Batman má problémy s ptactvem

Batman má problémy s ptactvem

Tisk

batman sovi tribunal 200Scott Snyder (Americký upír) s Gregem Capullem (Spawn), který mimo jiné dělal i obaly k deskám kapel jako Korn nebo Disturbed, dali hlavy dohromady a přináší nám to nejlepší z moderního světa Gotham City.

 

 

 

Bruce Wayne se nyní musí potýkat se společenstvím tak mocným, až jednomu z toho běhá mráz po zádech. Jejich symbolem je sova, říkají si Soví tribunál a nárokují si vlastnictví na Gotham, a to se Batmanovi samozřejmě ani trochu nelíbí, protože Gotham je přece jeho město.

Tentokrát jde opravdu našemu maskovanému mstiteli o život, jelikož vedení rady Sovího tribunálu nejenže zná dokonale architekturu celého města, ale také cvičí speciální bojové válečníky, které umějí přivést zpět k životu. Bruce Wayne se tak nejednou ocitne v ohrožení vlastního života, ale i životů lidí v jeho blízkosti.

K dostání jsou u nás dvě verze knihy. První je klasicky brožovaná a druhá má vazbu vázanou. Já jsem měl na recenzi k dispozici vazbu první, tedy brožovanou, s níž jsem byl nadmíru spokojen.

Snyderův scénář je perfektní. Někdy se stává, že i v kvalitních komiksech jsou jednotlivé obrazy někde chaoticky uspořádány a nedávají tak smysl, za to vše ale většinou nese vinu scénárista. Tato kniha se úspěšně těmto chybám vyhýbá a už i na Americkém upírovi, spolu se Stephanem Kingem, Snyder dokázal, že svému řemeslu rozhodně rozumí.

Kresbě také není moc co vytýkat. Není se čemu divit, protože Greg Capullo je opravdové eso a dokazují to i jeho kresby v hudební branži, jak jsem zmínil již v úvodu.

Kniha jako třešničku na dortu na konci skrývá skvostné alternativní obálky Batmana.

Jediné, co mě na knize zamrzelo, byl její konec. Ne z důvodu, že by byl špatný. To ani zdaleka ne! Ba právě naopak! Jen jsem si připadal úplně stejně, jako když se díváte na seriál, díl končí v akčním okamžiku, vy jste napjatí jak lano oběšeného muže, ale musíte si prostě počkat na další epizodu.

batman sovi tribunal

Batman – Soví tribunál
Scott Snyder, Greg Capullo

Překlad: Jiří Pavlovský
Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Vydalo: CREW s.r.o.
Hodnocení: 100/100


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejcennější je důvěra, říká Vladan Drvota

Vladan Drvota  portrét (2)Říká, že jeho snahou je v médiích hledat nejvhodnější prostor pro umělce, kteří potřebují představit svoji novou tvorbu a nepovažuje tedy za úplně vhodné, aby interview poskytoval on...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Co by se lidé mohli a měli naučit o umírání a o smrti

o smrti a umirani200Dnes jsem nezvolila zrovna radostné téma, nicméně stále více lidí cítí potřebu umět si poradit v situaci, kdy se v jejich blízkém okolí nebo přímo u nich objeví závažná nemoc, navíc v terminálním stádiu. Na tuto situaci nejsme ni...


Literatura

Přítelkyně? Matka? Kdo vyhraje souboj o Danielovo srdce?

 

Přítelkyně, perex

Debutový román anglické producentky Michelle Francesové mne upoutal už na první pohled. Obálka působícím dojmem odpočinkového letního čtení lehce klame tělem. Stačí otočit stránku na anotaci a zjistíte,...

Divadlo

Pohled z mostu: Mimořádné lidské drama o spalující vášni

Pohled z mostu200Arthur Miller je jistě vedle Eugena O’Neilla, Tennesseeho Williamse a Edwarda Albeeho vrcholným americkým dramatikem 20. století – a jedním z mála nesporných moderních dramatických klasiků. Z jeho významných her už diváci Městského d...

Film

Porozumět Lustigovi...

Přítomnost Arnošta LustigaNakladatelství Mladá fronta se rozhodlo vydat, řekněme, přímé svědectví o osobnosti Arnošta Lustiga, jednoho z nejdůležitějších českých spisovatelů píšícího o holocau...