Chcete napětí? Zmizení vám ho dopřeje až až

Chcete napětí? Zmizení vám ho dopřeje až až

Tisk

zmizeni 200V červnu vydalo nakladatelství Ikar další knihu populární německé autorky Charlotte Linkové. Detektivní román Zmizení překypuje napětím i akcí, je čtivý a nedá se říct, že by šlo o předvídatelný příběh. Tak se do toho pusťte!



Autorka je pro mě neznámá, ale…

Charlotta Linková se narodila ve Frankfurtu nad Mohanem a je nejúspěšnější německou autorkou současnosti. Jen v Německu se prodalo kolem 25 milionů jejích knih. Psychologické romány plné napětí, v tradici nejlepších anglických detektivek, byly přeloženy do více než 20 jazyků a staly se bestsellery. Řada knih byla zfilmována – a zejména v televizi vykazují nezvykle vysokou sledovanost. Euromedia Group vydala její bestsellery Šmírák, Zapomenuté dítě, V údolí lišek, Ctitel, Podvedená a Rozhodnutí.

Zmizení, únos, vražda…

Nespoutaná příroda severní Anglie, zaběhlá policistka Kate Linvillová ze Scotland Yardu, mírně nerudný šéf místní policie Caleb Hale a záhada pohřešovaných dívek – to jsou hlavní přísady spletitého a napínavého románu plného zvratů. Kate přijíždí do Scarborough aby se pokusila prodat dům po rodičích a zcela náhodně se nachomýtne k případu zmizelé dívčiny. Začíná vyšetřovat na vlastní pěst, což se nelíbí místní policii, ale její dedukce se ukáží být správné. Dokáží vyšetřovatelé zastavit toto běsnění?

Ach, ty správné ingredience!

Čím se Zmizení liší od stovek ostatních tuctových příběhů, které se točí kolem policie a zmizení dětí? Předkládá nám netuctové hrdiny, ne dokonalé ale pošramocené, se kterými se dá lehce ztotožnit - a vy jim prostě fandíte. Zápletka možná zní nudně až tuctově, ale autorka dokázala vymyslet komplexní příběh, kde hraje prim logika a nás čtenáře natahuje až k prasknutí, jak že to vlastně dopadne.

Přečtěte si to i vy!

Bez mučení přiznávám, že autorka pro mě byla velkou neznámou, ale po přečtení Zmizení to hodlám napravit a budu její práci odporučovat dál. Pokud hledáte originální vyprávění, u kterého se nebudete nudit a které jen tak nedokážete odložit, Zmizení je tím pravým pro vás!

zmizeni

Název: Zmizení
Autor: Charlotte Linková
Žánr: detektivka, krimi, román
Originální název: Die Suche (2018)
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 416
Hodnocení: 90 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/zmizeni/kniha/10887/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dramaturg festivalu Contempuls: „Zajímavé věci se dějí pořád, ale nejzajímavější jsou ty koncerty“

unnamedNěkolik otázek jsme položili dramaturgu festivalu současné komponované hudby Contempuls Petru Baklovi. Ten nám prozradil zajímavosti o koncertech, ale také o práci dramaturga obecně. Festival Contempuls se koná 21., 2...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vydejte se za Čingischánem s příjemnými Urbanovými

Velka cesta kilem za Cingischanem 200Nakladatelství Jota pokračuje ve vydávání zajímavých cestopisů. Po Busnách nebo příhodách Michala Vičnara jezdícího s „embéčkem“ jsou tu Jana a Daniel Urbanovi, kteří se vydali na Velkou cestu ...


Literatura

Skvělá a vtipná kniha o svatbách

svatebni historky200Po Historkách z Tinderu se Lucie Macháčková vrací v jiném nakladatelství a tentokrát se Svatebními historkami. Úsměv na tváři při čtení je zaručen!

...

Divadlo

Faust na deskách Buran Teatr v Brně

Faust 200Nejdřív několik základních informací:  BURANTEATR se zrodil v létě 2003 v hlavách dvojice studentů Divadelní fakulty JAMU Zetela a Jana Šotkovského – z potřeby realizovat své představy o divadelním provozu mimo existující divadla. Zakladatelé se tehd...

Film

Já robot

ja 200K nočnímu promítání na Prima Cool 4. 4. něco před třetí ráno připomínám film, který si vzal několik témat od slavného sci-fi autora Isaaca Asimova.

...