Teorie velkého třesku od A do Z

Teorie velkého třesku od A do Z

Tisk

altPro všechny fanoušky seriálu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory) připravila autorka Amy Rickman poutavou knihu plnou uvěřitelných i neuvěřitelných informací o tomto pořadu. Nakladatelství XYZ nám pod názvem Teorie velkého třesku od A do Z přináší její překlad, který si jistě najde své čtenáře.

 

Teorie velkého třesku je americký sitcom, který skrze mladé zapálené fyziky ukazuje svět geeků a nerdů. Takoví lidé jsou interesováni jen svými zájmy (tady jde například o vědu, sci-fi, komiksy, videohry) a mají problémy bavit se s obyčejnými lidmi. Na tomto kontrastu je stavěna většina komických situací. Hlavními postavami jsou spolubydlící Leonard a Sheldon, jejich kamarádi Rajesh s Howardem a opozice všech, sousedka Penny.

{youtube}x6H7k3XBlk4{/youtube}

Kniha je skvělým doplňkem seriálu, protože přináší spousty zákulisních informací a zajímavostí, kterých si běžný divák nevšimne. Dozvíte se okolnosti vzniku sitcomu či znělky, na základě čeho seriál vznikal, kdo v něm hostoval a mnohé další věci. Hercům a tvůrcům (Chuck Lorre a Bill Prady) je zde logicky věnováno více prostoru, ale nechybí ani popis často zmiňovaných fyzikálních pojmů, jako je například kvantová fyzika, Dopplerův jev, či Schrödingerova kočka. Kromě doplnění vzdělání můžete žasnout nad tím, co dokázaly seriálové postavy v reálném životě, nebo se smát tomu, co dělají ve studiu mimo natáčení, nebo jaké mají problémy s učením se replik.

alt

Publikaci s brožovanou vazbou a zářivým oranžovým přebalem zdobí fotografie pětice přátel, mezi nimiž nejvíce vyniká usměvavá Penny. V rámci podtitulu, knihy Od A do Z, je rozložení abecední, tudíž si můžete rychle najít informace, které vás zajímají.  Uprostřed se nachází několik kvalitních fotografií buď přímo ze seriálu, nebo zřejmě z osobního archivu představitelů. Kniha je také plná citací z různých časopisů a televizních show, jež dokáží hodně přiblížit povahu a myšlení herců. Je velmi poutavá, čte se skoro sama a hlavně díky ní máte chuť si všechny díly seriálu opět pustit.

Teorie velkého třesku od A do Z
Autor: Amy Rickman
Žánr: seriál, humor
Vydáno: 2012
Stran: 250
Vydalo nakladatelství: Nakladatelství XYZ
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: Nakladatelství XYZ


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Brejšová: Cestování je součástí mého života

archiv Lucie BrejšováVše u ní začalo již v dětském věku, když s rodiči cestovala po rodných Čechách. Poznávat svět se Lucie Brejšová rozhodla po maturitě a tehdy ji cesta zavála do Anglie. Od té doby procestovala se svým manželem celou Evropu, navštívili Argentinu,...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Vyšly Deníky Alana Rickmana – můžete nakouknout do života génia záporných hrdinů

big deniky-alana-rickmana-v80-499588 (2)Po roce, kdy Deníky vyšly ve Velké Británii, se poprvé dostávají také k českým čtenářům. Alan Rickman ztvárnil mnoho záporných hrdinů a do povědomí diváků se dostal především svou první film...


Literatura

Kluk z kostek

kluk z kostek perexKniha o autismu, Minecraftu a rodičovství – to je Kluk z kostek. Tenhle kluk se jmenuje Sam, je mu osm, miluje Minecraft a je autista.

 

 

...

Divadlo

Tady je svět normální

Skorapka perexDivadlo Metro v Praze na Národní třídě uvedlo jako svého hosta hru Skořápka polského autora Marcina Szczygielskiho v režii Luboše Fleischmanna a v podání Divadla Stochov.

...

Film

Největší přehlídka srbského filmu ve Vsetíně

altEvropské filmy se těší velké oblibě a v rámci filmových festivalů jsou horkým kandidátem na zaručený způsob zahnání případné nudy a zajímavým kulturním zážitkem. Specialitou jsou pak festivaly zaměřené pouze jedním směrem. Tedy tím zeměpisným. A právě takov...