Punisher opět tvrdě nakopává zadky

Punisher opět tvrdě nakopává zadky

Tisk

punisher muz z kamene 200MAX série Punishera pokračuje sedmým komiksem nazvaným Muž z kamene. Tentokrát se Frank Castle vydává až do Afghánistánu, kde svede souboj se zákeřným ruským parchantem jménem Nikolaj Alexandrovič Zacharov. Do hry vstupuje i zákeřný a podlý Rawlins s jeho bývalou ženou, drsňačkou O’Brianovou. Nechybí ani pravá ruka Zacharova – Dolnovič, kterej je zatraceně nebezpečnej a nejhorší na tom všem je, že se mu to zabíjení vážně líbí.

 

Každý s někým řeší nějaký spor. Frank ten hlavní se Zacharovem, O’Brianová zase se sedmi Talibánci, kteří ji násilně přefikli, Dolnovič s každým kromě samotného generála Zacharova. K tomu ještě O’Brianová má v hledáčku svého bývalého Rawlinse, kterej, když jde o kejhák, by prodal i vlastní matku a snaží se z toho vždycky vytěžit maximum.

Sedmý Punisher je nabitý akcí, krví a zase akcí. Garth Ennis s Leandrem Fernandezem si zase berou do rukou kulomety a perou to do nás hlava nehlava, a k tomu ještě jim na krku plandá vojenská známka s nápisem mládeži nepřístupno. Pravý vojenský peklo zažijete s touto knihou a nic jiného. Nic víc, nic míň. Čirá brutalita, hláškující postavy křičí skoro z každé stránky a vy pořád budete chtít víc a víc.

Barvy jsou nádherné. Nevím jak vy, ale já si na černobílé komiksy ne a ne zvyknout. Může být ten komiks sebelepší, ale mě prostě nezaujme. Byly časy, kdy jsem to překousl. Ale přece když si vezmu do ruky komiks, očekávám od něho nejen kvalitní příběh, ale taky, aby ty barvy na mě dělaly nějakej dojem, nemluvě o tom, že barvy charakterizují v některých komiksech například hrdinovu náladu a tak dále.

Scénář je bravurností a ukázkou kvality moderního komiksu. Autor se opět, jak jsme u této série zvyklí, nebál použít vulgarismů, které dialogům jen pomáhají, dodávají jim nezbytně potřebnou sílu a oživují je. A nesmím opět opomenout brilantní překlad Richarda Podaného, který si mistrovsky pohrává s převodem geniálních myšlenek do našeho jazyka.

Nemá moc cenu tady dále básnit. Kdo zná předešlé díly a obdivuje Punishera, tak ví, co se mu dostane do ruky. Pro mě zatím nejkvalitnější série, jakou jsem kdy četl.

punisher muz z kamene

Punisher MAX: Muž z kamene (Punisher Max 7: Man of Stone)
Garth Ennis, Leandro Fernandez

Překlad: Richard Podaný
Kategorie: komiksy
Nakladatelství: BB art
Vyšla: 10. 4. 2013
Stran: 144
Vazba: brožovaná
Hodnocení: 95/100

Zdroj foto: BB art


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vadim Petrov: Novou hudbu již neskládám, ale některé skladby formuji do koncertní podoby

Vadim Petrov PEREXUznávaný český hudební skladatel Vadim Petrov je ve svém oboru osobností, která požívá v uměleckém prostředí vážnosti a respekt. Při našem setkání na zahradě jeho domu v Hlubočince u Prahy z něj sršela životní energie a ochotně se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pokusila se utéct před svou minulostí. Nakonec jí vběhla přímo do náručí

Posledni lzi perexJenna Masonová má dokonalý život. Je úspěšnou animátorkou. Bydlí v nádherném domku u pláže. Má milovaného syna Joshe, který po ní zdědil umělecké nadání. Její okolí nemá ani nejmenší tušení, že kdysi byla někým úplně jiným. Lily Car...


Literatura

Cesta do blikajícího pekla aneb může se to stát i vám

cesta-do-blikajiciho-pekla 200V nakladatelství Pointa vyšla kniha Šárce Medkové, kterou někteří mohou znát z jejího blogu na iDnes.cz. V Cestě do blikajícího pekla přináší velmi osobní zpověď.

 

...

Divadlo

Celebrity

Celebrity 200Představení Celebrity je spíše než hrou hořkou výpovědí o stavu dnešní doby, a to nejen života celebrit, chcete-li slavných osobností, ale i našich životů a toho, co vše jsme schopni obětovat v zájmu naší důležitosti.

Film

Co přinesou ozvěny Febiofestu ve Zlíně

febiofest 200V tomto článku bychom vás rádi informovali, na jaké filmy můžete vyrazit od 15. do 17. dubna do zlínského Golen Apple Cinema v rámci regionálních ozvěn Febiofestu.

...