Nejúspěšnější audioknihou roku 2012 je Steve Jobs z nakladatelství Práh

Nejúspěšnější audioknihou roku 2012 je Steve Jobs z nakladatelství Práh

Tisk

steve jobs obalka 200Poprvé v historii udílení prestižních ocenění Český bestseller byla vyhlášena nejúspěšnější audiokniha. Za rok 2012 se jí stala audio verze bestselleru Waltera Isaacsona Steve Jobs v interpretaci herce Martina Stránského. Na slavnostním galavečeru, který se konal v sobotu 26. ledna v kongresovém sále pražského hotelu DUO, ocenění převzal Martin Vopěnka z nakladatelství Práh, které audioknihu vydalo.

Do užší nominace na nejúspěšnější audioknihu za loňský rok v České republice se dostaly také tituly Stieg Larsson: Dívka, která si hrála s ohněm (ADK Prague, čte Martin Stránský), Michal Viewegh: Mafie v Praze (Audiotéka, čte Jiří Dvořák), Christopher Paolini: Eragon (Fragment, čte Martin Stránský), Jonas Jonasson: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (Panteon, čte Martin Stránský). Rozhodujícím kritériem byl počet prodaných kusů za období od 1. ledna do 31. prosince 2012.

Pořadatelem galavečera s vyhlášením nejprodávanějších knižních novinek za rok 2012 Český bestseller byl internetový obchod a síť kamenných knihkupectví KNIHCENTRUM.cz. Ocenění za nejúspěšnější audioknihu bylo předáno ve spolupráci s Audiotéka.cz.

steve jobs audikniha cena

Projekt Audiotéka.cz, první a jediný svého druhu v České republice, aktuálně nabízí 1 277 titulů digitálních audioknih nejrůznějších žánrů ve formátu MP3 nejen pro přímé stažení do počítače, ale díky aplikacím také do mobilního telefonu, na iPad nebo tablety s Androidem. Audiotéka.cz vstoupila na tuzemský trh v říjnu 2011 a dnes má více než 37 000 registrovaných uživatelů. Mobilní aplikace Audiotéky mají více než 50 000 stažení a počet prodaných audioknih v roce 2012 dosáhl úctyhodných 25 000. Stále více lidí využívá možnost stáhnout si audio verze knih podle svého výběru a poslechnout si je kdykoliv se naskytne vhodná příležitost. Třeba při čekání v dopravní zácpě nebo u lékaře, během jízdy autem či vlakem, při domácích pracích, aktivním pohybu... „Zájem o audioknihy roste, ostatně také proto jsme se rozhodli poprvé vyhlásit a ocenit nejúspěšnější audioknihu za uplynulý kalendářní rok. Audiotéka spojuje knihy s moderními technologiemi, dává knihám nový rozměr a odstraňuje bariéry, které dnešní rychlá doba staví čtenářům do cesty. K poslechu audioknih není třeba mít otevřené oči, volné ruce k obracení stránek, ani dostatek času a klidu. Kdykoliv a kdekoliv, stačí jen začít poslouchat,“ říká Břetislav Hanzel z Audiotéky.

steve jobs obalka

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vánoční příběh pod drobnohledem autorů

vanocni pribeh 200Na trhu se objevila nová knížka pro celou rodinu s názvem Vánoční příběh. Jde o dobrodružný fantasy příběh pro děti i dospělé, který si pohrává s vizí tradičních vánočních atributů. Více nám o ní pověděli autoři <...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Naučte se pořádně využívat bylinky české zahrádky
 

bylinky 200Vydavatelství CPress se drží moderních trendů a tak vydalo knihu zaměřenou na bylinky z našich zahrad od zkušené farmářky z jižních Čech.

...

Divadlo

Pražská divadla v březnu: emoce, napětí i dojetí

divadlobrezen1 perexNabídka v početných pražských divadlech je při plné sezóně skutečně rozmanitá. Přinášíme tipy, kam se vypravit za nejblizším zážitkem. Divadlo Disk láká na své absolventské Letovisko plné ironické drásavosti, Divadlo Rokoko zve ...

Film

Financování filmu jako aspekt kulturní politiky

financovani filmu perexPetra Bilíka, profesně spjatého s olomouckou univerzitou, si vybavíme hlavně jako autora cenné monografie Ladislava Helga, jednoho z „prokletých“ tvůrců ze 60. let, jenž se po letech zákazů už nikdy nevrátil k aktivní...