Meryl Streepová se představí v netradiční úloze

Meryl Streepová se představí v netradiční úloze

Tisk

200litMeryl Streepová patří mezi nejlepší a nejtalentovanější herečky své generace. O jejím nesporném talentu každého přesvědčí také sbírka prestižních cen a nominací. Nejen hereckým umem si ale podmaňuje své obdivovatele.

 

 

 

Mezi skalní fanoušky Meryl Streepové a jejích filmů patří nová vycházející hvězdička ve spisovatelském rybníku Mia March, která se rozhodla ve své prvotině Můj život, moje rodina a Meryl Streepová vzdát čest této vynikající a pozoruhodné osobnosti, která svým hereckým projevem dokázala nejen autorku knihy v mnoha případech rozesmát i rozplakat.

lit

Před patnácti lety se Isabel, Kat, June a Lolly převrátil život naruby. Když Lolly poprosila svého manžela, aby přivezl její sestru i s manželem ze silvestrovské oslavy, netušila, že ho vidí naposledy. Té noci se všichni pasažéři stali obětí autonehody. Pro Lolly i dospívající dívky to nebylo vůbec lehké období a nejednou mezi sestřenicemi vyvstal nějaký konflikt. Proto se také snažily co nejdříve opustit Penzion U Tří kapitánů, žít vlastní život podle svých pravidel a vídat se s ostatními členy rodiny maximálně dvakrát do roka. Člověk sice míní, ale pánbůh mění. Lolly byla diagnostikována rakovina slinivky, a tak se Isabel a June vrací zpátky do Penzionu, aby byly tetě i sestřenici Kat oporou. Vedle vážné nemoci ale každá řeší své soukromé problémy. Isabel se musí vyrovnat s manželovou nevěrou a touhou po vlastním dítěti. Na June zase tlačí její sedmiletý syn Charlie, aby už konečně začala pátrat po jeho otci a prarodičích. Kat si stále není jistá, jak má naložit se svým životem. Pořád staví na jednu misku vah Olivera a na druhou cestování po světě a vzdělávání se v cukrářském a pekařském umění. Žádnou by ani ve snu nenapadlo, že jim v jejich rozhodování a změnách pomůže právě Meryl Streepová a filmy, ve kterých ztvárnila především hlavní roli. V několika týdnech, kdy probíhá Filmový klub Meryl Streepové a jsou promítány filmy Madisonské mosty, Ďábel nosí Pradu, Mamma Mia!, Hořkost, Chraň si svůj život, Kramerová versus Kramer, Pohlednice z Hollywoodu, Nějak se to komplikuje a Vzpomínky na Afriku, se třem mladým ženám a jejich milující matce a tetě v jedné osobě změní život k nepoznání.

Pokud jste milovnicemi červené knihovny i oddechového čtení a chcete vědět, jestli se hlavní hrdinky dokážou rozhodnout a udělat ten správný krok do budoucnosti, rozhodně si nenechte ujít knihu Můj život, moje rodina a Meryl Streepová.


Název: Můj život, moje rodina a Meryl Streepová (The Meryl Streep Movie Club)
Autor: Mia March
Překlad: Michaela Klevisová
Nakladatelství: Motto ve společnosti Albatros Media a. s.
Rok vydání: 2013
Počet stran: 360
Hodnocení: 65 %

Zdroj foto: www.motto.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlastimil Vondruška: „Kopec Klíč je pro mne určitý symbol, který jsem rozhodně nemohl vynechat, když jsem se do psaní sklářské ságy pouštěl.“

Vondruska 200Čtyřdílná historická sága Křišťálový klíč Vlastimila Vondrušky je velkou rodinnou kronikou z období baroka. Příběhy sklářské rodiny se odehrávají v klíčovém období vývoje Čech, tzv. manufakturním období, tedy od konce 17. století do reforem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vietnamka, která doma nemá vařič na rýži

Outsider perexNěkdo jim tyká. Další obdivují jejich nasazení. Jiní se zamilovali do jejich jídla. Ale existuje jen velmi málo Čechů, kteří by tuzemskou komunitu Vietnamců nevnímali. Nebo na ni neměli názor. Za každým z těchto lidí se přitom skrývá p...


Literatura

Básně z jazzové dásně potěší

BasneJazz perexJana Koubková oslaví tento rok na konci října významné životní jubileum. Nejen proto vydalo nakladatelství Galén její v pořadí již třetí knížku (předchozí dvě jsou Recepty proti samotě a Zutí provádím s chutí).

Divadlo

Tady je svět normální

Skorapka perexDivadlo Metro v Praze na Národní třídě uvedlo jako svého hosta hru Skořápka polského autora Marcina Szczygielskiho v režii Luboše Fleischmanna a v podání Divadla Stochov.

...

Film

Opět k nám dorazily Dny evropského filmu

evropsky film200Už po dvacáté se konají Dny evropského filmu, tentokrát kromě Prahy proniknuvší ještě do Brna, Hradce Králové, Ostravy, Jablonce nad Nisou a Uherského Hradiště. Organizátoři s podporou řady velvyslanectví a kulturních in...