Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9

Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9

Tisk

200spCrew s.r.o. pokračuje v sérii příběhů o pavoučím muži a mutantech se speciálními schopnostmi už devátým číslem.

 

 

 

 

Brian Michael Bendis nám ve třetím a čtvrtém dílu tentokrát naservíroval pořádnou dávku zábavy. Nejen, že se dozvídáme více o nitrech samotných hrdinů i antihrdinů, ale taky nám začíná mladá Gwen pořádně vystrkovat růžky. Aby toho nebylo málo, na Petera se chystá nebezpečný nájemný lovec a Otto Octavius alias Doctor Octopus se touží pomstít zkaženému Hammerovi.

Vojenská jednotka pro plnění úkolu zůstala pořád stejná. Kromě Bendise se opět podílel Mark Bagley (kresby) a Steve Buccellato (barvy), překlad opět Jiří Pavlovský.

sp

Návrat do Projektu X se dramatizuje čtvrtým a hlavně pátým sešitem této x-menovské série, protože armáda Profesora Xaviera je stále držena v přísně střeženém a utajeném vězení, ze kterého, zdá se, není úniku – jeden se však může splést, protože všichni zapomněli, i podcenili, na snad nejlepšího z X-Menů, a sice na Wolverina, jenž se za osvobozením svých přátel a rodiny rozhodně nežene sám.

Skvadra se samozřejmě nezměnila ani v tomto případě. Scénář opět vytvořil Mark Millar, kresbu Adam Kubert, ink Art Thibert.

Více mne opět zaujaly spíše x-menovské příběhy, protože jsou zkrátka napínavější a mnohem akčnější než ty vyprávějící o maskovaném pavoukovi. Dohromady se ale jedná o další skvělý komiks série.

Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9
Autoři: Brian Michael Bendis, Mark Millar
Kresba: Mark Bagley, Adam Kubert
Překlad: Jiří Pavlovský
Vydalo: CREW
Vazba: brožovaná
Počet stran: 96
Hodnocení: 80 %
Rok: 2013


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Ondřejem Neffem. Jak se mu vyhodnocovaly soutěžní povídky?

Ondřej NeffOndřej Neff se stal patronem naší literární soutěže sci-fi a fantasy povídka, jejíž výsledky jsme nedávno vyhlásili. Osobně měl tu čest vybrat tři nejlepší povídky a my jsme měli tu čest s ním spolupracovat. Jak se mu povídky hodnotily, kterou svou kni...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Alexandrie – detektivní pátrání v největší starověké knihovně

altVšem, kteří si oblíbili sympatického detektiva (přesněji řečeno soukromého informátora) Marca Didia Falcona britské autorky Lindsey Davisové, přináší nakladatelství BB/art jeho devatenáctý příběh nazvaný


Literatura

Zjistěte, jak na lahůdky v krmítkách

lahudky200Zrovna ve správný čas, tedy před zimou, kdy je pro mnoho lidí krmení ptáků samozřejmostí, vyšla v nakladatelství Kazda malá, ale praktická kniha Lahůdky v krmítku s podtitulem Recepty a inspirace jak na ptačí krmení.

Divadlo

Divadlo PROJEKT 2 jde vlastní cestou a nachystalo hned dvě premiéry

divadloProjekt2 1Divadlo Projekt 2 začalo psát svou historii na začátku roku 2018. Jeho zakladateli jsou David Piskor a Eva Polívková, absolventi hereckých kurzů Divadelní a filmové společnosti Zity Kabátové a následně Starbag Ateliéru, kde pod vedením he...

Film

Naděje: Tak trochu jiný studentský film s Jiřím Mádlem v hlavní roli

200 nadejeKaždý rok spatří světlo světa desítky studentských filmů. Většina z nich ale bohužel unikne veřejné pozornosti, což je veliká škoda.  Mezi filmovými pokusy mladých tvůrců totiž můžeme najít skutečné unikáty, dokládá to napříkl...