Darda v podání Báry Hrzánové: Vzpruha pro ženy, co maj v životě pech!

Darda v podání Báry Hrzánové: Vzpruha pro ženy, co maj v životě pech!

Tisk


darda douskova hrzanovaDarda
- audiokniha - je volným pokračováním bestsellerů Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák autorky Ireny Douskové. Audioknihu předčítá nepřekonatelná Barbora Hrzánová. Její melodický hlásek má spoustu poloh a tak všechny postavy dostávají nezaměnitelnou charakteristiku.

 

Příběh se odehrává v současnosti a jeho hlavní hrdinkou je Helenka Součková, kterou můžete znát již z románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák. Dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvláště obtížné v situacích, do kterých se nečekaně dostane. Nejdříve ji opustí manžel Jindřich Darda, protože si, zcela pragmaticky, najde mladší milenku. Po trápeních s rozchodem následuje další darda - Helena závažně onemocní a prožívá stavy, které zná každý těžce nemocný člověk. Irena Dousková svou knihu pojala jako závěrečnou část trilogie, s jasnými autobiografickými rysy. Skutečný prožitek mezních situací a schopnost jeho sdělení je neocenitelnou předností zajímavého, vtipného a silného románu.

Samotné vyprávění je proloženo vtipnými básničkami o lamách a velbloudech, jsou to vlastně takové kratinké bajky. Helenka Součková a její děti se baví tím, že na různé rodinné situace napasují nějaké velbloudí nebo lamí verše, jako například: „Když už nemůže být vůdce, stane se z velblouda svůdce“.

DARDA

Audiokniha má 20 kapitol, z nichž každá trvá zhruba 20-30 minut. Tato verze kompletu Vám díky možnostem digitálního světa přináší kapitolu 17 v nezkrácené podobě - tedy o cca 9 minut delší než je na fyzických CD!

Jednotlivé kapitoly jsou zakončeny hudebními motivy, které dokreslují atmosféru právě vyslechnutého vyprávění a jsou příjemným předělem, během kterého se vám utřídí v hlavě myšlenky a dojmy.

Darda
Autor: Irena Dousková
Interpret: Barbora Hrzánová
Délka: 6 hod. 40 min.
Hodnocení: 85%

Zdroj foto: Audiotéka.cz



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Chtěla bych vyfotit štěstí,“ sní fotografka Sára Saudková

Maminka čtyř dětí, fotografka a charismatická dáma. To vše a mnohem více je Sára Saudková, která vám nyní dovolí nahlédnout do jejího nitra.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Příjemná oddechovka nejen na dovolenou

nejdrazsi suvenyr200Petře Š. Jirglové vyšla další kniha, po románu z Anglie tentokrát Nejdražší suvenýr odehrávající se v Mexiku a Praze.

...

Literatura

Kéž bys tu byl, píše oblíbená autorka Jodi Picoultová

Kéž bys tu byl

Oblíbená autorka světových bestsellerů Jodi Picoult napsala další knihu, kterou nyní vydalo nakladatelství Ikar pod názvem Kéž bys tu byl. Opět můžeme očekávat zajímavý příběh, dobrou psychologii postav a kvalitně napsaný román. T...

Divadlo

Komediomat: “Vždycky se snažíme o určitou míru kultivovanosti a inteligentní humor.”
ImageMáte rádi Whose Line Is It Anyway? Nebo českou či slovenskou Partičku? Pak si jistě rádi přečtete rozhovor s improvizační partou Komediomat, která brázdí česká divadla a přináší do nich smích, ú...

Film

Mobil a jeho tajemství: Film ZNÁMÍ NEZNÁMÍ odkryje pravou tvář každého z nás

Znami neznami 200Filmová komedie, která se zapsala do Guinnesovy knihy rekordů, míří do českých kin. Příběh party přátel odkrývá tajemství, která mezi sebou skrývají. Snímek ZNÁMÍ NEZNÁMÍ přichází do kin 31. března 2022.

...