Skandální život Kate Foxové

Skandální život Kate Foxové

Tisk

altPotřebovala jsem si odpočinout od všeho denního stresu, který se na nás hrne ze všech stran. Nechtěla jsem sledovat Ordinaci v růžové zahradě, která je podle upoutávek horší než mexická telenovela a ani jsem nestála o žádnou detektivku, kterých je v televizi až přehršle a člověk se ztrácí v ději a neví, jestli se to už nestalo v předchozím díle nebo dokonce v jiném seriálu. A tak jsem se si řekla, že se po delší době pokusím začíst do knihy z „červené knihovny“, kde je všechno dané a nemůže mě nic překvapit. Ale možná jsem se zmýlila … sáhla jsem po románu Louise Bagshawe Osud v krásné růžové a lesklé obálce se ženou (snad hlavní hrdinka?) vyhlížející na Manhattan.

 

Dospívající Kate Foxová žije sama se svojí matkou v newyorském Bronxu. Matka se je snaží uživit a dře v několika zaměstnáních. Platí Kate soukromou školu, aby jí zajistila patřičné vzdělání. Každý den jí vštěpuje, že si musí najít bohatého muže, který jí zajistí život v luxusu a ten si musí užívat na maximum: Ale kdyby to nevyšlo, tak musí mít patřičné vzdělání pro zajištění dobrého a klidného života. Matka nechce, aby se Kate dřela podobně jako ona sama.

V pouhých šestnácti letech Kate osiří a vezme si všechny matčiny rady a cíle k srdci a rozhodne se je do posledního puntíku splnit. Kontaktuje svého otce, kterého vydírá, aby získala peníze a nemusela putovat do dětského domova. Podařilo se jí získat stipendium a při studiu ještě chodí pracovat, aby mohla zaplatit nájem a měla z čeho žít. Na škole se seznámí s Emily, která se stane její nejlepší přítelkyní. Začnou spolu studovat i stejnou vysokou školu a Kate pokračuje v plnění svých cílů. Stává se z ní redaktorka lifestylového časopisu Cutie a Emily zákládá vlastní magazín Lucky, který se vymyká snad všemu standartnímu. Na jednom z mnoha večírků potkává mediálního magnáta Marcuse Brodera a ten se stane jejím cílem. Netrvá to dlouho a Kate změní své přijmení z Foxová na Broderová. Žije v luxusu, který jí závidí všichni. Byt na Manhattanu, šaty na míru od nejlepších návrhářů, prostě vše, na co si vzpomene. Ale čas běží a Kate začíná chybět redaktorská práce a manžel se jí snaží zakázat i přátelská setkání s Emily. Rozvod propíraný tiskem, ve kterém se stává zlatokopkou, se dal očekávat.

alt

Útočiště nachází u Emily, která jí nabízí práci v redakci Lucky. Kate si pronajímá nový byt v domě patřící Davidu Abramsovi. Práce se pro Kate stává jedinou vzpruhou v životním období porozvodových tahanic, a také v momentě, kdy se dozvídá, že Emily zahynula při vlakovém neštěstí. Kate zdědí Lucky a bojuje za něj, aby se stal výdělečným podnikem. V tom jí má pomoci i David Abrams. Boje o výsluní v médiiích na Manhattanu jsou na spadnutí. Mezi Kate a Davidem to silně jiskří, ale oba dva to popírají. Ex-manžel se pokouší zničit oba, ale zahrává si s ohněm.

Děj se může zdát jako vždy příliš jednoduchý, dva muži a jedna žena, kdo s kým skončí a jak dopadne ten zloun. Za sebe mohu říci, že jsem knihu přečetla jedním dechem, jelikož se v příběhu stále něco děje. Pro ženy, které si chtějí odpočinout a mají rády romantiku s troškou napětí, mohu Osud jen doporučit. Jediné, co bych autorce vytkla jsou dlouhé pasáže o tom, jak se Kate a ostatní strojí do šatů té nebo oné značky a podobně. Kdo módu nesleduje velmi zblízka, tak mu to nic neřekne a navíc, kdo si pamatuje všechny kousky oblečení od všech návrhářů a módních domů za posledních pět let?

alt

O autorce:
Louise Bagshawe se narodila v roce 1971 v Londýně. Vystudovala v Oxfordu anglickou literaturu. Vyšlo jí již čtrnáct románů a sama pomáhala napsat scénáře k adaptacím svých knih pro Hollywood. Nakladatelství BB/art vydalo romány Kariéristky, Film, Závist, Profesionálky, Styl jí sluší, Svět ti leží u nohou, A zrodila se hvězda, Úžasná na pohled, Zítra změním svět, Jiskření, Glamour, Sokyně, Vášeň a Touha. Louise Bagshawe také ve společnosti Sony Music spolupracovala s různými rockovými skupinami. Kromě psaní ji zajímá i politika, od roku 2010 je poslankyní britského parlamentu za Konzervativní stranu. Věnuje se charitě, podporuje bezdomovce, děti a nemocné AIDS. Má tři děti s Američanem Anthonym LoCicerem, s nímž se rozvedla po devítiletém manželství. V roce 2011 se znovu provdala za známého hudebního manažera Petera Mensche.

OSUD
Autor:  Louise Bagshawe
Překlad: Lucie Mikolášková
Žánr: romantický
Stran: 304
Vydalo nakladatelství: BB Art
Hodnocení: 75%

Zdroj info o autorce a foto: BB Art


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Hrubý Rohozec

hruby rozhozec 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Ne...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Rybí krev Jiřího Hájíčka – román z jižních Čech (ale nejen odtamtud)

rybi krev 200Sedím v kupé rychlíku Praha – České Budějovice, od stanice Tábor už úplně sama. Nad hlavou v prostoru pro zavazadla můj odřený tmavomodrý kufr na kolečkách, na jeho držadle se ještě houpe cedulka letiště v Rotterdamu. Konečně chvíle samoty, ...


Literatura

Šamanismus a věda ve vzájemné spolupráci – známe, jak posílit mozek

Posilovna pro mozek200Co mají společného šamanismus a neurověda? Oba přístupy přispívají k fyzické a duševní pohodě, bystrému úsudku, duchovnímu uvědomění, růstu a blahobytu, lepším vztahům s okolím, vyšší kvalitě života a větší schopnosti stát...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Dvě slova jako klíč

Dvě slova jako klíč - PLAKÁTVolné pokračování diváckého hitu Úsměvy smutných mužů, v režii Dana Svátka, podle knihy Josefa Formánka, s Davidem Švehlíkem a Ivanem Fraňkem v hlavních rolích. Film Dvě slova...