Anketa Neviditelný herec v plném proudu

Anketa Neviditelný herec v plném proudu

Tisk

herec perexJiž téměř měsíc docházejí do redakce Týdeníku Rozhlas stovky hlasů pro nejoblíbenější rozhlasové herce a herečky. Sedmnáctý ročník ankety Neviditelný herec byl vyhlášen v sobotu 22. června v přímém přenosu pořadu Tobogan na Dvojce Českého rozhlasu. Nominováno bylo celkem 30 herců a hereček za výkony v rozhlasových hrách, četbách na pokračování a dramatizovaných četbách, které zazněly na vlnách Českého rozhlasu v sezoně 2012/2013.

 

Anketu tradičně vyhlašuje Týdeník Rozhlas ve třech kategoriích: 1) herec, 2) herečka, 3) slovesná realizace (hra, četba apod.). Hlasovat je možno až do 15. září buď vyplněným anketním lístkem v Týdeníku Rozhlas, SMS zprávou na čísle 907 77 04 ve tvaru HERECmezeraPRIJMENIHERCE (cena 1 SMS je 4 Kč) nebo na webové adrese www.radioservis-as.cz. Na této adrese jsou rovněž uvedeny veškeré informace o anketě. Výsledky ankety budou vyhlášeny v přímém přenosu pořadu Tobogan na Dvojce Českého rozhlasu v sobotu 28. září 2013. Vyhlašují se tři nejúspěšnější herci a herečky a jedna nejoblíbenější slovesná realizace. Sto dvacet vylosovaných účastníků ankety získá odměny (zájezd do Řecka, pobyt v lázních Jáchymov, knihy, CD, kosmetické balíčky, vstupenky na kulturní akce apod.). Během uplynulých patnácti ročníků se vítězi ankety stali například Viktor Preiss, Josef Somr, František Němec, Boris Rösner, Luděk Munzar, Petr Kostka, Miroslav Donutil, Tomáš Töpfer, Tatjana Medvecká, Hana Maciuchová, Jana Preissová, Vilma Cibulková, Daniela Kolářová. V loňském roce získali nejvíce posluchačských sympatií Viktor Preiss a Simona Stašová, z rozhlasových slovesných útvarů se nejvíce líbila dramatizace románu Julese Verna Na kometě v režii Dimitrije Dudíka.

herec

Seznam nominovaných v 16. ročníku ankety Neviditelný herec:

Igor Bareš, Jan Dolanský, Vojtěch Dyk, Jaroslav Dušek, Petr Jeništa, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Norbert Lichý, Jan Maléř, František Němec, Václav Neužil, David Novotný, Jiří Ornest, Martin Stránský, Ivan Trojan, Petr Vaněk, Ondřej Vetchý, Jan Vondráček, Jiří Vyorálek, Pavla Beretová, Magdaléna Borová, Petra Bučková, Dana Černá, Hana Kofránková, Daniela Kolářová, Taťjána Medvecká, Dagmar Novotná, Tereza Richtrová, Alena Sasínová-Polarczyk, Johana Tesařová.

Anketa probíhá od 24. června do 15. září 2013

http://www.radioservis-as.cz/nev_herec13.htm


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hitmaker Hellmut Sickel, ex manžel Heleny Vondráčkové, se vrací na českou pop scénu

hellmut200Zatímco v osmdesátých letech komponoval především pro svou tehdejší manželku Helenu Vondráčkovou a po jejich rozvodu se na dlouhá léta z české pop scény vytratil, letos se Hellmut Sickel vrací. Pro debutové album zpívajícího textaře Vladyho Gryce zk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Necháte se pozvat na Rande naslepo?

rande-naslepo200V srpnu vydalo nakladatelství Omega autobiografický příběh Saliye Kahawatteho Rande naslepo. Dle knihy vznikla i úspěšná filmová romantická komedie. Pokud vyhledáváte životopisné příběhy o zajímavých lidech, můžete dát šanci i této knize...


Literatura

Díky Hledačům světla se ocitnete v Nigérii

hledaci-svetla200V Nakladatelství HOST vyšla kniha Hledači světla, podle které se připravuje celovečerní film a jejíž inspirací byl skutečný případ veřejného lynče.

 

...

Divadlo

Soumrak monster: Zrození apokalypsy

Apokalypsa diskPražské divadlo DISK uvádí čtvrtou inscenaci studentů absolventského ročníku katedry činoherního divadla DAMU pod názvem Soumrak monster: Zrození apokalypsy. Tento projekt představuje hned dvě hry v jeden večer.

Film

Bez kalhot: spojení tance a nahých mužů funguje i na plátně

Jaký je asi svět striptérů? Jak vypadá jejich vystoupení na jevišti si dokáže představit asi každý. Jaký je ale život mužů, kteří se bez ostychu, za nějaký ten úplatek, svlékají, to už je pro většinu z nás větší záhada. Do této doby jsme si s tím mohli tak na...