uživatelům působí halucinace a psychózy a po které se chovají skoro jako zombie? Nesouvisí náhodou všechno se vším? Na to bude muset přijít zkušený vyšetřovací tým v čele s inspektorkou Turnerovou a inspektorem Callanachem. Samozřejmě nebudou chybět ani další oblíbené postavy z týmu a můžu slíbit, že se dozvíte víc i o jejich soukromí.

Proč knihu pochválit?

Za velmi vydařenou hodnotím již obálku, kterou vytvořila Tereza Králová. Na ní najdeme označení, že se jedná o Top thriller – a v tomto případě tomu doopravdy tak je. Autorce nejde vytknout, že by jí chyběly nápady. Vše funguje, jak má a to i proto, že zde máme snad ideální balanc mezi detektivní prací, myšlenkami obětí, stejně jako nakoukneme pod pokličku vztahů mezi podstavami. Některé jedince snad zamrzí vztah Luca a Avy, ale při práci, kterou dělají a při tom, čím vším si prošli, bych řekla, že jde o normální vývoj událostí.

Proč knihu doporučit?

Tato detektivka nesází na hektolitry krve, ale šokuje tím, čeho všeho je schopen člověk. Nacházíme tu zrcadlo doby, ale taky houževnaté jedince, kteří prosazují zákon a spravedlnost a to vše v barvité metropoli Skotska. Pokud hledáte promyšlený příběh s komplexními postavami, rozhodně zkuste tuto sérii o Inspektoru Lucu Callanachovi. Nebudete zklamáni!

dokonale ticho

Název: Dokonalé ticho
Autor: Helen Fieldsová
Žánr: detektivka
Originální název: Perfect Silence (2018)
Nakladatelství: Kniha Zlín
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 392
Hodnocení: 88 %

Odkaz: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55253415/dokonale-ticho/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ivana Chřibková: „Věděla jsem, že chci napsat příběh, který bude jak o jednom člověku, tak o celé generaci.“

chribkova 200Máme pro vás rozhovor se spisovatelkou Ivanou Chřibkovou, která vydala knihu s názvem Suchý hadr na dně mořském, která si ihned získala své příznivce. Nedávno spatřila světlo světa i audiokniha, tak jsme u této příležitosti paní Chřibkovou tro...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sněžná a svižná detektivka: Zmiz, dokud můžeš

zmiz dokud muzes200V září jsme se u nakladatelství Metafora dočkali druhého dílu detektivní série s výraznou protagonistkou od americké autorky Rebeccy Zanetti. Kniha Zmiz, dokud můžeš nám ukazuje, co se může stát, když se do vás zakouká sociopat…


Literatura

Rekrut 244

rekrut perexPo literárně faktických výletech a po setkáních dospívajících chlapců s německou totalitou („Transport za věčnost“, „Princ se žlutou hvězdou“) se formou science fiction vyslovuje František Tichý k možnosti budoucí totality v románu „Rekrut 244“...

Divadlo

Kdo věří pohádkám, ten patří k vítězům...na zámku tě vítá i princ s Popelkou! Fotoreportáž z českobudějovického představení Popelka na ledě.

popelka perexDivácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku během Jarního turné 2014 navštívil exkluzivně Liberec, České Budějovice a Ostravu. V sobotu 5. dubna ještě zavítá do Hradce Králové a...

Film

Přes prsty nabídne víc než jen pěkné zadky

Přes prsty 1Do kin před několika dny vstoupila letní komedie Přes prsty, která svým sportovním zaměřením vlastně může tak trochu připomínat Ženy v běhu. Dokáže se jim ovšem vyrovnat?

...