Kuchařka Markéty Hrubešové pro vytížené ženy

Kuchařka Markéty Hrubešové pro vytížené ženy

Tisk

kucharka tak varim jaPopulární herečka je dobře známá svou vášní k vaření. Zúčastnila se i pořadu VIP Prostřeno. Zároveň v roce 2011 vydala kuchařku pod názvem Tak vařím já, kde prezentuje své recepty. Kuchařka je určena především pro pracovně vytížené ženy, ale vařit dle ní může určitě každý.

 

Pro začátek zde máme kategorii studených předkrmů, kde najdeme 16 receptů. Mezi zajímavé určitě patří tatarák z uzeného lososa, několik druhů carpaccio nebo plněná zelenina pro děti. Všechny jsou poměrně snadné na přípravu a nezaberou mnoho času. Následují teplé předkrmy, zde jsou švestky v parmské šunce, kuřecí satay špízky či míchaná vejce s kaviárem. Domácí chléb je zajímavou skupinou, jsou zde pouze tři pokrmy. Dětské mini pizzy, foccacia a zejména pivní chléb patří jistě k lahodným soustům. Mezi polévkami se nedočkáme klasických vývarů, ale gaspacha, cuketové, či gratinované cibulové.

Posuneme se přes zeleninu, brambory, těstoviny, rizota, ryby a plody moře až k očekávanému masu a zvěřině. Zde je hned na prvním místě steak z argentinské svíčkové, nad kterým se člověku opravdu sbíhají sliny. Objevíme zde i mnoho dalších, na pohled a jistě i chuťově, zajímavých pokrmů. Telecí játra s malinovou omáčkou, jehněčí kotlety a kachní prsa s brusinovou omáčkou jsou jen střípkem z výběru.

kucharka tak varim ja hrubesova


Závěrečné dezerty jsou třešničkou na dortu. Kdo má rád sladké, jistě si přijde na své. Čokoládový dortík s hořkým srdcem, tiramisu nebo borůvkový cheescake přináší chuťovky na závěr.

Celá kuchařka je velmi hezky zpracovaná. Jednotlivé recepty doprovází ilustrační fotografie a najdeme v ní i několik fotek autorky. Samozřejmě těžko říct, kdo z nás v dnešní uspěchané době, má čas vařit předkrmy či dezerty. Jestli si však chcete udělat výborný nedělní oběd nebo vás vaření prostě baví, mohu knihu Tak vařím já určitě doporučit.

Tak vařím já
Autor: Markéta Hrubešová
Žánr: Kuchařka
Vydáno: 2011
Stran: 200
Vydalo nakladatelství: Mladá fronta
Hodnocení: 85 %

Zdroj foto: Mladá fronta


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

POKEC s Terezou Kostkovou a Liborem Boučkem

pokec 200Moderátorská esa Terezu Kostkovou a Libora Boučka veřejnost moc dobře zná. Co mají společného? Mají za sebou moderování velkých televizních show. Tereza bravurně uvedla (spolu s Markem Ebenem) StarDance…když hvězdy tančí, TýTý nebo Silvestr. Libor má v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Přežije poslední skupinka lidí upírský Hon?

Nakladatelství Fragment přináší mladým čtenářům dystopii Hon, jejímž autorem je mladý americký spisovatel Andrew Fukuda. Jedná se o nový příběh z řady young adults, který se tentokrát odehrává ve světě, v němž vládnou upíři, kteří sami sebe nazývají lidmi, a  hrstka přeživších glupanů (lidí) pro ně představuje luxus...


Literatura

Komiksoví Muži, kteří nenávidí ženy jsou kompletní

Larsson perexSlavná trilogie Milénium Stiega Larssona dobyla svět. Čtenáři po celém světě hltají romány s investigativním neúplatným novinářem Mikaelem Blomkvistem a hackerkou Lisbeth Salanderovou. Stejně tak milovníci audioknih naslouchají v...

Divadlo

Divadelní Rock for People

Letošní, 18. ročník Rock for People byl beze sporu výjimečný po všech stránkách a jen tak někdo na něj nezapomene. Jedním z těch unikátů byla i rozsáhlá divadelní scéna s bohatým programem. Na některých festivalech se čas od času najde prostor ...

Film

Víly z Inisherinu se jen plouží

Vily 2Přeceňovaný dramatik Martin McDonagh, jenž se u nás proslavil pokrokářským požadavkem, že postavu černocha nesmí hrát nikdo jiný než černoch, se dopustil i několika filmů, které opíral o morbidní humor a různě vyšinuté postavy (V Bruggách, Sedm psychopatů, Tři...