Komiks, který nezklame? Ghost Rider: Cesta slz

Komiks, který nezklame? Ghost Rider: Cesta slz

Tisk

ghost rider cesta slzTak takhle nějak to má vypadat. Vezmete si do ruky komiks a očekáváte skvělý příběh, který doplňuje mnoho akce, nádherná kresba a i nějaké to morální ponaučení. Ghost Rider: Cesta slz vás zaručeně nezklame. Jedná se totiž o knihu z pera světoznámého Gartha Ennise. Myslím, že nemá ani cenu ho znovu představovat, protože jeho jméno přesahuje hranice všech možných i nemožných multižánrů. Ti, kdo chtějí, si o něm můžou přečíst v jiné z mých komiksových recenzí nebo na internetu.

Nezdržujme tedy a pojďme hned k tomu podstatnému. Hlavní „hrdina“ Travis Parham bojuje v Konfederační armádě, kde ve snaze zachránit svého přítele je vážně zraněn. Na pokraji smrti ho zachrání Caleb a vezme ho do domu za svou rodinou. Po zotavení plánuje cestu na západ, aby vydělal peníze. Učiní tak, ale vrátí se zpátky. Po návratu zjišťuje, že Caleb i s rodinou byli označeni za zloděje a otroky pro barvu svojí kůže, a proto byli zavražděni zlodějskou skupinou padoucha Reagana a jeho kumpány. Parhama v tu chvíli začne zajímat jen pomsta. Vydává se proto po jejich stopách s úmyslem je zabít. Nicméně je překvapen přítomností dalšího temného jezdce, který vypadá, jako by vzešel ze samotného pekla se stejným cílem.

ghost rider cesta slz

Příběh je skvěle nalajnovaný. Nejsou v něm absolutně žádné nesrozumitelnosti, překlepy ani omyly. Čtení tohoto komiksu bych přirovnal k dýchání. Tato kniha vám bude připadat po pár stránkách tak pohlcující, že úplně zapomenete na to, že čtete a budete plně sledovat jednotlivé scény s lehkostí profesionální baleríny.

ghost rider cesta slz

Co se týče kresby, patří k nejdokonalejším v oboru. Je to ale zbytečné zmiňovat, protože cokoli, co vyjde od Marvelu, byste těžko mohli posuzovat za špatný grafický komiks. Navíc kreslíř Clayton Crain (mimo jiné Sensational Spider-Man) patří dnes mezi ty nejlepší. Jeho surová a agresivní kresba na vás bude působit tajemně, ale ne depresivně. Spíše jako by vám chtěl říct: „Ahoj! Vítejte v pekle! Ale nebojte! Bude se vám tady líbit!!!“

ghost rider cesta slz

Tento prequel Ghost Ridera: Cesta do zatracení si určitě zaslouží jedno z nejvyšších pater komiksových hvězd tohoto roku a neměl by ho propásnout žádný komiksový fanoušek. Osobně podotýkám, že se jedná zatím o nejsvižnější komiks, jaký jsem letos četl, a budu doufat v pokračování série od dua Ennis – Crain do budoucna. Možná jsem v této recenzi až příliš osobní, ale u tohoto kousku si zkrátka nemohu pomoci. Ode mne naprosté absolutorium.

ghost rider cesta slz

Ghost Rider: Cesta slz
Vydavatelství: BB Art
Rok: 2012
Počet stran: 144

Zdroj foto: BB Art


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arakain se na klubové turné moc těší!

200rozNaše skupina Arakain se na podzim chce vrátit ke kořenům svým turné Thrash Club Tour 2013, jež bude věnováno prvním dvěma album. Jak se kluci připravují a jaký mají názor na atmosféru klubů?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dvě ženy, jeden muž. Která si získá jeho srdce?

Ta ktera prohraje perexKdyž nádherná Piper poprvé uviděla atraktivního právníka Lea, hned věděla, že je to ten pravý. Má jen jedinou chybu Snubní prsten. Piper však ví, že žádné manželství netrvá věčně. A Leo jí za případné potíže stojí...


Literatura

Praobyvatelé Severní Ameriky: Indiáni

indiani 200V červenci u nakladatelství Universum vyšlo druhé vydání výborné knihy Thomase Jeira Indiáni, které nabízí ucelené informace pro všechny zájemce o pohnuté osudy domorodých obyvatel Ameriky.

 

...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede brilantní komedii Dealer´s Choice

Dealers Choice 200Nový rok začal před pár dny a Slovácké divadlo už hlásí první premiéru. Představí ji v sobotu 14. ledna a jedná se o brilantní komedii Patricka Marbera Dealer´s Choice, která se s obrovskými úspěchy uvádí po celém světě.

...

Film

Lze vůbec nalézt cestu z beznaděje?

Cesta ven perexRoku 1971 se poprvé uskutečnil Mezinárodní romský sjezd, který doporučil, aby namísto prý urážlivého termínu „cikáni“ bylo přijato pojmenování „Romové“. Takže bělošská majorita – aspoň v oficiální rovině – přešla na politicky korektní v...