Punisher: Barracuda

Punisher: Barracuda

Tisk

punisher 200Akce, sex, násilí! Hlavní tři prvky vyskytující se v šestém pokračování série o Punisherovi. Náš slavný zmrdobijec se v této části své cesty dostane z New Yorku až do sluncem oděného Miami. Jeho úhlavním nepřítelem je drsnej zabiják Barracuda, který nejde pro ránu daleko a s nikým se nepáře. Jeho slovník zahrnuje hlavně vulgarismy, z nichž jedno používá ustavičně pro oslovení nebo prostě proto, aby si ulevil. Jedná se o slovo popisující ženské přirození začínající na p.

Barracuda však není jediným problémem Punishera. V cestě mu totiž stojí hlavní hráč jedné velké korporace Harry, jenž si hraje tak trochu na Boha a snaží se vytřískat peníze na elektřině určené pro právě slunnou Floridu. Do všeho se zapojuje ještě pravá ruka Harryho Dermot. Ten také není žádným svatouškem ve světě špíny a neřestných intrik v Punisherově světě, protože je to právě on, kdo Harryho ženě pravidelně roztahuje nožky.

Garth Ennis a Goran Parlov vám nabízejí další z krvavých zážitků s Punisherem. Při čtení ani nevíte, komu pořádně fandit. Punisher, známý vykonavatel dobra, působí mnohdy jako osamělý kovboj s nasraným výrazem, koltem u pasu číhající na svou kořist. Nejdříve však samozřejmě musí zjistit, po kom to vlastně vůbec jde. Barracuda na druhou stranu je týpek užívající si života každým coulem. A možná právě pro svou povahu příběh neskutečně oživuje i doplňuje o zábavné momenty (velice rád krmí zvířectvo svými nepřáteli nebo jeho úsměv se zlatými zuby s nápisem FUCK YOU je prostě dokonalý, dokud mu nějakej chlap nevyrazí určitý písmena – a nejenom to).

Kresba? Tak to je celkem zbytečné rozebírat. Stačí jen říct, že se jedná o mistrnou moderní práci zasluhující nejvyšší hodnocení. Jednotlivé obrazy v knize se mi v hlavě vybavily jako scény ve velkolepém americkém akčním filmu (kéž by k tomu došlo a studia by to napadlo zrealizovat).

Opravdu musím pochválit vynikající scénář Ennisův a vyzdvihnout bravurní překlad Richarda Podaného, díky němuž jsem měl z knihy stoprocentní zážitek.

Koupit či nekoupit? Za mě? Určitě do toho jděte. Jedná se o dílo přesahující u mě dokonce můj dosavadní nejoblíbenější poslední komiks o jezdci z pekla. Pokud by to šlo, dal bych více procent, než mám tu možnost udělit.

Tato série o Punisherovi se řadí mezi to nejlepší, vedle pár dalších, jaké čtenář může mít k dispozici.

punisher

Punisher MAX: Barracuda (Punisher Max 6: Barracuda)
Garth Ennis, Goran Parlov
Překlad: Richard Podaný
Kategorie: Komiksy
Vyšla 17. 10. 2012
Stran: 144
Vazba: brožovaná
Nakladatelství: BB art
Hodnocení: 100/100

Zdroj foto: BB art


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (2.část )

Brabec perexVyprávění Vladimíra Brabce pokračuje a vy se dozvíte, jak se stalo, že nocoval na italském hřbitově mezi nebožtíky, že chystá knihu, proč ho naštval Sir Thomas Sean Connery, o čem si popovídal s Mastroiannim a proč Jack Lemmon nepřijel do Karlo...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Když mrtvý muž vyřizuje účty

brka200Finský autor Antti Tuomainen není pro českého čtenáře velkou neznámou. V českém překladu už spisovateli vyšly tři knihy detektivního žánru. Ta čtvrtá, nejnovější, je ale docela zvláštní dílko. Detektivka, u které se dá zasmát, neboť zjistíte, že i mrt...


Literatura

Změňte svůj život za 28 dní

poradek v hlave200Začátek nového roku bývá vždy spjatý s mnoha předsevzetími a přáními. Nejčastěji chceme zhubnout, přestat kouřit, začít více sportovat, zdravě jíst, naučit se nový jazyk či nějakou dovednost, najít lásku, vyhrát v loterii, více odpoč...

Divadlo

Tajem staré lišky Báry Hrzánové: Báječný životopis svérázné herečky

hrzanova 200Životopisné knihy jsou mojí vášní. Ne, že bych je vyhledávala, ale když se mi dostanou do ruky, nepohrdnu a patřičně si je vychutnávám: pokaždé totiž mají jinou chuť. Záleží na osobnosti, o které je tu psáno. Jinak si čtu o Nigelle Lawson, jinak o Frediem Mercurym.

...

Film

Střihoruký Edward je dokonalá klasika

strihoruky edwardStřihoruký Edward (1990) je dokonalá klasika. Johnny Depp si ve filmu vystřihl roli mechanického nekňuby, nad kterým se ustrne nejeden člověk a zvlhne nejedno oko. Mohl být šermí...