Ve Zlíně se připravuje nový kulturní festival, který návštěvníky zavede do Itálie a Japonska

Ve Zlíně se připravuje nový kulturní festival, který návštěvníky zavede do Itálie a Japonska

Tisk

culturea zlin japonsko italieÚplně nový kulturní festival s názvem Culturea chystají studenti Fakulty multimediálních komunikací zlínské univerzity. Jeho cílem je představit každý rok několik zemí poukázáním na jejich kulturu, zábavu a zajimavosti. První ročník se bude konat 24. a 25. dubna 2013 na téma Japonsko a Itálie.

 

V tomto týdnu se konala tisková konference, na které se projekt představil světu a započaly práce na jeho přípravě a propagaci. „Festival chce oslovit všechny obyvatele Zlína, podpořit poznávání různých kultur, vzbudit touhu po cestování a také zpestřit šedivé dny,“ shodují se manažerky festivalu Žaneta Konečná a Kateřina Černá.

Co nabídne Italský den

V rámci italského dne (24. dubna) se návštěvníci mohou těšit na divadelní komediu ve stylu dell´arte, lidské šachy z italského města Marostica odehrávající se na náměstí Míru či na klasické italské filmy promítané ve Velkém kině. Zajímavostí určitě bude i live cooking v menze Univerzity Tomáše Bati.

culturea zlin japonsko italie

Co přinese Japonsko

Milovníci Japonska si rádi zahrají tradiční japonské hry nebo budou sledovat anime či reality shows. Milovníci moderní techniky mohou navštívit game stage, kde si mohou zahrát na konzolích Wii či zaskákat na DDR podložkách. Během dne proběhnou workshopy kaligrafie a origami a také nebude chybět live cooking tradičních japonských pokrmů.

Ředitelka Ústavu marketingových komunikací Olga Jurášková dodává: „Myslím si, že je to pěkný a užitečný projekt, který má velký potenciál do budoucna. Líbí se mi nadšení našich studentů a chuť připravit něco, co má smysl nejen pro ně, ale i pro zlínskou veřejnost.“

 

Festival Culturea
Téma: Itálie a Japonsko
Termín: 23.-24. dubna 2013

Zdroj informací a foto: www.culturea.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Syrovátka: „Stačí něco vyšpulit – a je to hned!“

syrovatka perexSpisovatel Jiří Syrovátka (*1959), představitel vedlejších a spodních literárních proudů je zpátky na scéně. Po několikaleté pauze o sobě dává vědět černou groteskou Hypochondr z periferie. Kniha plná seb...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vina – útlá kniha se silným obsahem

vina 200Kniha Vina německého právníka a spisovatele má na obálce větu „Odhalit pachatele bývá snazší než najít viníka.“, která je jejím velmi silným shrnutím.

 

...

Literatura

Pohled z druhé strany – Státní bezpečnost ve světle nových materiálů

bezpecnost perexLetos je tomu právě čtvrt století, kdy byla rozkazem ministra vnitra Richarda Sachera zrušena obávaná represivní složka komunistického režimu – Státní bezpečnost (StB). Přestože od jejího zrušení uplynula...

Divadlo

Na podzim do divadla: Cudnost ledovců

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Přijměte pozvání na jedinečný projekt Cudnost ledovců do Divadla Archa.

...

Film

Generace Jihlava

Generace 200Dokumentů v kinech můžeme stále vidět mimořádné množství - a zájem publika o ně zdá se neslábne. Z jedenácti českých filmů, které byly v prvním čtvrtletí letošního roku nasazeny do kin, jsou tři dokumenty. Zastoupení se tak pohybuje mezi pětinou...