Banda 1: Karty jsou rozdaný

Banda 1: Karty jsou rozdaný

Tisk

banda karty jsou rozdany200Jméno světového komiksu Garth Ennis (Hitman, Punisher, Preacher) spolu s Darickem Robertsonem (Transmetropolitan, Fury) nám přináší příběhy jednoho uskupení, které nemá obdoby.

 

 

Francouz, Řezník, Mateřský mlíko, Hughík, jenž byl vytvořen podle slavného britského herce Simona Pegga, jehož úvodník naleznete na začátku knihy, a Ženská tvoří takzvanou Bandu. Tato Banda dohlíží na neřesti superhrdinů v americkém New Yorku. Hlavním zájmem naší Bandy je skupina zvaná Týpci. Jedná se o hrdiny se zálibou v častém sexuálním ukojení a neberou při tom ohled na běžné smrtelnice trpící při těchto praktikách. Naše strážná policie, jež na ně dohlíží, se rozhodne jít jim řádně po krku. Kromě této hlavní dějové linie se objevuje ještě takzvaná Sedmička s pěkně prasáckým vedením. Zkrátka superhrdinové působí převážně jako herci hrající v pornu ve srandovních cirkusových oblečcích, zatímco tvrdá Banda jim chce pořádně nakopat zadky. Ptáte se, jak se jim ale mohou vyrovnat, když superhrdinové bývají přece tak silní? To vám neprozradím. Co vám však dám jako ochutnávku je situace, kdy do Sedmičky má přibýt nový člen, Hvězdička, strašně hodná holka, od níž se ale vyžaduje orální sex, aby mohla být přijata. Takže pak se ani nedivíte, že takovýmto a jim podobným superhrdinům chtějí členové Bandy dát pár hodně tvrdých ran, aby se vzpamatovali.

Při čtení jsem měl pocit, jako bych scénář psal já sám nebo nějaký můj kamarád, protože výrazy jako cajk nebo to mi ho vyndej slyším na každém rohu mezi svými vrstevníky dnes a denně. Kresba je neskutečná. Rozdrcené obličeje, barvy, detaily, všechno sedí jako pozadí na hrnec. O vtipné hlášky i drsňácký humor zde taky není nouze. Fanoušci nahotinek si také přijdou na své. Jde vidět, že některé kreslíře tvoření určitých věcí baví možná i víc, než je zdrávo. Ale samozřejmě to je jen dobře, protože pak všechno vypadá realisticky, profesionálně i anatomicky správně.

Nemám, co bych vytkl. Opravdu špička komiksového ledovce. Od začátku do konce jsem měl úsměv na tváři nebo jsem byl plný očekávání, jak to bude pokračovat. Určitě to u mě ze žebříčku z prvního místa sesadilo i prvního Punishera, při nejmenším se tato dvě díla o jedničku mezi sebou urputně perou. Za mě absolutorium.

banda karty jsou rozdany

Banda 1: Karty jsou rozdaný (The Boys 1: Name of the Game)
Garth Ennis, Darick Robertson

Překlad: Darek Šmíd
Kategorie: Komiksy
Nakladatelství: BB/art
Vyšla 13. 2. 2013
Stran: 152
Hodnocení: 100/100

Zdroj foto: BB/art


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadelní svět má tendenci poměrně dobře kopírovat celkové nastavení společnosti

Janka Ryšánek S. Janka Ryšánek Schmiedtová doposud autorsky a režijně pracovala na více než šedesáti inscenacích po celém Česku a Slovensku. Mimo jiné i na projektech "Divadlo v socialní akci" s lidmi z náhradní rodinné péče a s matkami samoživitelkami. Je šéfredaktorkou časopisu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Poklidní Živí mrtví již po třinácté

Zivi Mrtvi 200Nakladatelství Crew nám třikrát ročně nabízí pochoutku ve formě černobílé komiksové série Živí mrtví. Nyní na nás vyrukovalo se 13. dílem, jeNž nese název Těžká cesta zpět. Směle čtěte dále a dozvíte se, jak se kniha vyvedla, jak pokračuje p...


Literatura

Češi 1938 aneb jak Beneš ustoupil Hitlerovi

cesi 1938 200Nedávno vyšel dlouho očekávaný předposlední (v časové posloupnosti však v pořadí teprve druhý) díl komiksového seriálu Češi – Jak Beneš ustoupil Hitlerovi.

 

...

Divadlo

Slavná herečka a její studentka. Která z nich si zahraje v nově otevřeném Národním divadle?

Peskova divadlo perexEliška Pešková (Miroslava Pleštilová) je divadelní hvězda, úspěšná učitelka herectví a žena divadelního podnikatele Pavla Švandy ze Semčic. Otýlie Malá (Iveta Hlubučková) je zas mladá dívka, která ze všeho nejvíc touží stát s...

Film

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

sirotcinec 200Do českých kin vtáhl nový fantasy příspěvek: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Tentokrát se neodehrává v nějaké smyšlené zemi, ale v našem reálném světě, na velšském ostrůvku - a pak v jeho minulostních podobách. Slečna Peregri...