Zamilované povídky o prvních láskách z pera českých autorů

Zamilované povídky o prvních láskách z pera českých autorů

Tisk

povidkyPokud máte rádi povídky a chcete si přečíst pár více či méně úsměvných příběhů o prvních láskách, sáhněte po Zamilovaných povídkách z pera známých českých autorů. Knihu vydalo nakladatelství Listen.

Zamilované povídky vás pobaví a možná i vyvolají příval nostalgie. Těšit se můžete na povídky Michala Viewegha, Petry Soukupové, Petra Šabacha, Miloše Urbana, Marka Epsteina, Ireny Hejdové, Markéty Hejkalové, Josefa Moníka a Borise Dočekala. Mně osobně se nejvíce líbila vtipná povídka s názvem Zloděj jablek od Petra Šabacha a vážná povídka Lajf od Marka Epsteina.

Soubor povídek se vejde do kabelky a číst můžete kdekoliv, třeba v létě u vody, ve vlaku nebo na chalupě.

Ukázka:

Snad prvně tu necítila nervozitu. Klidně si zapálila, i když to bylo zakázaný. Obyčejně nestíhala, zaspala, nebo se prostě jen netěšila do školy. Autobusové nádraží ji vždycky něčím děsilo. Snad to dělaly ty kovové ochozy s rezatými schody, snad záda okolních šedivých budov bez oken, co se v puchýřích zanícené omítky svlékala jako hadi. Někdy si přála vidět ty domy nahé, oděné jen do červených cihel v holandském stylu. Sledovala autobus a pár známých tváří v něm. Čuměli na ni. Všichni na ni čuměli. Couvla a nechala stín baráku, aby ji ledově objal.

povidky

Název: Zamilované povídky
Autor: Viewegh, Soukupová, Šabach, Urban, Epstein, Hejdová, Hejkalová, Moník, Dočekal
Žánr: povídky
Vydáno: 2020
Stran: 143
Vydalo nakladatelství: Listen
Hodnocení: 80 %

https://www.euromedia.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Brazilská capoeira v sobě skrývá boj, tanec, akrobacii i hudbu

capoeira 200Capoeira… už jste to slovíčko někdy slyšeli že? Ale co to jen mohlo být… hora v Asii? Mexický dezert? Nebo možná španělská vesnice…kdepak, samá voda. Capoeira je brazilské bojové umění. A kdo by vám o něm mohl říct více, než graduado Girafa, olo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Tokarczuková vede svůj humor přes kosti mrtvých. A zatraceně dobře!

Svuj vuz i pluhPokud máte rádi svérázný autorský projev, inteligentní humor i trochu té lidské temnoty, kniha Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých vás nadchne. Jestliže jste ještě navíc milovníky astrologie, zvířat a veršů Williama Blakea, budete...


Literatura

Odložený vesmír se připomene sám

odlozeny vesmir perexZačneme pěkně zesyrova. Ono to vlastně je takové čtení. Do hloubky, pořádně do masa, až do morku kostí. Michal Čagánek toto umí a jako červená nit se jeho příběhy linou vlastní bolesti, křivdy, pokřivené svědomí či viny. ...

Divadlo

Hamlet ze Švanďáku není žádná historická plačka

hamlet perexNení Hamlet jako Hamlet. O tom ví své i Švandovo divadlo na Smíchově, které od prosince 2013 uvádí na své hlavní scéně jednu z nejhranějších Shakespearových tragédií ve zcela netradičním pojetí režiséra Daniela Špinara<...

Film

Velké dobrodružství dívky a její odvážné kočičky

Zivot kotete perexVrnilka je živé a zvědavé mourovaté koťátko, které objevuje život na pařížských střechách. Jeho osud se ale změní, když se ho ujme desetiletá Clémence (Capucine Sainson-Fabresse).

 

...