Poznejte nakladatelství: Knihy z Mladé fronty

Poznejte nakladatelství: Knihy z Mladé fronty

Tisk

mlada fronta 200Divize Knihy vydavatelství Mladá fronta je v současné době nejstarším kontinuálně fungujícím vydavatelem knih v České republice. Na knižním trhu působíme od roku 1945. U odborníků patříme mezi respektované značky a mezi čtenáři jsme oblíbeni díky vhodné volbě zajímavých titulů.

 

Máme dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce. Věnujeme se zejména překladové beletrii, která tvoří asi polovinu knižních titulů, populárně-naučné literatuře, literatuře faktu, a knihám pro děti a mládež. Vydáváme však i literaturu z oblasti sci-fi a fantasy, cestopisy a historické romány nebo obrazové publikace encyklopedického charakteru.

mlada fronta collete

Na trh ročně uvedeme kolem 200 nových knih. Knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Moderní světová próza, Lidé a Země, Sluníčko, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

mlada fronta Zrozeni k behu

Velký zájem a pozornost na českém knižním i mediálním trhu vyvolala opakovaně dotiskovaná Nová velká kniha etikety od Ladislava Špačka. Stálé oblibě se těší tituly domácích autorů i zahraničních autorů – Pavla Kosatíka, Bohumila Hrabala, Arnošta Lustiga, Philipa Rotha, Davida Lodge, Raymonda Chandlera, Davida Baldacciho, z nichž se mnozí dočkali prestižních ocenění.

mlada fronta Dedecku vypravej

Informace o novinkách i skladové produkci naleznete na stránkách internetového knihkupectví Mladé fronty www.kniha.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lehce nostalgicky, silně melodicky a zvukově průzračně, to je nové album Luboše Pospíšila

Luboš PospíšilI když mám odmalička slabost pro sličné zpěvačky, v poslední době tíhnu po hudbě, kterou vyprodukovali bardi Vladimír Mišík, Michal Prokop a Luboš Pospíšil! Jejich poslední alba jsou totiž jedinečná, krásně vyzrálá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vstoupili jsme do druhého skautského století

altSkautské hnutí (u nás zvané též junáckým) existuje již celé století, jakkoli po několikrát násilně přerváno totalitními režimy - jak nacistickým, tak komunistickým. Oba totiž žádaly, aby veškeré organizace včetně dětských a mládežnickýc...


Literatura

Políbila jsem Sharu Wheelerovou je skvělou knihou pro queer čtenářstvo

Sharu1Nebinární Casey McQuston napsalx opět výbornou young adultovku. Oproti Poslední stanici je však mířená hlavně na mladší čtenáře v okruhu střední školy. Je to něco mezi detektivkou a romancí a nechybí tedy napětí a silná přátelství. Rozhodně se je...

Divadlo

Veselé paničky windsorské: sólo pro Bolkovu pantomimu

vesele panicky windsorskeŘíká se, že hru Veselé paničky windsorské si u Shakespeara objednala přímo královna Alžběta. V představení Jindřich IV. se jí totiž zalíbila postava rytíře Jana Falstaffa a chtěla h...

Film

Naomi Watts vdechla život Lady Di

200dianaAngličané se poprvé odvážili zfilmovat příběh Lady Di. Snímek zachycuje Dianu především jako obyčejnou ženu, jako oběť paparazzi a nešťastného sňatku s princem Charlesem. Nejoblíbenější osobnost své doby se tady ukazuje ve skutečném světle.

...